Thursday 5 April 2012

Великденско яйце изненада!

Обичам Великден!Обичам Цветница!Обичам миризмата на върбови клонки,пролетните лъчи през сезона, козунаците и курабийките,които мама прави!А най-много обичам боядисването на яйца!Всяко семейство си има собствена традиция,нашата е да ги боядисваме в Събота следобед. Винаги сме имали много яйца и сме взимали по 2 опаковки боя за подсилване на ефекта.Обикновено аз и мама сядаме на кухненската маса,застиламе всичко и започваме,аз правя шарените яйца,а тя едноцветните,понякога ги рисуваме със свещ,друг път ги завиваме в някакви стари дантели и ги потапяме в боята,а ефекта е страхотен!Моята задача е да се грижа за памука,в който слагам различни капки от боите и завивам яйцето вътре.Няма да ви обявнявам колко много обичам да боядисвам яйца,защото ще отнеме още доста време,а мисля,че трябва и до същината на поста да стигна!
Понеже днес имам много свободно време и обичам да се ровя в какви ли не сайтове,открих тази много интересна идея за яйце изненада!И мисля да я изпробвам тази година!Ето и какво представлява,ще се раздваме да споделите впечатленията си и да ни разкажете повече за вашите емоции около празника :)

Имате нужда от тези материали:




















Пробийте малка дупчица в яйцето и изпразнете белтъка и жълтъка в купа.





























































Изрисувайте го по желаният начин,може да използвате и боя за яйца,не само водни бои.























Отрежете тънък лист хартия.
























Напишете послание!







































Пъхнете го внимателно в дупката,която направихте.





















Стъпката с изпращането е по желание :) Можете просто да зарадвате приятели и родители като ги накарате да си изберат яйце с пожелание.





















Воала!Ако решите да си направите и вие такива специални яйца,определено постнете снимка на страницата ни във фейсбук! :)

No comments: