Monday 8 April 2013

Стил "градско момиче"

Познат като urban chic стил, той пресъздава начина на обличане на дамите от големите градове като Ню Йорк, Лондон, Париж и тн, където има всичко и нищо не им липсва. Удобното облекло е подходящо за работещи дами, тинейджъри и уверени млади госпожици. Елегантни, секси и уверени са жените, живеещи там и пресъздаващи този стил - винаги изпипани, модерни, със самочувствие и чар.

Аксесоарите са много важни - шапки, шалове, очила, гривни и гердани. Цветовете са по-скоро бяло/черно/сиво/кафяво, като на места могат да се съчетават с по-ярките като червено, синьо, лилаво.

При обувките за работещите дами също няма много ярки цветове, набляга се на бяло-черната гама с токче на средна височина,а при ниските има по-голямо разнообразие от цветове и модели- така наречените "балетни пантофки" или "оксфордски обувки с връзки".





























Чифт 1 // Чифт 2 // Чифт 3 // Чифт 4


"Оксфордските" обувки са много подходящи за този така наречен urban chic style. Много удобни  и стилни, те отново влязоха в ежедневието ни преди около 2 години, а в родината им - Англия са изключително популярни, като всяка втора девойка в Лондон може да бъде засечена разхождайки се в "оксфордки" по Пикадили съркъс. Те се разграничават от останалите девойки с wholesale clothing















Чифт 1 // Чифт 2



Urban chic





















No comments: