Tuesday 17 December 2013

Как да изглеждаме забележително

Всяка жена може да изглежда впечатляващо, стига да пожелае това. Нека първо започнем с желанието ни да имаме впечатляващ външен вид, защото то е основата на всичко останало. Немалко представителки на нежния пол не вярват, че могат да впечатлят околните с визията си. Причините за това са най-разнообразни – наднормено тегло, ограничени финансови възможности, липса на достатъчно свободно време, наличие на комплекси и т.н. Преди да си припомним най-важното, което трябва да следваме, за да изглеждаме наистина забележително, е добре да сме убедени, че всички ние, без изключение, можем да изглеждаме наистина прекрасно. Защото цялостното ни излъчване, самочувствие и увереност не могат да бъдат поставени в каквито и да било рамки. Всички сме виждали безумно богати жени, но облечени неподходящо и грозно, нали? Виждали сме и по-закръглени дами със завидно харизматично излъчване, както и жени, които не изглеждат особено добре, въпреки че са слаби, високи, с идеална фигура, която попада в точните математически мерки за красота. Добрата визия е най-вече изкуство, стил и невероятен усет за красота!
Нека си припомним основните правила, без които не можем да постигнем впечатляващ външен вид.


1. Всичко е въпрос на съчетаване на основните фактори, определящи външността ни, а именно: прическа, бижута, дрехи, обувки, грим, парфюм, походка.
Може да сте с много скъпи дрехи и бижута, да сте току-що излезли от фризьорския салон, да имате страхотни обувки и още по-невероятен модел чанта, но дори само един несъобразен цвят на червилото, ще промени цялостното ви излъчване. Винаги трябва да се стремим да изглеждаме сладки и привлекателни цялостно. Дори само едно неподходящо бижу, може да провали всичко.


2. Дрехите ни трябва да подчертават всичко хубаво, което притежаваме. Има дрехи, които дори да са нашият размер, те просто не са нашата кройка. В случай, че имаме съвършено тяло, винаги трябва да помним, че това не е причина да се облечем твърде предизвикателно, така няма да изглеждаме по-секси, напротив, ще
постигнем обратния ефект. Това е най-лесният начин да направим лошо впечатление.


3. За да изглеждаме добре, трябва да се чувстваме добре. Това се отнася за всичко – за дрехите, прическата, бижутата, обувките....Много красивите, но неудобни обувки ще променят походката ни и от там впечатлението за нас ще бъде различно от желаното. Ефектните, но тежки обици променят автоматично жестикулирането и изражението на лицето, а красивата, но трудна за използване чанта може да ни изнерви до крайност, което също ще окаже влияние върху цялостния външен вид и поведение.


4. Цветът, дължината и формата на косата трябва да подхождат на лицето. Много често ние с години търпим прически, които не ни подхождат и в момента в който предприемем положителната промяна, виждаме колко по-добре изглеждаме. Косата променя изключително много външния вид, тя е много важен фактор.



5. Да си припомним и така познатото ни правило, което гласи, че не трябва да имаме повече от 5 накита на себе си, включително с часовника. Често се оказва обаче, че и 5 са твърде много. Всичко зависи от модела на самите дрехи с които сме, също и дали по тях няма камъчета, пайети, коланче, брошка, апликации. Тогава има опастност да станем с доста пренатруфен външен вид. Нека не забравяме, че ако пръстенът е по-масивен, втори не ни е необходим. Елегантната, официална визия не търпи много бижута – напълно достатъчно е да съчетаем дългата официална рокля само със семпли обици и един пръстен. С прибавянето на още бижута, визията ни се променя коренно – акцентът вече е изместен върху накитите и не е върху нас самите. Няма по-голяма класа от това да използваме вещите, за да подчертаем красотата си и всичко, което сме ние, а не да изместваме фокуса към самите вещи. Пръстенът трябва да покаже красивите ни ръце, не обратното. Красивата дреха трябва да подчертае красотата на нашата фигура, защото ние не представяме дрехата, ние използваме дрехата, за да представим себе си.


6. Гримът. И при него има едно много утвърдено правило, което наистина е чудесно – да изберем точно с какво искаме да въздействаме. Винаги трябва да подчертаем част от лицето повече от друга, не всички едновременно, защото рискуваме да се превърнем в
безвкусно нарисувани, а не в красиво гримирани жени. Например, ако искаме опушен грим на очите, бледите устни са в пъти по-добър вариант, от силното и ярко червило. Гримът задължително трябва да е съобразен с дрехите, с които сме в момента.



7. Правилната стойка на тялото е много важна, защото тя има редица предимства - фигурата ни изглежда красива, а ние самите внушаваме увереност. Дръжте главата високо вдигната, раменете изправени и не се прегърбвайте. Изправените рамене веднага ви осигуряват красив бюст и хубава осанка. Външната привлекателност е пряко свързана и с походката. Когато ходите изправени, тялото изглежда по-високо, по-силно и по-впечатляващо. Ако правилната стойка липсва, добрият външен вид е невъзможен.



8. Обувките трябва да са не само красиви, но и удобни. Много често ние жените се влюбваме в даден модел или марка и смятаме, че щом обувките са безумно красиви и модерни, другото е без значение. Не трябва да си представяте как ще предизвикате възхищение с красивите си обувки, а да мислите за това, какво впечатление ще направите с цялостния си външен вид и поведение. Обувките с много висок ток ще ви осигурят така желаната височина, но с тях се ходи трудно. Походката ни трябва да бъде естествена и красива, пазенето на равновесие е съвсем друго нещо.


9. Хубавият парфюм е задължителен, с уточнението че съвсем не е задължително неговата цена да е трицифрена сума. Важното е, че парфюмът допълва усещането за изисканост и женственост. Ароматът трябва да се усеща, защото той подчертава нашата индивидуалност, но без да се натрапва на хората около нас. Чрез избора на парфюм ние изразяваме себе си.


 Автор: Рени Василева

No comments: