Monday 28 May 2012

DIY:Оцвети бялата си тениска

Модата на преливащите цветове се усети още миналото лято,но този сезон също е актуално и интересно да видиш тениска,потник или дънки в преливащи цветове.Дори маникюрите вече се правят така.Ето начин как да оцветите и постигнете този ефект върху бяла тениска.
Всичко,което ви трябва е леген с вода,сол,боя за дрехи(по избор) и бяла тениска/потник.




















Съветът ми е да следвате точно инструкциите на опаковката на боята,която сте избрали.Аз все още не съм го пробвала,но вече няколко приятелки успешно се справиха със задачата и от тях знам,че трябва да разделите боята в 3 съда и да намокрите леко тениската преди да я потопите в легена с вода.
Изсипете 1/3 от боята в легена(на някои опаковки от боя пише,че трябва да се добави сол и водата да е леко топла,но внимателно прочетете инструкциите отзад).
Потопете бавно тениската на около 10см от яката задръжте малко и я извадете.
Сложете втората част от боята и разбъркайте,потопете отново тениската,само че този път само 2/3 от нея.Накрая поставете финалната част от боята и разбъркайте,потопете само долния край на тениската,където цветът ще е най-концентриран.Задръжте малко,за да хване повече цвят.Когато решите,че е потъмняло достатъчно, изплакнете я на мивката и оставете да изсъхне.
Ако боята е била добра и сте следвали стъпките би трябвало да се получи нещо подобно на снимките.Ако някои от вас решат да изпробват тази техника,нека да публикуват снимки в коментарите или в страницата ни във фейсбук! :)





































Източник/идея: Harper's Bazaar Australia


No comments: