Saturday 6 April 2013

Лъвът или там където Слънцето блести най-силно..


Стигнахме и до най-важният знак в астрологията – този на Лъва. Това е най-силната зодия. А какво разбираме под зодия? Това е позицията на слънцето по знак по време на вашето раждане. Между 23 Юли и 23 Август слънцето се намира в знака на Лъва, затова се казва, че всички, които са родени през този период, са зодия Лъв.

Защо това е най-силната позиция на Слънцето? Отговорът е много прост. Слънцето отговаря за егото и начина на изразяване на това его. Това е силата на всеки един Лъв – по един царски начин той представя себе си, мнението си, личността си. Това го могат най-добре представителите на този знак.

В езотериката Лъва се свързва с постоянния огън, а всички знаем, че това е една от най-силните стихии. Това не е огънят, които пламва и изгасва, това е този пламък, който винаги е силен и винаги гори. От една страна топли, но от друга страна изпепелява.

Но тъй като това е най-силната позиция на Слънцето, можем да кажем, че Лъвовете могат всичко, стига да го поискат и стига да са били добре възпитани.

Първо ще обърнем внимание на добре възпитани лъвове. Те са просто чудесни. Това са щедри и доронамерени хора, които излъчват респект и сила. Приятно е да си около тях, защото имаш чувството, че си под една голяма закрила и никой не може да ти направи нищо.

Лъвовете са и много романтични и много обичат да бъдат обичани, но истински са щастливи, когато самите те обичат. Тогава изпадат в едно подчертано розово състояние, където всичко им се струва прекрасно, а те са най-силните и невероятните на света.

Освен това лъвовете са много справедливи и обичат да помагат на другите, разбира се, във всеки един момент не трябва да забравяте да им благодарите и да подчертавате колко добре са се справили. А това е толкова малко в сравнение с това, което Лъва може да направи за вас.

Но нека да изредим качествата, които Лъва е взел от другите знаци и притежава. Лъва има силно изразено его, цени парите – обича да ги има, обича да ги харчи. Освен това Лъва може да говори много интересно и с лекота да привлича вниманието на другите. Лъва цени семейството и иска да е заобиколен с любов и хармония. Лъвът е чудесен партньор и то най-вече за човек, който има нужда от закрила и подкрепа. Лъва се свърза с идеята за децата  обикновено представителите на този знак са чудесни родители, на моменти дори прекалено.

Що се отнася до работата Лъва не обича прекалено натоварените работи, както и дребнавите такива. Лъва може да поема отговорност и не му е приятно да се обяснява на сто души. Кариера, в която Лъва може да бъде шеф, да изказва мнението си, да го забелязват, да е на сцена, да блести- всичко това е за него.

Лъвът може да бъде ревнив и да пази много активно това, което смята за негова собственост. Той не обича да дели това, което смята за свое.


Лъвът полага много усилия да е Лъв и затова иска да получава положителната оценка за тези усилия. По отношение на образованието обикновено Лъвовете са много добри, много последователни и много целеустремени и дори да не им се отдава нещо, то те полагат толкова много усилия, че накрая резултатът е добър.

Що се отнася до приятелите Лъвът много обича да е заобиколен от хора, които му се радват, а той обича да ги забавлява. Независимо, че всеки иска да е приятел на Лъва, то той не се разбира с всички, като най-добрите му приятели са от въздушните зодии – Близнаци, Водолей и Везни, има много добро разбирателство и със Стрелеца.  Тези знаци са много подходящи и за интимни партньори за един Лъв.

По отношение на връзките Лъва трудно намира хармония с представителите на знаците Козирог, Скорпион и Риби. Нещата се получават трудно, с много компромиси и винаги някой е недоволен. А Лъвът не обича прекалено трудните неща.

Досега поговорихме за добре възпитания Лъв, който излъчва мърдост и любов. Нека да кажем какво се случва с не така добре възпитания Лъв. Той е един непоносим човек. Живее за да се оплаква, започва жално и стига до ужасна агресия, която се предава и на останалите. Краен егоцентрик и скандалджия, които е непоносим дори за себе си.

 В такива моменти трябва да знаете, че лъва е буквално котка. Щом крещи и е разстроен, то трябва да се отнесте с него като с котка. Да го приласкаете, да го успокоите и да го прегърнете. Тогава нещата ще се оправят. Не направите ли това, лъва може да ви отрови живота с мърморене, агресия и инфантилизъм. Затова внимавайте!


5 неща, които трябва да знаем за Лъвовете: 

1. Лъвът няма проблеми – той има нерешими драми, които ще ви сподели, изигравайки ги като на сцена.
2. В положителното си проявление Лъвът може да е много инфантилен, стигащ до изключителен артистизъм.
3. Лъвът винаги чува критиката ви и на момента си взима бележка, но той просто мрази критиката, затова не я повтаряйте!
4. Никога не си позволявайте да пренебрегвате един Лъв – нито като поведение, нито като думи – това ще ви докара много проблеми!
5. Лъвът може всичко, просто се научете как да поискате от него да ви го даде.

Лъв: Мадона

Винаги провокативна и успееща да наложи себе си по най-добрия начин, дори и при видима липса на лични качества, Мадона показва, че с амбиция, добър маркетинг и цел, един Лъв може да преобърне света. Дълбоко влюбена в своите деца, за които единствено може да направи компромис, тя е един властен партньор, който доминира половинките си.


Лъв: Антонио Бандерас

Притежава всички характеристики да бъде универсален секс символ. Започва в подчертано гей роли във филмите на Алмодовар, той се превръща в краен секс символ в “Първороден грях”. Харесващ вниманието, което получава от хората, той сменя много партньорки в живота си, докато не намира сродна душа в лицето на друг лъв – Мелани Грифит.


Изготвил:  Хули Леонис

No comments: