Wednesday, 29 January 2014

Рецепта: Бананови сладки

С голямо удоволствие Ви съобщаваме, че Йоли - създателката на един наш много любим блог "Вкусно с Йоли" се съгласи да публикуваме някои от найните рецепти на страниците на нашия блог. Отдавна обмисляхме да направим подобно сътрудничестно, но ето, че вече е факт! 
Очаквайте чудни рецепти, от които да си оближете пръстите!
Започваме с една, която изпробвах съвсем скоро и останах много доволна! Банановите сладки са много подходящи за сезона, затова запретвайте ръкави!




























Продукти за около 20 двойни сладки

150 г меко масло
100 г пудра захар
1 жълтък
1/4 ч.л. канела
ванилия
1/4 ч.л. бакпулвер
250 г брашно


Пълнеж

1 банан
100 г шоколад по избор
разбито яйце за намазване
пудра захар за поръсване 


Приготвяне

* Разбийте маслото с пудрата захар. Добавете жълтъка. Пресейте брашното заедно с ванилията, канелата и бакпулвера. Прибавете го към маслото и бързо замесете меко тесто. Увийте го в найлоново фолио и го оставете за 30 минути в хладилника.

* Разточете тестото с дебелина около 3 - 4 мм. За ваше улеснение разточвайте на малки части върху хартия за печене. Ако е нужно поръсете с малко брашно.

* Изрежете кръгчета с малка чашка или формичка и намажете краищата им с разбито яйце. В средата на всяко кръгче поставете тънко резенче банан и малко шоколад. Може да настържете шоколада, да го начупите, да ползвате шоколадов чипс или както аз - шоколад на копчета. Изборът на шоколад е ваш - натурален, млечен или бял.






























* Върху пълнежа на бисквитите сложете кръгче от тестото като леко го разтеглите с пръсти за да стане малко по-голямо от основата. Прилепете добре краищата. Ако искате да е съвсем равно може наново да изрежете двойната бисквитка с формичката.



* Намажете сладките с яйце и изпечете за около 10 минути в предварително загрята на 180* фурна. След като се охладят ги поръсете с пудра захар. Да ви е сладко!

Идеята може да видите тук. 









































Рецепта и снимки: Вкусно с Йоли

No comments: