Wednesday, 22 October 2014

Откраднахте ли време за себе си на Arena Professional 2014 София?

Много любезно бяхме поканени да присъстваме на традиционния форум за красота и здраве – Arena Professional 2014 в София, но за съжаление, поради пътуване в чужбина не успяхме да отделим необходимото внимание на събитието. 
За щастие обаче се сдобихме с информация как е протекъл форума и какво вълнуващо се е случило. 

Български и международни професионалисти очертаха акцентите за сезон пролет-лято 2015. При прическите на мода ще са силно геометричните форми, които се подчертават чрез цветове и дори могат да създадат ефекта на “растер”. При грима цветовете остават нежни и меки, а скулите са по-скоро дискретно подчертани с бронз или праскова. Акцентът пада върху веждите - те могат да бъдат агресивно подчертани в черно, дори сресани с ефект на пера или обратното – обезцветени. Допълнително могат да се добавят дори кристали. Миглите са тежки и театрални, а сенките са решени в контрастни цветове като снежнобяло и дори неоново оранжево. При ноктите се запазва тенденцията за заострена форма, а цветове са сиво, нюанси на коралово, бяло и различни графични комбинации със сребърно.


Митко Дамов - ПопАрт


Паралелно с представянето на най-новите тенденции, гостите на Arena Professional 2014 се запознаха с уникални продукти като: шампоан за коса с 24-каратово злато и кралски хайвер, маска с прашец от платина и серум с пудра от 13 скъпоценни камъка, сред които рубини, турмалин, амбър, креол и др. За първи път бяха представени и иновативни терапии за премахване на бръчки – платинена анти ейдж терапия и кислородна терапия, както и дълбоко почистване на лице, което трае само 20 минути.


В рамките на Arena Professional 2014 се проведоха и два конкурса – за професионален грим и за изграждане и дизайн на нокти. В Make-Up Competition Arena of Beauty 2014 специалистите премериха сили в категория: Моден сценичен грим, с тема „Стихии”, а призът Гримьор на годината” грабна Яна Стоянова. В категория „Пълна визия“ нейл дизайнерите от шампионата GOLDFINGERS NAIL ARENA PROFESSIONAL BALKAN работиха по тема „Древногръцка митология“ и успяха да пресъздадат върху нокти образите на Горогна Медуза, Зевс и Афродита и дори да изградят древногръцки храмове и кораби върху ръцете на моделите. Първото място журито отреди на Лидия Пак.

Първо място за гримNo comments: