Friday 3 August 2012

Блондинки VS Брюнетки




            Това са двете страни на една и съща монета. Две напълно различни лица, олицетворяващи женската красота и екзотика. Изтока и Запада. Севера и Юга. Ин и ян. Вечната борба... Да бъдеш или да не бъдеш...Брюнетка или блондинка?
            Стига метафори и сложни авторови умозаключения. Въпросът, който си е задавала може би всяка жена, е какво най-добре би подхождало на нейната уникална индивидуалност? Блондинка или брюнетка?

            А какво харесват мъжете? Неподправената екзотика и сексапил на брюнетките или пък ангелското и мистериозно излъчване на блондинките? Истината е, че те самите са раздвоени и никога не са знаели верния отговор на този въпрос. Мъжете просто обожават жените. Те дори няма да забележат цвета на косата й, ако тя се разхожда самоуверено по улицата в прилепнала рокля, подчертаваща всяка пикантна извивка на тялото й. Дори и заклетите фенове на блондинките могат да бъдат ненадейно омагьосани от котешкия поглед на някоя палава брюнетка или обратното – предпочитащите брюнетки да проточат изненадващо врат след някой паднал ангел, чиито коси се спускат като златист водопад върху елегантните й рамене.
            Това, което всяка уважаваща себе си дама трябва да запомни е, че чарът и сексапилът не са просто перхидрол или тъмна боя за коса, нито пък грим, прическа и дрехи, достойни за модния подиум. Чарът на всяка жена е позитивната енергия, която самата тя излъчва. Нейната аура, завладяваща усмивка и вътрешна красота. Всичко останало – от дрехите и цвета на косата до грима и стила, просто ни дават някаква необяснима самоувереност, от която се нуждаем, за да се чувстваме привлекателни. Уникални. Модерни. Различни. Неподражаеми, ексцентрични или пък напълно естествени. Всичко това е въпрос на личен избор.



            Най-добрият начин да разбереш какво ти отива е да го изпробваш! Обикновено важи правилото, че всеки желае точно това, което не притежава. Естествените блондинки нерядко експериментират с по-тъмни цветове, а брюнетките изсветляват косите си в различни медноруси или платинени нюанси. Малко дами в днешно време избират да са напълно естествени, вероятно поради погрешното схващане, че мъжете няма да ги харесват. Но това съвсем не е така. Дори напротив. Те биха дали мило и драго да държат в обятията си една напълно естествена блондинка или брюнетка, под чиито руси или тъмни корени не прозира истината.
            Така че блондинки или брюнетки – това не е жизненоважен избор! Важното е вие да се чувствате добре в своята собствена кожа и коса. И да експериментирате със здрав разум, за да не се разхождате по улицата с прическа във вид на изгоряла метла или гарвановочерна грива и прозрачно руси корени.


Автор: Боряна Върбанова

No comments: