Friday 8 March 2013

И тогава всичко започна... с Овена!


Всичко започва с овена! Това е първата зодия в зодиака и затова се свързва с всяко едно начало. Овните са дейни и активни хора, който лесно могат да бъдат запалени и да се втурнат да вършат нещо. Дайте им задача и те ще я изпълнят. Това ги прави леко прибързани и решенията, които взимат, не винаги са най-добрите, но хубавото при този знак е ,че той си държи на тях, независимо дали са добри или лоши.

Овентът, както и Лъва, който води първенството, са двата най-силни знака в зодиака. Овенът се свързва с кардиналния огън – или гори пламенно или отказва да гори. Това го поставя на второ място по сила, след Лъва, който се свързва с постоянния огън – този, който си гори с една и съща мощна сила, без да отчита външните влияния.

Също така Овен е и мъжкият знак в зодиака. Може би по тази причина мъжете се чувстват по-добре в него, отколкото жените. Тази активна, настъпателна първично мъжка енергия се асимилира трудно от една жена и цял живот тя трябва да ограничава себе си, за да влиза в представи за визия, поведение  и интереси, често правейки компромиси със самата себе си.

Идеята за началото се свързва и с пролетта, която започва именно със знака на овена. Пролетта е сезонът на възраждането, на новото, на положителната промяна, на новите надежди – същото може да бъде казано и за Овена.

Освен това овните са много принципни хора и обичат да се зачита мнението им. Обикновено те се стремят да са обективни, независимо че това трудно им се получава. Когато обаче повярват в една идея, те могат да я защитават на всяка цена. Затова те много добре се справят с лидерските позиции – от една страна, защото са много ентусиазирани по пролетно, от друга страна, защото са много целеустремени.

Овенът имат нужда от много внимание и много голямо одобрение, най-вече докато са малки и се възпитават. Ако на едно дете овен не му казвате колко е добро, невероятно, умно и т.н – то просто ще се откаже да гори като стане възрастен човек. Родителите на тези деца именно трябва да подклаждат огъня им, докато ги възпитават.

А възпитанието на един овен не е така сложно. Независимо че това като цяло са буйни и дейни хора, те знаят как се правят нещата и не е необходимо да им се повтаря много, за да бъдат прилежни и възпитани. Самите те имат усещане за правилно и се стремят да го следват.




Хубавото при един овен е, че той винаги ще ви сподели това, което мисли за вас. Дори ще вмъкне във всичко това и грижа и съчувствие. Затова, ако чуете от един овен, че не ставате за нещо, то може би е така, но ако чуете похвала, то значи наистина я заслужавате.

С овните се работи добре, защото за тях е важна целта и обикновено действат със замах, като в това се крие чара им. Това не са дребнави хора, които премислят всеки детайл, за тях е важно да се стигне там, където са тръгнали и то на всяка цена. Често това ги прави безрасъдни, прибързани, но няма как – това са овните.

Освен това овните са и големи егоисти. Добре възпитаните овни правят опити да погледнат и чуждата гледна точка и да правят неща, които не са по вкуса им, но винаги търсят в една ситуация, кое е добро и за тях. Не толкова добре възпитаните овни са директно невъзпитани и на моменти дори груби и крайно нетактични. Това, което може да ги оправдае е, че правят всичко чаровно и сякаш искат да кажат „ е, не съм ли прав?”.

Овните се свързват с планетата Марс, която отговаря за секса. Това прави голяма част от овните много добри любовници ( разбирайте тази дума като физически акт, не като романтично проявление). Освен това овните знаят как да представят себе си добре, как да привлекат вниманието и как да получат това, което искат. Ако имате нужда от всичко това, тогава овните са вашите хора!

5 неща, които трябва да знаете за Овните:
1. Един овен винаги ще ви каже какво мисли за вас, независимо колко неприятно ще ви стане от това.
2. Овните са крайни хора и ако не ги уважавате трайно и ги пренебрегвате, те могат да забравят изцяло, че съществувате и то за цял живот.
3. Овенът първо действа, после мисли.
4. Овните много искат да имат добър партньор до себе си и това ги кара да водят една голяма битка със собственото си его.
5. Колкото лесно се пали един овен, толкова лесно и гасне


Овен: Сара Джесика Паркър 

Чаровна по своя специален начин Сара Джесика Паркър изгради един образ, който е следван от милиони жени по света. Този образ се базира по-скоро на чара и силното и запомнящо се излъчване, отколкото на физическа красота – силните страни на всеки Овен. Налагайки себе си, образа си и егото си тя постига своите успехи дори и на една по-зряла възраст от младите си тийн колежки.

Овен: Еди Мърфи

Надарен с природен чар и крайно чувство за хумор Еди Мърфи е един от най-запомнящите се комедианти на нашето време. Всичко се прави със замах, понякога леко повърхностно, но винаги запомнящо се и чаровно. Безцеремонен в отношението си към жените, но едновременно с това винаги привлекателен за тях.


Изготвил: Хули Леонис

No comments: