Sunday 1 April 2012

Страхотни великденски яйца

Когато дойде времето за боядисване на великденските яйца,всички стават много креативни и измислят какви ли не начини за по-добър ефект.Боядисване с памук,кристали, цветни пастели и цветя...сега дойде моментът да прибавим и боядисване със стари вратовръзки.Да,вземете старите вратовръзки на мъжете си или купете шарени такива от магазин за втора употреба за някакви стотинки и ще имате този страхотен ефект на великденските си яйца!






























Необходими са ви различни вратовръзки със всевъзможни шарки,които едва ли някой някога ще носи.Както споменахме в магазините за 2ра употреба можете да ги намерите за по 20-30 стотики всяка.ВАЖНО е да запомните,че трябва да са 100% коприна ,защото иначе почти сигурно е,че няма да се получи нищо,така че проверете етикета преди да я купите.




















Разрязвате ги по посочения начин.





























И след това опаковате яйцата с плата,там където е възела може да не се получат толкова плътни цветове,затова преценете коя страна да пожертвате малко.
















Върху плата от вратовръзките трябва да сложите някакъв бял плат,може да е от стара калъфка за възглавница или стар чаршаф,който сте готови да жертвате.
След което ги поставяте на котлона, като сложите и оцет и остава само да заврат.Оставяте ги да поврат за 20 минути и след това ги слагате да изсъхнат някъде на кърпа или в тава.Когато са достатъчно изстинали, можете да премахнете плата и следва най-хубавата част!


























































Ако решите да използвате тази техника,моля сложете снимки на нашата стена на страницата ни във фейсбук  .


Източник: ourbestbites.com

5 comments:

dessin said...

Здравейте, преди няколко дни прочетох идеята ви за украсяване на яйца и реших да я изпробвам. Понеже във втората употреба не открих вратовръзки, купих два копринени шала. И резултатът е страхотен! Просто исках да споделя, че и с шалчета става... Поздрави

Admin said...

Страхотно! :) Много се радваме,че сте я изпробвали и ние за Великден ще го направим.Хубаво е да знаем,че става и с копринени шалчета!Ако имате снимки можете да постнете на страницата ни във Фейсбук! :)

kaly said...

А дали стават за ядене след това боядисване?

Admin said...

Предполагаме, че няма проблем.Използвали сме подобни техники и всички сме живи и здрави! :)

Ани said...

На Велики четвъртък пробвах тази идея, с копринени вратовръзки. Следвах указанията, но в крайна сметка нищо не се получи. Ако яйцата не са бели - няма смисъл да се пробва :) Успех с търсенето на такива яйчица, ние не успяхме да намерим :)