Saturday 28 July 2012

Роклята с главно "Р"



От малки момиченца всички си мечтаем за момента в който ще се появи принца от приказките и ще ни отведе до олтара облечени от глава до пети като истински принцеси.И този ден да се превърне в един от най-хубавите и запомнящи се в целия ни живот.
 С годините представата ни и за принца, и за този ден се изменя малко или много,но въпреки това си остава актуална тема за всяка една от нас.

И сякаш точно лятото е сред най-желаните сезони за сключване на брак, с примамливите идеи за сватба на морския бряг, близо до шума на вълните или в красива зелена градина, вечер точно под звездите.
 Зад един такъв вълшебен сватбен ден стоят много дни и месеци подготовка, за да бъде всичко перфектно.
Но винаги първото нещо, за което се сеща една бъдеща булка е именно за нея, роклята с главно „Р“, след това е всичко останало.......

Избирането на сватбената рокля е нещо много вълнуващо и специално и как няма да е, като тя заема специално място в сърцето на всяка жена.
В момента тази тема е много актуална за моя близка приятелка, за това реших да споделя с Вас няколко интересни дизайнерски решения за сватбени рокли,на които се натъкнахме в търсене на нейната единствена и не повторима рокля.
Сватбените рокли вече не са това което бяха, но и булките също.Има всякакви модели и разцветки, традиционни и екстравагантни, с богата украса от перли, камъни, бродерии или просто изчистени, но все така красиви и стилни, разнообразието е голямо има за всеки вкус.Дизайнерите не спират да ни изненадват с нови колекции, в който моделите са сякаш излезли от приказките.



Първата ми находка са елегантни ролки с А силует, декорации от бродерия и камъни като нежен акцент на Anna Campbellколекция сватбени рокли 2012.
Тези рокли биха предали много нежност и романтика на всяка булка.










Класиката в жанра,не повторимата Vera Wang с колекцията си пролет – лято 2012,както винаги с един по закачлив и не традиционен поглед върху сватбената рокля.Но винаги премерен и много стилно издържан, без излишни детайли. Носят духът на една по-смела и нетрадиционна булка


Vera Wang



Това е едно по-класическо виждане за сватбена рокля представено ни от Oscar De La Renta.Този модел е по-традиционен и изчистен, стилно издържан в дантела, тюл и нежен воал като завършек.
Приказни дълги сатенени рокли с много волани , декорации по себе си.Идеално допълнени от дълъг воал, който придава на роклята още по-романтичен и завършен вид.





















Alexander McQueen Royal Wedding Dresses Trends 2012  няма нужда от представяне. Както винаги уникален!Корсет изработен сякаш от счупено огледало, богата пола от волани открита в предната част.
Ето и четири сватбени рокли,пред който просто останах без дъх.Отново дълги, с много дантела по себе си, допълнени с декорация от камъни.Просто приказни!


Те са на испанската марка Pronovias - Wedding Dresses 2012 Bridal Collection.
Разбира се не е нужно да хвърлим хиляди левове за рокля от лъскав сватбен бутик, може просто да се доверим на уменията шивач за постигане на уникалният модел за който дълго сме мечтали.Все пак не е важна марката и цената, а да се чувстваме като истински принцеси в нея.

Сигурна съм, че всяка от Вас има представа каква точно ще е нейната приказна и неповторима рокля.

автор:Миглена Ангелова                                                                                          










2 comments:

Anonymous said...

interesna statiika!

Unknown said...

samo zaradi roklqta, mi se iska da se omaja. magiqta, koqto nosi, zarqdat i vsqkash pravqt sabitieto Sabitie, strahoten spomen za cql jivot! :))