Monday 30 April 2012

Прическа на месец Април!

Дойде последният ден на месец Април.Лично за мен месецът измина неусетно между работа,пътувания и празници,надявам се и за вас да е бил ползотворен и хубав!
Време е за любимата ни прическа за Април,а тя е плитката на Катнис Евърдийн (Дженифър Лорънс) от филма "The Hunger Games".
В началото ми отнемаше доста време,докато свикна да я правя,защото ръцете се изморяват много,но след 2-3 пъти се свиква.Ето как изглежда тя и клип,който ви показва как се прави!




















Тоалет на деня: 30.04.2012

Здравейте!Днес на нашата страничка гостува Десислава Цветанова,която е студентка в София и поддържа един много веж моден блог Truedreamcatcher.Несъмнено отделете време,за да го посетите и да се запознаете отблизо с нейния стил.























"What to wear"...на шопинг с Маги vol 4


It’s only Rock n Roll


Обичам рок музиката и всичко свързано с нея. Не, сериозно! Преди доста време (още преди да стане така актуално) слушах постоянно тази музика, носех се със скъсаните дънки и големите тениски... Знам, че тази комбинация е мноого далече от "рок" идеята, но въпреки това напомня поне малко, надявам се. Използвала съм повече тъмни цветове, акцент със синия цвят и прекрасни винтидж бижута и шал. А най-хубавото нещо на този сет е, че само с малка промяна, цялостното излъчване се променя напълно. Например, можете да смените панталоните и блузата с бяла памучна рокля и ето един по-ежедневен стил. Или пък обувките с някои ботуши с катарами и сте готови за концерт! И така... наздраве и приятни почивни дни! :)
















































http://www.hm.com/bg/
http://www.pullandbear.com/
http://www.parfois.com/
http://www.zara.com/
http://www.bershka.com/
http://www.click-six.com/
http://www.calliope.info/

Автор:Маргарита Шабанова

Sunday 29 April 2012

Как да направим многоцветен маникюр

Няколко пъти досега сме ви показвали техниката с тиксото и различните цветове,ето още една комбинация,която намерихме от Divine Caroline



































Тоалет на деня: 29.04.2012

Искаше ми се и времето при мен да беше така хубаво,както е в България,но единствената ми утеха е да гледам летни снимки и да търся да ви покажа някое по-пролетно предложение за облекло,нищо,че аз още си нося палтото и шала :(
Затова подбрах днес за "Тоалет на деня" облеклото на Кенди от Kendi Everyday,което е идеално за пролетните дни.























Маникюр с перо

Представяме ви една идея,на която попаднах в StumbleUpon,не съм я пробвала и не знам доколко е практична,но на снимки изглежда добре :) 


Saturday 28 April 2012

Изгодни дрехи от разпродажби!

От доста време не съм правила подобен пост,но реших,че е време да направя една шипонг/фешън сет публикация.Както съм споменавала и преди аз живея във Великобритания и откакто моите колежки,с които поддържаме страницата и блога, заминаха на стажове в чужбина и нямат много време да ми помагат, се справям сама.И по същество много съм облагодетелствена от огромното количество разпродажби по магазините тук.Не си мислете,че са като разпродажбите в България,където нарочно са завишени цените преди да се пусне намаление,тук в действителност можеш да си позволиш много хубави и качествени дрехи с огромно намаление.За мое голямо щастие и късмет успях да намеря една рокля на Allsaints,която от доста време харесвам,но в сайта струваше 120 долара,а аз не съм от тези хора,които биха пръснали много пари за дрехи и очаквах да дойдат намеленията.Понеже е от новата им колекция не съм мислила,че скоро ще я намеря така изгодно,но попътувах из Англия последните две седмици и случайно в магазин в Манчестър я намерих за 40 паунда,което си е изключително изгодно!

Ето една комбинация,която спретнах и мисля така да я нося лятото.Ако имате подобни рокли, можете да си направите и вие подобна лятна комбинация.

Тоалет на деня: 28.04.2012

"Бохо" стилът на обличане винаги ме е привличал много.Какво по-удобно от женствени летни рокли,сандали, шапка и очила.Днес избрахме да ви покажем този тоалет на Кейти,която е заложила именно на бохемския стил.
























Friday 27 April 2012

Как да се облечем за рок концерт

Няма жена,която да не е попадала пред ситуация,в която няма нищо подходящо да облече за дадено събитие.Пред подобен проблем се изправи и една моя близка приятелка преди време,е не беше за рок рокцерт,но да кажем,че беше нещо подобно.Сещайки се за нейните премеждия по магазините в търсене на подходящото облекло,реших да ви предложа два тоалета,с които спокойно можете да куфеете на някой рок рокцерт.






















Тоалет 1:            

яке                       
тениска           
потник               
ботуши               
дънки

Тоалет 2:
яке
тениска
пола
кецове

Thursday 26 April 2012

Победителката е...

В продължение на няколко седмици във фейсбук страницата ни се проведе конкурс "Направи своя комбинация от дрехи".От всички участвали чрез харесвания на фешън сетовете вие избрахте победителка да е Lorra Mattew.Ето и комбинацията,с която спечели тя,както и информация за самите дрехи.


























блуза
панталон
обувки
риза
колие
гривна

Тоалет на деня: 26.04.2012

Дъх на лято и слънце струи от днешното ми предложение за облекло.Този път то е от Кимбърли от eat.sleep.wear,която е подбрала тази сладка рокля в комбинация с дънково яке. Дано намерите вдъхновение и за някои ваш пролетно/летен тоалет :)























DIY:Къси дънки с дантела

Идва лято...късите поли,панталони и дънки отново заемат предно място в гардеробите ни.А дантелата от изветно време е отново на мода(за мен лично тя винаги е била,защото обожавам дантелени неща) и "разхождайки се" из интернет пространството попаднах на този много хубав блог Born in 82.Там намерих и тази свежа идея,която ще изпробвам съвсем скоро!
Как да сложим дантела на късите си дънки:

















Вълниста коса за 5 минути

Бързате за работа или за излизане и нямате време за някоя по-специална прическа?
Предлагаме ви един начин как да направите бързи вълни в косата си за 5 минути!
Първо разделете косата си на няколко части(за по-дългите и гъсти коси около 4-5 ,а за по-късите 3 са достатъчни).Започнете да усуквате първата част от косата,която сте хванали и след като добре е усукана вземете пресата си за коса и започнете да я прокарвате бавно от началото до края на кичура(3-4 пъти) и преминете към следващия.
В зависимост от дължината на косата и това на колко части сте я разделили ще ви отнеме от 5 до 10 минути максимум да прикючите с така наречените морски вълни.Успех! :)


Wednesday 25 April 2012

Тоалет на деня: 25.04.2012

Нов ден,нов тоалет,който да ви представим.За днешното предложение избрахме свежи цветове и усмихнато момиче.Дано да сте на някое по-топличко и приятно местенце от мен и да се възползвате максимално от хубавото време!























Прическа:Обърната плитка

Днес Кейти е приготвила нова прическа за показване,този път е обърната плитка и как да я носим.Като почитатели на всякакъв тип прически, тази също няма да бъде подмината от нас!Дано ви хареса :)




































What to wear...на шопинг с Маги


Повече блясък!


Предложението тази седмица е за повече парти настроение, за по-официални събития и... за повече блясък! Сезонът на сватбите, баловете и приятните топли вечери наближава все повече, така че ето една подходяща комбинация за тях. Опитах се да направя нещо по-различно от класическата „малка черна рокля” (която все пак си остава незаменима), а колко съм успяла... вие ще прецените. Междудругото, аксесоарите и обувките прекрасно се съчетават и с въпросната рокля. Акцентът в това предложение е в чантата – прекрасен аксесоар от Zara, който се съчетава с почти всичко. Използвала съм всички цветове от нея, за да избера обувки, рокля и бижута. И ето го крайният резултат – неутрален, но все пак открояващ се сет, подходящ за по-специалните дни и вечери.







































http://www.hm.com/bg/
http://www.click-six.com/
http://www.parfois.com/
http://www.zara.com/

Автор:Маргарита Шабанова

Tuesday 24 April 2012

Тоалет на деня: 24.04.2012

След поредицата наши родни момичета,които ви представихме с техните облекла,е време да се завърнем отново към чужденките. За днешната рубрика подбрахме тоалета на Синди от Амстердам.За да научите повече за нея и стила и на обличане посетете COTTDS.























Звездни маникюри

Винаги постовете ни за маникюри са били едни от най-четените,надяваме се този също да ви даде необходимото вдъхновение да изпробвате нещо ново,макар и малко по-трудно и отнемащо доста време.
Трябва малко практика,за да стане точно както е показано на снимките.

Прическа: Нежни вълни в косата

Къдриците винаги са били предпочитана прическа за ежедневието или за специален случаи,особено леко начупената коса с повече обем,лесно постиганат с по-голяма маша.Днес ви представяме рутината на Сидни за постигане на такава прическа.

















Monday 23 April 2012

DIY:Колие от шалове

Изостанахме и с DIY предложенията ...но днес,веднага щом се прибрах от работа и намерих тази хубава идея,я споделям с вас.Дано да ви хареса-колие от шалове.Аз определено ще го изпробвам :)



















Тоалет на деня: 23.04.2012

След голямото забавяне с постовете,натрупващата се работа и отсъствието на моите колежки,останах сама да се справям с блога,страничката и моите си задължения...но няма да се оплаквам,правя го с удоволствие!
За тийнейджърската част от аудиторията ни днес избрах да ви покажа облеклото на малката Елица от София,която е само на 15.Ако искате да разберете повече за нея,посетете блога и Ribbon in pink.


















Wednesday 18 April 2012

Пролетна прическа

Предполагам не само аз се чудя всеки ден как да разнообразя прическата си,затова се опитвам да поствам неща,които намирам случайно из интернет,за да улесня и Вас в търсенето.
Днес чрез StubleUpon попаднах на тази сладка пролетна прическа,която със сигурност ще се хареса на дамите с по-дълга коса.



Тоалет на деня: 18.04.2012

След няколкото напрегнати и заети дни,Великден плюс малко пътувания, отново сме на линия за новото ни предложение от рубриката тоалет на деня.
Днес Ви представяме Мая от i heart maya и нейното елегантно и изчистено облекло.



















What to wear vol 2...на шопинг с Маги

Време е за новата порция шопинг терапия по българските магазини с Маги.Нека видим какво е приготвила тази седмица:


Пролетно настроение в сет с цвят на теменужки



Напоследък слънчевите дни стават все повече, а това предразполага към повече добро настроение, повече цветни дрехи и повече време навън. Лошото е, че в тези преходни сезони трудно може да се намери нещо по-интересно по магазините. Затова сета, който ви предлагам днес, включва класически дънки, жилетка и изчистени откъм дизайн и цветове обувки и чанта – общо взето нещо, което всеки има в гардероба. Към това може да добавите някоя по-цветна блузка или аксеосар и вече си имате свеж сет в тон с пролетното ви настроение.







































http://www.stradivarius.com/ 
http://www.hm.com/bg/ 
http://www.tally-weijl.com/ 
http://parfois.com/ 
http://www.zara.com/


Автор: Маргарита Шабанова

Thursday 12 April 2012

Тоалет на деня: 12.04.2012

За пред ваканционно и предпразнично настроение подбрахме една много свежа и пролетна комбинация от Мира,чийто блог Тhrift Queen ние много често преглеждаме :)




"Започнах да харесвам розово и рози, откакто имам тази винтидж блуза. Къси панталонки: Capasca, чанта: Chanel, гривни купени от Италиански пазар."-споделя Мира в своя блог






























































Wednesday 11 April 2012

10 начина да носите бретона си

Много пъти сте се чудили как да разнообразите бретона си?Как да го махнете от лицето си?Или как да подчертае прическата ви?
Роуз от Project ville е направила този полезен колаж с няколко идеи :)


Още една идея за свеж маникюр

Намерихме тази страхотна идея в сайта The beauty department и веднага решихме да я споделим с вас!Със сигурност отнема малко повече време от нормално,но пък си заслужава да се пробва! :)






















Тоалет на деня: Девора

Днес имаме удоволствието да ви представим Девора Нейкова в рубриката ни "Тоалет на деня". Девора в момента живее във Великобритания, където е завършила с магистратура Моден журнализъм,а сега е писател на свободна практика в сферата на модата. Можете да разберете повече за нея в очарователния и блог Straight up style,който е прекрасно написан и поддържан!
Всички снимки са нейна собственост.















































































пуловер:Primark UK
риза: Primark UK

"What to wear?"...на шопинг с Маргарита

Добре дошли в нашата нова рубрика "What to wear?". Имаме удоволствието да Ви представим Маргарита Шабанова,която ще води тази рубрика всяка седмица.В нея тя ще ви заведе на шопинг из българските магазини, като ви представи един фешън сет ,който е подбрала с актуални цени и магазини,от които можете да закупите дрехите.

Представяме Ви Маги :)
























Fashion set: Шоколад и бонбонено розово



Идеята за тази комбинация дойде от... обувките. Прекрасно съчетание на цветове и удобство, във все по-често срещаните платформи. Въпреки че по принцип не съм привърженик на идеята „обувки и чанта в тон”, тази определено допълва шоколадовото и топло усещане за предстоящите слънчеви дни. Цветната блузка и колие поставят свеж акцент, който се допълва от неутралните панталони и шал. Междудругото, белите шорти са прекрасна инвестиция (нещо като бялата риза, но по на юг) – съчетават се лесно, отиват на всичко и могат да се намерят по-евтини еквиваленти почти навсякъде. Бижутата, колана и шапката са малки детайли, които завършват тази весела и „вкусна” визия за лятото.


http://www.stradivarius.com/
http://www.click-six.com/
http://www.bershka.com/
http://www.parfois.com/
http://www.zara.com/
http://www.hm.com/bg/


Автор: Маргарита Шабанова

Tuesday 10 April 2012

Тоалет на деня: Ивелина

Имаме огромното удоволствие да ви представим- FriChic- Ивелина, която е една от най-успешните модни блогъри в България и ние от доста време следим изявите и облеклата и.
Радваме се,че се съгласи да присъства в нашата рубрика "Тоалет на деня" за днес 10 Април. Обезателно посетете блога и FriChic.com и го запазете в любимите си сайтове, защото можете да черпите много модни идеи от нея :)
Всички снимки са нейна запазена марка и собственост!

photo by FriChic























DIY:Цвете аксесоар

Напоследък съм се отдала на изкуството "направи си сам", да си призная никога не съм си представяла,че ще се заинтригувам толкова много,но при всеки удобен момент търся различни неща из интернет.Предупреждавам Ви,започнете ли .....спирането става много трудно,аз поне още не съм стигнала до тази фаза. Последното нещо,което намерих и съм го запазила в папката "Да направя" е този аксесоар цвете!На много различни съм попадала,но този определено ми хареса.Дано е полезен и на вас!

Виждате името на сайта на картината,така че определено го посетете,имат доста добри идеи,директен линк съм сложила под всички снимки :)















Monday 9 April 2012

Поглед върху колекцията на Elie Saab/Пролет 2012

Представяме ви любимите ни модели от колекцията на Elie Saab за пролет 2012.
Не познаваме жена,която да не харесва роклите на дизайнера.Изкажете вашето мнение в коментарите под поста или на стената на нашата страница във фейсбук!
 :)























Toaлет на деня: 09.04.2012

Вчера получихме и-мейл с въпроса защо в повечето случаи за тази рубрика избираме чужденки,а не българки.Целта ни е да ви покажем всевъзможни комбинации от различни точки на света,различни жени,различни стилове.Нямаме нищо против да включваме и българско участие,дори ви насърчаваме да ни изпратите нашите снимки и описания на тоалета на и-мейла vsichko_za_jenata@abv.bg или да ни пишете лично съобщение на страницата ни във фейсбук. :)
Днес преминаваме към елегантният стил на Кристин от Ню Йорк,която е личен стилист и редактор в списание.























Sunday 8 April 2012

Тоалет на деня: 08.04.2012

"Нещо пролетно,нещо свежо",това се въртеше в главата ми,докато търсих кой тоалет да пусна в рубриката и не знам доколко изпълних задачата,която си бях поставила,но съм доволна от избора си! :) Тези дни преминахме през бохемския стил и определено пак ще се завърнем към него,защото и трите сме големи почитателки на този начин на обличане.Да си призная честно спрях се на този тоалет заради обувките!Не са ли сладки?(естествено,ако не си падате по този стил ще бъда шумно освиркана,но не ми пука,бих ги носила с удоволствие :P )
А въображаемата ми комбинацията как бих ги носила е доста по-различна от тази,но всеки си има вкус :)

Източник: cendrillon-fashionblog























DIY:От шал => блуза

От около час се ровя из сайтове, като се опитвам на намеря приложение на един стар шал,който имам и със сигурност не искам да го ползвам по предназначение вече. И най-накрая намерих в какво ще го превърна....в блуза.
И е напълно възможно,намерих много добро обянение в ето този сайт Stars for streetlights.Определено има добри идеи и можете да събере още доста за самите вас!

Ето и тази,която привлече вниманието ми,определено ще е идеално за лятото,дори и за плаж ще мога да я използвам,единствено трябва да си намеря още един шал за гръб :)



















Грим: котешки очи

Този класически грим от '60 години на миналия век като че ли почти стига върховата точка на популярност през последната година, особено с филми и сериали като Mad Man (Момчетата от Медисън Авеню). Котешкото око е женствен и подходящ както за ежедневен,така и за вечерен грим.
С помощта на това видео и тези снимки се надяваме разберете повече за начина,по който се прави.