Monday 1 April 2013

DIY: Дантелени великденски яйца

Поизостанахме с DIY идеите за сметка на абитуриентските вълнения, но с наближаването на един от най-почитаните християнски празници, няма как да не обърнем внимание на някои хубави и оригинални идеи за боядисване на яйца.
Увиването на яйцата в дантела е широкоразпространен метод, който знам от майка, с която от малка всяка година боядисвахме великденските яйца. Тя ме научи и на още някои полезни трика, които ще ви разкрия в следващите статии посветени на Великден.

Но специално в този случаи са Ви нужни яйца, дантела и естествено боя. Стъпките са три- първо увивате яйцето в дантела, като завързвате плътно и се уверявате, че няма как да се разхлаби, второ- потапяте го в боята и трето- след като е престояло няколко минути, махате дантелата и вече имате формата на плата отбелязан върху яйцето. Вижте снимките, за да наблюдавате какъв е ефекта върху великденските яйца. Успех!

































































Снимки: lifeonchurchill & Tumblr

3 comments:

Unknown said...

Здравейте. Тъй като имам несполучливи опити за боядисване на точно такива дантелени яйца, искам да попитам няколко неща:
Дантелата синтетична ли трябва да е или от памучна материя?
Боята за яйца обикновенна ли е или някаква сладкарска боя?
На мен с боя за яйца никаква шарка не ми се получава, каквато и дантела да ползвам.

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Аз лично ползвам обикновена боя и дантела/старо дантелено перде и всичко се получава идеално вече години наред...трябва хубаво да стегнете дантелата около яйцата :)