Friday 20 July 2012

Размисли за бижутата на плажа

След като посрещнах July morning на терасата на софийската си гарсониера, започвам все повече да се замислям за ваканцията и за времето, което ще прекарам край морето. Това време все още е далеч, но и аз, като всяка суетна жена, мислено вече съм приготвила багажа си – джапанки, бански, плажна туника, чанта, очила, шапка, лосиони и ... бижута. Да, бижута! 

     Когато заменим дънките с бикините, често рискуваме да изгубим стила си и просто да се слеем с другите на плажа. Една жена винаги трябва да бъде стилна и да се отличава, да се запомня, дори когато е почти гола. Най-лесният начини да не изневерим на стила си, докато се наслаждаваме на морските дни, е като се доверим на подходящите бижута. 











     Много от нас харесват бижута на плажа само, ако ги гледат по страниците на големите лъскави списания за мода. Множеството нанизани до лактите гривни и етно гердани до пъпа, като че ли не са особено удачен вариант. Замисляли сте се се, обаче, за варианта обици и/или свободна по ръката гривна?

     Това лято хит сред бижутата са макси размерите или колкото по-големи, толкова по-добре.  Обиците не правят изключение. Чифт красиви обици, в тон с банския и пареото или като допълнение към шапката с голяма периферия, са Вашият автограф в плажната  визия. Наистина:

     *ако се опасявате, че може да загубите бижуто си, то голямата обица лесно може да се забележи в пясъка. Освен това, едни бижутерийни обици едва ли са толкова скъпи, колкото обици от благороден метал – злато, сребро и т.н., за които сте дали далеч по-значителна сума пари;

     *ако се опасявате, че ще попречат на равномерния Ви тен, напротив – те просто си висят на ушите;

     *ако се опасявате, че имате не до там съвършени форми или банският Ви това лято не е достатъчно „фешън“ – едни атрактивни обици биха привлекли вниманието към горната част на тялото и всичко друго е само подробност;

     *ако се опасявате, че няма да има къде да покажете новите си обици, които са така неподходящи за ежедневието в офиса, то плажът е мястото. Толкова е екзотично!

     *ако се опасявате, че ще останете незабелязани на плажа – от три момичета едно до друго, най-запомнящо се е това, което се отличава, това, което е различно :).

     Ако сте любителка на закачливо подрънкващи пъстри  гривни, знайте, че предимствата са абсолютно същите, но трябва да се има предвид следното:

     *за предпочитане е гривната/гривните да са от материал, който би издържал на водата и нейната соленост  и да не промени цвета си – пластмаса, мъниста, бял неблагороден метал (ако изберете метал в цвят злато, рискувате да загубите „златото“), раковини. С дървото и естетствените камъни внимавайте, защото някои видове променят цвета и структурата си след съприкосновение със солената вода;

     *за предпочитане е гривна/гривни с минимален брой декоративни елементи или такива, закрепени с метални свръзки. Целта е в края на плажния ни ден цялата гривна да е на ръката ни. Това ми напомня да отбележа и наличието на стабилна закопчалка;

     *за предпочитане е бижуто на ръката ни да е едно или, ако са повече, да бъдат достатъчно свободни, за да могат да се движат около китката и да избягва почерняването „на гривна“.

     Няма нищо страшно,нищо некомфортно и неприлично в носенето на подходящи бижута на плажа. Знайте, че и на пясъка, и на шезлонга, и във водата не сте с шапка-невидимка и сте личност със свой стил, който трябва да поддържате. И най-вече, не забравяйте да се забавлявате – лято е!

Аз не съм Cosmopolitan, просто споделям мнение и се забавлявам :)
Рени Бурчина

No comments: