Tuesday 11 September 2012

Роклята - синоним на женственост

Време е за един дългоочакван гост пост на чаровната Десислава от True Dreamcatcher.


Не вярвам да има човек, независимо мъж или жена,  който би отговорил различно на въпроса коя е тази дреха, която истински подчертава  женствеността и красотата на всяка дама. 
Роклята – истински синоним на елегантност, изтънченост, изисканост. Дрехата, която е безспорно олицетворение на  нежния пол. И това разбира се не е случайно.. От векове жената се асоциира с роклите. И макар да е било забранено да носят т.нар. „мъжки” дрехи, предполагам, че дамите не са имали нищо против, тъй като единствено носейки рокля,  жената се чувства по-изтънчена, по-изящна, по-шик.. И макар да се радвам, че днес имам свободата да нося каквито дрехи си пожелая, все пак роклята си остава една от любимите дрехи в гардероба ми, която в своите разновидности е подходяща не само за топлите летни месеци, но и за по-студените дни. 
Може да се носи, както в ежедневието, така и в ресторант, на бизнес среща или дори в офиса.
Първото ми предложение са т.нар. момичешки рокли – обикновено без ръкави/презрамки и в разнообразни принтове.Те са подходящи предимно за летните месеци, тъй като самото естество на материите е съобразено с високите летни температури. Могат да се комбинират с токчета или пантофки, в зависимост от предпочитанията на всяка дама. Идеални са за среща с приятелките, за шопинг или обяд с любимия човек. Не смятам, че са подходящи за офиса или друго работно място, на което се спазва стриктен дрескод. 
 Разбира се, на едно от първите места стои Малката Черна Рокля – задължителен елемент от женския гардероб.
Малката черна рокля се предлага в такова голяма разнообразие от модели и материи, че всяка жена лесно може да намери най-подходящата за своята фигура, вкус и предпочитания. Хубавото е, че може да се носи с всичко, навсякъде и по всяко време. Вечната класика, за която трябва да благодарим на Коко Шанел. 

Следват едни от най-любимите ми рокли, а именно рокли в различни ярки принтове, които за разлика от момичешките рокли, са с по-елегантна и женствена кройка, подходящи не само за млади момичета, но и за по-зрели жени.


Отново могат да се комбинират и с обувки на висок ток, сандали или пантофки, в зависимост от случая и според предпочитанията на всяка дама. И въпреки това си предимство, не това ги прави любимите ми дрехи, а фактът, че подобно на малката черна рокля са подходящи и за офиса, и за обяд, вечеря, късна закуска с приятели, с бизнес партньори, с любимия човек, удобни са за шопинг  (разбира се в комбинация с пантофки),  идеални са и за рожден ден, кръщене, сватба или друго официално събитие. 

Последното ми предложение е за хората, които обичат по-екстравагантните  дрехи.
Хубавото на тази рокля, е че пада свободно и създава истински комфорт, за разлика от тесните рокли, които прилепват плътно по тялото.  Различните принтове в допълнение правят тези рокли идеални за вечерно излизане с приятелки. Аз лично бих я комбинирала с високи платформи, както на снимката, които са много по-удобни от токчетата.  
Но независимо от това каква рокля сте облекли, основно впечатление прави жената, която я носи. Затова ще завърша с един от любимите ми цитати на Коко Шанел: 
„Красивата рокля може да изглежда прелестно на закачалката, но това нищо не означава. За роклята трябва да се съди, когато тя е облечена от жена – движението на ръцете, краката, извивката на талията…”


Автор:Десислава Валентинова

No comments: