Wednesday, 25 January 2012

Оскари 2012?Не,благодаря...


Червен килим,невероятни тоалети,блясък в очите,идеалното събитие да покажеш не само колко перфектно изглеждаш,но и да получиш признание колко добър актьор си.... или поне до скоро беше...
На фона на изключително слабата за киноиндустрията 2011,Оскарите не правят изключение в доста посредствения си избор.
Най-голямото разочарования е номинацията на  Melissa McCarthy ,не защото не е добра актриса,а защото именно тази и роля няма място в списъка с номинации на Академията. "Шаферки" е типичния филм за женска вечер- малко пуканки и много клюки.
Ако тази номинация е заслужена,то тогава Джим Кери трябваше да има 6-7 Оскара досега.Това определено не е начина да се покаже,че академията търси повече разнообразие в избора си. В сценария не намирам никаква оригиналност,за да има номинация;булчинска история,две приятелки,ревност,завист и женски интриги.История разказвана безброй пъти в киносалоните.Нали Оскарите бяха,за да се отличат стойностните филми,които ще се гледат и след години,а не тези,които няма да помним на следващия ден?

От всичките си роли досега Брад Пит(MoneyBall) не можеше да бъде номиниран за по-лоша.Играта му във филма не е изобщо за подценяване,но има доста по-добри и заслужаващи Оскар такива.Определено липсват имената на заслужили номинацията актьори като Michael Fassbender (Shame), Ryan Gosling (Drive) & Michael Shannon (Take Shelter).В категорията за главна мъжка роля идва и единствената приятна изненада-номинацията на Гари Олдман за Tinker Taylor Soldier Spy.Само възможността да получи оскар може да ме накара да проверя списъка с победителите на следващия ден.


Tilda Swinton (We need to talk about Kevin)
Rooney Mara(Girl with dragon tattoo)
За "Най-добра женска роля" вероятната победителка ще е Мерил Стрийп,след като беше номинирана многократно,но никога не е печелила.Холивуд очаква именно във вечерта на Оскарите да не бъде пренебрегвана повече.За голямо съжаление актриси като Tilda Swinton (We need to talk about Kevin) и Charlize Theron (Young Adult) не бяха номинирани,но заслужаваха да попаднат там.Изненадата тук е за Rooney Mara (Girl with dragon tattoo).Талантът на особената и нестандартна актриса не остана незабелязан,въпреки малките си шансове за успех.
Не мога да не отбележа фактът,че недоразумение като Трансформърс бе номинирано в цели 3 категории...а преди тези награди значеха нещо...
Бих ли гледала церемонията за друго, освен,за да видя прекрасните рокли на актрисите?Не...А ако сте ценители на доброто кино ви съветвам и вие да не правите тази грешка. 

No comments: