Wednesday 1 August 2012

Какви дрехи да носим според фигурата си


Модата е за всички,килограмите и ръстът са без значение! При избора на дрехи,златното правило е, да ги подберем според фигурата си.По-важно е дрехите да и подхождат и да се чувстваме комфортно в тях,а не да носим дрехи по последен писък на модата,но неподходящи за тялото ни.
Ето няколко модни съвета за тези от Вас,които искат да скрият недостатъците и да покажат плюсовете на своите тела.
Първото нещо което трябва да направим е да определим какъв тип е нашата фигура. На кратко, те се делят на четири основни типа: правоъгълен, круша, ябълка и пясъчен часовник. Това се отнася за всички жени,без значение са килограмите.

















Дами със фигура тип правоъгълник са тези от Вас,които  имат съразмерни рамене и бедра,но талията не е добре изразена.  Подходящи са дрехите с  ниската талия.Например рокли в стил 60-те,с ниска талия,ще стой перфектно на такава фигура.Не се препоръчват силно вталени модели дрехи,които биха подчертали недостатъка на тази фигура.


Имате фигура тип круша, когато бедрата са по-пухкави и широки от раменете. Тук трябва да се подчертава и акцентира горната част на тялото,но в никакъв случай долната.Препоръчва се дрехите в горната част на тялото да са в светли тонове,а в долната в по-тъмни тонове.Подходящи за тази фигура са роклите и блузите с А силует,с по-висока талия. Полите и панталоните да са по-прибрани,но не и впити.Също така подходящи са буфан ръкавите и V– образните деколтета,който визуално придават баланс между раменете и бедрата.



При фигура тип ябълка ,талията не е добре изразена,раменете са по-широки от бедрата.Тук е точно обратното на фигура круша.По-тъмни тонове в горната част и по- светли в долната,за да се получи визуален баланс между рамене и бедра. Подходящ е трапецовиден силует,талия стил ампир, рокли и блузи с едно рамо.




Фигурата пясъчен часовник е тази при която бедрата и раменете са еднакво широки, а талията е ясно изразена.Тук основната ни задача е да подчертаем талията.Жените със такава фигура,могат да си позволят рокли със S силует,които са много женствени.Може също да подчертаем талията със помощта на на колан,като надолу дрехата трябва да пада свободно или да е леко скосена.За тази фигура не са подходящи широки и невталени модели дрехи.






















































Няколко основни трика за прикриване на проблемни зони:


1.Обувките на висок ток издължават фигурата,но не прекалявайте с височините,не е препоръчително и здравословно.Открийте своята височина, на която се чувствате комфортно.


2.Носете дрехи със вертикални черти,те издължават силуета оптически,в никакъв случай с вертикални,те имат точно обратния ефект. Дрехите с вертикални черти могат да се използват за придаване обем на някоя част от фигура.Например при тип круша в горната част на тялото,а при ябълка- в долната.


3.Деколтетата с V-образна форма оптически удължават врата,препоръчва се за дамите с по пищни форми.


4.Ако имате по-пълни ръце и искате да ги скриете,може да носите дрехи с по-свободен и паднал ръкав,от който да се виждат само раменете.По този начин ще насочите погледите към тях.

5. Много актуално в момента е стягащото бельо ,има всякакви варианти ,за стягане само на бедрата и талията или пък само на талия,повдигащи бюста и т.н. С негова помощ можем да прикрие някои друг излишен килограм и да моделираме тялото си.


    6.Дрехите в тъмни тонове вталяват визуално фигурата,но за по-свеж ефект ги   съчетавайте със по-светли тонове спрямо вашата фигура,не се обличайте от горе до долу в тъмни дрехи.


   7.Ако искате да прикриете някоя по-пухкава част от тялото си изберете дрехи със богати десени. 8.За подчертаване на плюсовете на Вашата фигура може да използвате най-различни аксесоари ,като колани,цветя тип брошка,шалове и т.н.Никога няма да сбъркате с тях.


























И нека не забравяме,красотата е вътре в нас,нека и позволим да се покаже!

изготвил:Миглена Ангелова

No comments: