Sunday 24 February 2013

Kозирог - между зрелостта и емоциите


Най-зрелият знак в зодиака – този на Козирога се свързва с началото на зимата и е първият знак, при който егото е напълно размито и е потопено в сферата на социалното.

Това прави Kозирога една от най-социалните зодии. За един козирог е много важен образът, който има в обществото и начина, по който е възприеман. Козирогът обикновено знае как се случват нещата и ги прави „ както трябва”. Затова често представителите на този знак изглеждат „както трябва”, държат се и мислят по същия начин.

Козирогът се свързва с идеята за кариерата. Противно на очакването, работата с един козирог е лесна и приятна, защото той често е убеден, че никой не може да свърши нещата по-добре от него и той поема голяма част от напрежението и хамалогията. Ако работите за козирог, трябва да знаете, че от вас ще се изисква да работите по стриктни правила, дисциплинирано и целеустремено. Козирогът няма само да ви командва, но и ще ви покаже как става това. Точно както прави бащата с детето си...

Козирогът олицетворява бащата, авторитета. Всички козирози носят в себе си известна доза респескт. Той често се изразява в студеното им и премерено отношение, което държи неподходящите хора на дистанция. Когато един козирог ви стане близък, това също не е лесно, тогава вие виждате и неговата емоционална страна, с която представителите на знака не се справят много добре. Това не означава, че козирозите нямат емоции – напротив имат и то много – но им е трудно да намерят винаги адекватна форма, под която да ги изразят.

 Козирог се свързва с бащата, а бащата се свързва с условната любов. За да те обича баща ти трябва да постигнеш нещо, да се докажеш, да го накараш да се гордее с теб. Същото се случва и с козирозите – често ще получавате оценка от логична гледна точка, на базата на това какво сте направили по отношение на връзката ви.

Козирогът се свързва с отговорността и зрялото поведение. Отговорността е може би това, което кара представителите на този знак да съществуват. Идеята за отговорност и дълг се разбира от всеки козирог различно, но при всички е много силно представена. Когато прави нещо, един козирог полага всички усилия то да се случи добре, повери ли му се дадена отговорност, то той изпълнява всичко последователно, методично и никой не може да го спре по пътя му. Оттук идва още един от трудните моменти при този знак – често представителите му са толкова целеустремени и полагат толкова усилия в социален план, че обикновено пренебрегват най-близките си хора.

Тъй като козирогът живее „както трябва”, той често успява във всичко, с което се заеме – от бизнес, до политика, готварство, театър, сцена, музика, т.н. Най-големите звезди са от този знак. Те са толкова грандиозни, толкова звездни и толкова величествени.Такива звезди са Елвис Прасли, Далида, Ани Ленъкс, Андирано Челентано, Марлене Дитрих, Дейвид Бауй и т.н.  Всеки един козирог може да бъде такъв на сцена – там е негото място, там той се чувства прекрасно. Като казвам сцена, нека това бъде разбрано както буквално, така и метафорично.  

Не е толкова лесно обаче за козирозите в сферата на дома, там където трябва да се комуникира основно на емоционално равнище, там където няма сцена и публична изява. Козирозите пак се опитват да бъдат строги, но справедливи и в дома си, но понякога това не е достатъчно, когато едно дете има нужда от безусловни компромиси , нежност и грижа, в такива моменти не е удачно да си строг, но справедлив.


5 неща, които трябва да знаем за Козирога:
1.  Козирозите често следват максимата :” Защо да е лесно, като може да е трудно?”
2.  Във връзка с предишното твъдение... усилията за козирога нямат значение, защото той постига целите си на всяка цена, колко и да е висока тази цена.
3. Ако живеете с козирог и искате да го запазите за дълго в живота си – никога, каквото и да се случи, не му казвайте, че се е провалил. Провалът може да съсипе един Козирог, дори да го демотивира да живее.
4. Не се оплаквайте, че козирозите са неемоционални хора, това не е така. Един ден ще видите емоциите им. Никога няма да забравите този ден.
5.  Това ,което може би трябва да знаете за козирозите е, че те са големи идеалисти, много са крайни, много са мрачни, много са справедливи, много са точни и са много отговорни.

Козирог: Кейт Мидълтън

Като всеки един Козирог, който се стреми към високото социално положение, Кейт е успяла да реализира напълна тази мечта. Нейната студена красота и дисциплина са едни от основните качества, по които е била избрана за съпруга на престолонаследника. Може да се очаква, че влиянието, което тя ще оказва върху мъжа си ще е мног силно. Типичните и черти на Косирог намират пълно отражение и в стила и на обличане – студен и много елегантен.


Козирог: Мел Гибсън

След като постигна заветният социален успех в кариерата си, Мел Гибсън се насочи към развиване на уникалните си режисьорски таланти. Дълги години робува на стереотипи и не смееше да излезе от рамката, в която филмовата индустрия го беше сложила. В един момент той реши да се занимава именно с това, което душата му иска и да прави филми като “Смело сърце”, “Апокалипто” и “Страстите христови”, къдет по един реалистичен и много козирожки начин той представя действителноста така, както я вижда. 


Изготвил: Хули Леонис

1 comment:

Anonymous said...

Моля ви , направете и за зодия рак :)