Monday 30 January 2012

Модерно-артистичният бохемски стил


От дългите поли до аксесоарите от пера,от широките туники до безбройните гривни по ръцете,тъй нареченият "бохемски" стил все повече се разпространява и малки части от него присъстват дори в ежедневието ни без дори да ги забелязваме.
Модерната употреба на стила "бохемски" се отнася за хора,които водят нетрадиционен,артистичен начин на живот.Оригиналните "бохеми" са били пътешественици или бегълци от централна Европа.


Журналистът Боб Станли твърди,че "хипи/бохо стилът от краят на '60те никога няма да излезе от мода,просто има нужда от нов ъгъл,за да ги направи отново вдъхновяващ".През 21 век,този стил се свързва най-много с моделът Кейт Мос,като през 2004-2005 година главно актрисата Сиена Милър бе вдъхновението на младите дами.
В Америка подобни стилове са назовавани с имено "boho-chic","ashcan chic" или "luxe grunge" като най-изявените им почитателки са близначките Мери Кейт и Ашли Олсън,Зоуи Дешанел, както и Никол Ричи,която дори има своя собствена модна линия.

модел от колекцията на Никол Ричи "Winter Kate"
  Заради буйното си поведение никой не взимаше насериозно Никол Ричи,но тя вече може да се похвали с доста улегнал живот,омъжена за Джоел Мадън (Good Charlotte) и две много красиви дечица.Тя вече се изявява и като дизайнерна,модната и линия "Winter Kate" има огромен успех в Сащ.Можете да посетите сайта  тук  



Първоначално стилът на Мери Кейт Олсън е бил наричан "бездомнически",заради широките поли и блузите с няколко размера по-големи от нормалното,докато не влиза определението "boho-chic".Сега тя и сестра и Ашли също имат модна линия посветена на този стил.Можете да посетите сайта тук 





"Бохемският" стил вече навлиза и в сватбените тържества като мотиви се забелязват в булчинските рокли,интериора и дори в костюмите на мъжете.
Независимо дали го харесвате или не,все повече елементи от него се забеляват навсякъде,в аксесоарите,в дрехите,в обувките,в интериора....дори и по тържества.
А добре познатите обеци с пера също са взаимствани от "boho-chic".
Затова тези от вас,които чувстват,че това е техния стил  могат да ни изпращат снимки на 
и-мейла: vsichko_za_jenata@abv.bg или да ги постнат направо на нашата страница във фейсбук Всичко за жената

Ето и няколко предложения за прически и облекло:







No comments: