Monday 23 January 2012

Английска мода?

Английска мода...много хора биха завъртели очи при споменаването на това словосъчетание.Има ли такова нещо изобщо?
Всъщност има,при това,ако се стараят англичанките биха били доста добре облечени жени.Имат едни от най-добрите модни вериги на достъпни за тях цени.Като изключим факта,че през зимата се обличат както ние през пролетта и почти не носят ботуши(заменени от балетните пантофки),доста от англичанките имат изключително подчертан индивидуален стил на обличане.Не се съобразяват с мнението на другите и се обличат така,както те самите искат.Но тук съзнанието на хората е доста по "пораснало" от нашето.Няма сочене с пръсти и шушукане "Гледай я тази",няма одумване и осмиване.Просто можем да приемем,че те са "айляк" (в пълния смисъл на думата) по отношение на стила си.
Някои ще го нарекат "хипи",други "претенциозен",а трети ще кажат,че е "смешен".
Ето някои примери,които да подкрепят казаното от мен.




Така можете да видите англичанка облечена всекидневно.Много от тях използват клиновете с много къси пуловери без да слагат пола или дори панталони.Много рядко ще ги видите с дълги дънки,понякога си мисля,че за тях е модно престъпление.

Това е типично облекло за университет,кино,разходка по магазините с приятели.Както виждате дори и в по-студеното време,те не се обличат прекалено дебело.А летните дрехи се носят целогодишно съчетани с клинове,жилетки,якета и палта.


Това е пример за дебело обличащо се момиче в Обединеното кралство.Якето,панталона и шала са много добре съчетани в комбинация с чантата и ботите.

Това облекло е един от примерите за вечерен тоалет на госпожиците в UK.Типичен е страничният бретон и ярко червеното червило.Не могат да се сбъркат и късите панталони и поли и много тънките чарапогащници.

И както е известно жените там имат доста неопределена "студова" граница през зимата.На това момиче му липсва само палтото и е готово за вечер навън.Да те побият тръпки,а?



И за финал нещо,което спада към по-елегантният им вид.Черен блейзър/палто,риза в ярки цветове и коса на кок са от елементите,които правят този тоалет женствен и опредлено за предпочитане пред другите.
Вие какво мислите за английския начин на обличане?Бихте ли се обличали така?Какво Ви харесва и какво не в него?

No comments: