Friday 27 January 2012

Стилна на всяка възраст

Да станеш на 40 е повратен момент в живота на всяка жена,но той е такъв и щo се отнася до модните и предпочитания.Всеки преживява "криза на средната възраст",която се отразява и в стила на обличане;колко пъти сме виждали по улиците жени на тази възраст с голи пъпове и мини поли?
Тайната да изглеждаш стила и елегантна е да следваш само някои от модните тенденции,а не да си облечена като по модните ревюта от Париж и Милано.
На 40 жената познава достатъчно добре тялото си,за да знае кои кройки и цветоте и стоят добре и подчертават женствеността и.Не става въпрос за следване на модните тенденции,а за оформяне на чувството си за стил.
Тук ще ви дадем някои основни съвети за стила и модата при жените на и над 40.

  • Да достигнеш определена възраст не означава да се скриеш под тъмни и скучни цветове.Разбира се, дрехи в основните за всяка жена цветове- черно и бяло са задължителни,не се страхувайте да носите и по-ярки цветове.Изберете най-добрите за вас десени от модерните за сезона,които не правят кожата да ви да изглежда бледа.Добро начало е да започнете с цвета да очите си,с няго никога няма да сбъркате.Червеното и синьото застаряват много по-малко,отколкото пастелните цветове.
  • Избягвайте да носите рокли,които са с наръфани или имат прекалено много детайли по ръкавите,заложете на по-опростените модели.Дългите рокли са добра алтернатива,женствени и изключително удобни.Без притеснения можете да носите и рокли без ръкави,но ако не се чувствате достатъчно комфортно при показване на ръцете си,наметнете се с жилетка или яке.
  • Не се старайте всички дрехи и аксесоари да са в тон,няма нищо лошо да използвате различни цветове,стига те да са комбинирани добре.
  • Ако харесвате да носите клинове,задължително трябва да са под рокля,пола,туника,а не да са акцента в тоалета.Оставете 18 годишните момичета да ги носят като панталони,все пак не излизате от клип на Кати Пери.
  • Един чифт черен панталон в подходяща кройка за фигурата ви трябва задъжително да е в гардероба.Върви си с почти всичко и никога не излиза от мода.
  • Избягвайте прекалено впитите потници и тениски,освен ако нямате фигурата на Ел Макферсън или Кейт Мос.Заменете ги с една красива риза,която да подчертава фигурата ви,вместо да ви кара да се чувствате неудобно.
  • При банските е важното да разберете как се чувствате по-комфортно с цял или с половинки.Ако се страхувате от коремната област например,изберете такъв,при който акцентът е съсредоточен в горната част,някакъв детайл,който да отнема вниманите от зоната,която ви притеснява.
Ето задължителните елементи,които трябва да присъстват в гардероба ви: черна класическа рокля,бяла риза(за различни комбинации с елеци,жилетки,пуловери),кашмирена жилетка,дънки(моделът според фигурата ви,без значение дали са секси или удобни,никога няма да сгрешите с чифт от тях),едни обувки с висок ток и едни балетни пантофки,една елегантна чанта,която да можете да носите на официални поводи и пола с дължина около коляното.

Да си на 40 не значи да промениш изцяло стила си,означава да го обновиш в нова,подобрена версия.Вземете каквото харесвате от сегашните тенденции и го преобразете по подходящия за вас начин.Бъдете креативни и себе си! :)

No comments: