Thursday 31 May 2012

Гост блогър пост: Девора

Много се радвам,че първият ни гост блогър е една очарователна млада жена-Девора от Straight up style.Специално за нас тя е подготвила нейните любими тенденции и неща,които всяка жена трябва да има в своя летен гардероб.Както сами виждате,Девора се е спряла на принтовете,ярките и неонови цветове за Лято 2012.





Wednesday 30 May 2012

Тоалет на деня: 30.05.2012

За днешното предложение се спряхме на тоалета на Мери от MeriWild. Много летен и приятен,с модната за сезона асиметрична дължина на роклята,облеклото и е подходящо както за всекидневието(за дамите,които обичат високите токчета всеки ден),така и за по-специално събиране или клуб.























Tuesday 29 May 2012

Любими сандали за лятото

При избора на сандали за лятото винаги водещото при мен е удобството.През този сезон обичам дългите разходки,пракарването на повече време навън,почивките и уикендите извън града.Затова винаги търся удобни сандали,задължително няколко чифта ниски и няколко по-високи.Честно да си призная обожавам платформите,дори когато не бяха на мода аз продължавах да си ги нося и мисля,че никога няма да спра.Каквото и да си говорим токчето е много красиво,елегантно,издължава крака на жената,но много рядко се намират удобни токчета.Затова платформите са моите фаворити!Другите ми любими сандали са така наречените "гладиаторски" сандали-ниски с каишки.
В този колаж съм събрала моите предложения за лятото.









































Въздържам се да посочвам марките и цените,защото просто исках да ви покажа предпочитаните от нас модели.
Можете да споделите какви сандали харесвате вие в коментарите под статията или като ни постнете снимки на стената на страницата във фейсбук.

Тоалет на деня: 29.05.2012

С надеждата за хубаво време и един призив от наша страна да се покаже слънцето и отново да стане над 25 градуса,избрахме днес едно много лятно облекло от Кейти.
Дано поне малко оправи настроението ви и придаде лятно усещане.























Monday 28 May 2012

DIY:Оцвети бялата си тениска

Модата на преливащите цветове се усети още миналото лято,но този сезон също е актуално и интересно да видиш тениска,потник или дънки в преливащи цветове.Дори маникюрите вече се правят така.Ето начин как да оцветите и постигнете този ефект върху бяла тениска.
Всичко,което ви трябва е леген с вода,сол,боя за дрехи(по избор) и бяла тениска/потник.


















Облекло за пътя към морето

Остават броени дни,седмици до мечтаната цяла година почивка?Не сте само вие тези,които броите дните до предстоящото цопкане в морето,шума от вълните и крясъците на гларусите в небето.За мен остава още около месец и половина,но не се стърпях да пусна тови малък пост свързан със самото заминаване.Всеки се е чудел как да се облече за пътя към морето.Дали да сложа банския под дрехите,за да не губя време в преобличане?Или да си сложа рокля,която лесно и бързо мога да преоблека?Съвет:сложете си нещо удобно!Без значение дали е рокля или потник и къси панталонки/пола.А ако сложите отдолу бански няма да спестите много време,затова го приберете в куфара и пътувайте спокойно без него.
Ето и няколко предложения за облекло за пътя:

Atlantic-Pacific
























Sunday 27 May 2012

Прическа на месец Май

Месец Май вече е към края си,а все едно започна вчера.Време е за нашата любима прическа на месеца!Изключително лесна,не отнемаща повече от 5-6минути,тази прическа с вдигнат бретон е идеална,когато не искате да се занимавате с изправянето му или просто не може да застане на точното място(всеки има такива дни!).Представена е от Кейти,а нейният блог можете да разгледате тук.























What to wear...на шопинг с Маги


All you need is sun!




Комбинацията тази седмица е напълно подходяща за слънчевите и летни дни, които, надявам се ще дойдат най-накрая и при нас. Юни започва съвсем скоро и ако сте решили да се запътите към плажа, това е една подходяща и много весела комбинация за случая. Цветовете, които съм избрала напомнят за морето, слънцето и плажа, така че дори да сте далече от желаната почивка, можете да си създадете подобно настроение и в града.
Както споменах вече, синьото напомня за морето, но понеже в случая е доста шарено, е добре да го съчетаете с по-неутрални цветове и изчистени форми. А чантата и панталонките имат леки детайли, които ги правят не толкова скучни в този неутралния цвят.
За бижута също съм избрала по-семпъл дизайн, което позволява да ги съчетаете и с още много други комбинации. Освен вечер, шала може да го носите и като аксесоар към чантата, шапката или като колан за панталонките – дайте воля на въображението си J
Ако ви харесва съчетанието, с по-дълги панталони в подобен цвят и блейзър, спокойно можете да го носите и през тези не толкова слънчеви дни.













































http://www.hm.com/bg/
http://www.mango.com/BG/
http://www.parfois.com/
http://www.tally-weijl.com/
http://www.click-six.com/
http://www.pullandbear.com/


Автор:Маргарита Шабанова

Saturday 26 May 2012

Отличничките в Кан

В момента тече филмовият фестивал в Кан,на който присъстват едни от най-големите холивудски звезди.Сред вълнуващите филмови заглавия отново се разля блясък,прически и тоалети.А ние събрахме някои снимки,които ни направиха впечатление, като на тях са едни от най-изисканите дами на вечерта.

Diane Kruger
























Тоалет на деня: 26.05.2012

Тематично с изливащият се дъжд из почти цялата страна, избрахме днес тоалета на Кимбърли,с надеждата дъждът да премине и отново да се покаже хубавото слънце!























DIY:Тюркоазена гривна/огърлица

След дългото отсъствие,реших да постна и една DIY идея.Вече изглежда,че във всеки пост се извинявам за това,че нямаме много време да правим нови публикации в блога,но наистина е така.Съвсем скоро ще ви изненадаме с нов конкурс,отпразнуване на първата година на фейсбук страницата ни,така че очаквайте приятни изненади! :) А сега да преминем към DIY проекта.Тъй като обичам да си колекционирам мъниста и постоянно разглеждам за хубави и интересни идеи в какво да ги превърна;днес попаднах на тази идея за гривна/огърлица с така летния тюркоазен цвят.
Може да се направи с каквито мъниста имате под ръка.




























Friday 25 May 2012

Тоалет на деня:25.05.2012

След дългото ни отсъствие от блога,най-накрая намерих свободни минути за тоалет на деня.Една лятна и романтична визия от Кенди (KendiEveryday).Обожавам този бохо стил и миналото лято именно така съчетавах черната си дълга рокля.Не забравяйте винаги да слагате цветни акценти към тъмните летни рокли,така ще запазите лятното усещане и ще направите облеклото си още по-завършено.
























Monday 21 May 2012

What to wear...на шопинг с Маги


Топли тонове за топлото време



Въпреки последната дъждовна седмица, аз все още продължавам да се заглеждам по летни дрехи и нямам търпение да дойдат слънчевите дни... Затова и тази седмица ви предлагам сет с много топли цветове, които поне за малко да разсеят дъждовните облаци :)
Роклята в съчетание със сакото са напълно подходящи за офиса, а ако държите на бизнес стила по учебник, можете да смените обувките със затворени такива.
Акцентът в този сет, обаче, е в чантата – удобна, с прекрасно съчетание на цветове и красиви малки детайли. В комбинация с аксесоарите, можете да я носите например и с изчистена рокля в един цвят или пък панталон/пола и бяла риза. Хубавото на този сет е именно, че можете да носите аксесоарите с каквито и да е дрехи в топли тонове и няма да сбъркате, а предстоящите само три работни дни ви дават чудесна възможност да изпробвате това.
Желая ви слънчева работна седмица и още по-слънчеви и усмихнати почивни дни! :)










































http://www.hm.com/bg/
http://www.mango.com/bg/
http://www.bershka.com/
http://www.parfois.com/
http://www.click-six.com/

Friday 18 May 2012

Елегантна вдигната коса

Докато разглеждах блога Everything Fabulous попаднах на една лятна прическа за вдигната коса,която се прави много лесно и е подходяща за горещите летни дни,за кафе навън или на работното място.Лично аз харесвам и само,ако се остави опашката пусната,но и последната част с прибирането е много елегантна.






















Wednesday 16 May 2012

Тоалет на деня: 16.05.2012

Летните тонове,дантелата и кораловият цвят преобладават в днешното предложение за тоалет на деня.Облеклото представя Нини,нейният блог можете да посетите тук.
Бъдете смели през лятото и носете колкото е възможно повече светли цветове,така ще създавате добро настроение не само на околните,но и на себе си!























Tuesday 15 May 2012

Кок от плитка

Напоследък манията ми е да експериментирам с различни прически,ту хванати,ту пуснати.Затова реших да Ви споделя тази,която намерих естествено отново чрез StumbleUpon(май вече любимият ми сайт).За дамите,които искат хем да са с хваната коса,хем да изглеждат елегантни.


Saturday 12 May 2012

Тоалет на деня: 12.05.2012

Присъствието ми в блога от няколко дни е доста занижено,но не поради липса на желание,а защото просто ежедневието ми доста ме е завъртяло и нямам много свободно време напоследък.Обещавам,че ще намирам повече измежду дневните задачи,работата и всичко останало.Дано не сте се изплашили от дъждa,който се сипе вече няколко дни и да изкарате един страхотен уикенд!Ето предложението ни за толет на деня.























Thursday 10 May 2012

What to wear...на шопинг с Маги


Меки линии и неутрални цветове за бизнес дамите
Тази седмица ви предлагам комбинация, която е подходяща за офиса и за която съм използвала едни от любимите ми цветове – ‘nude color’. Цветът е особено подходящ избор за обувки, тъй като на практика можете да ги съчетаете с почти всичко. От личен опит знам, че този сезон по магазините е трудно да се намерят подобни предложения, но това от Tally Weijl поне за сега е налично в магазините им в София, а и в Next в The Mall също има няколко варианта на подобни обувки на цена от около 50 лв.
Но да се върнем отново на сета. Поставила съм акцента в линиите – плавно се преливат и очертават красив силует, за който не е нужно да имате перфекто дупе или деколте. Наборите вършат чудесна работа за това. Сакото и аксесоарите са в същия nude color, което пък ви дава избор да ги съчетаете с рокля за по-вечерни излизания или пък панталон от деним, за разходка в парка например. Сетът се завършва от голяма и удобна чанта от Parfois, в която можете да поберете и обяда си за работа или поне няколко ябълки... Надявам се комбинацията за тази седмица да ви е харесала и ви благодаря за отделеното време! :)









































http://www.hm.com/bg/
http://www.tally-weijl.com/
http://www.parfois.com/
http://www.click-six.com/



Автор:Маргарита Шабанова

Wednesday 9 May 2012

Нашите топ 10 рокли от Met Gala

Вчера се проведе традиционната Met(Metropolitan Museum of Art) гала в Ню Йорк,на събитието присъстваха не една и две хеливудски знаменитости.Феерия от рокли,прически и блясък се пръсна по червения килим,а ние подбрахме топ 10 на роклите,които най-много ни харесаха.Също така няма да пропуснем и най-зле облечените.

10.Кристен Бел























Tuesday 8 May 2012

DIY:От тениска потник

Със сигурност и сами сте си преправяли някои тениски и блузи с дълък ръкав за лятото, както съм  правила няколко пъти и самата аз.Но в тези няколко стъпки ви показваме колко бързо става и как не ви са нужни почти никакви допълнителни материали и пособия.









































Снимков материал: StumbleUpon.com

Monday 7 May 2012

Вълниста коса с маша

Днес ви показваме как да постигнете вълниста коса само за 10тина минути с маша вкъщи.Прическа идеална за ежедневието,работа и дори за по-специални случаи.И най-важното-не отнема много време!













































































Източник: The Beauty Department

Sunday 6 May 2012

Тоалет на деня:06.05.2012

Днес "Тоалет на деня" идва от красивата Италия и по-прециално от столицата на модата там- Милано в лицето на Вероника Фераро.
Времето навън съответства перфектно на натроението,което навява лятната и рокля..Вижте самите снимки.
























Saturday 5 May 2012

Има ли значение каква спирала използваме?

Случвало ли ви се е да си търсите подходяща спирала и като я разглеждате в магазина и видите дали е завъртяна или права да се зачудите: "Какво значение има каква е?"
На мен поне ми се е случвало и сама започнах да откривам разликите между различните видове спирали,но ето този малък пример може да ви послужи добре при следващата покупка.









































Източник: Stumble upon

Friday 4 May 2012

Тоалет на деня: 04.05.2012

 За днешното предложение в рубриката избрахме да ви покажем отново романтично-ретро стила на Кейти,който много напомня на стила на актрисата Зоуи Дешанел от сериала New Girl.
Не е за всеки,но със сигурнот има много последователи и в България.























Tuesday 1 May 2012

Как да съчетаваме неоновите цветове?

Независимо дали си падате по модата с неоновите цветове или не, е хубаво да знаете как се съчетават,защото все някога ще попаднете на някоя страхотна дреха с такъв цвят и няма да можете да и устоите.
Отново благодарение на StumbleUpon открихме тази диаграма с обяснения кое с кое се съчетава,хвърлете и един поглед преди да облечете новите си неонови дънки или да вземете любимата си чанта.