Friday 30 May 2014

Любопитни факти за съня

Здравейте, мили дами!
Струва ми се, че мина цяла вечност от както не съм публикувала нищо в блога. Въпреки че гледаме фейсбук страницата ни да се обновява постоянно, за съжаление не успяваме да се справим успешно за момента с всичко, затова молим да ни извините за това. 
Днес реших, че е време да прекъсня мълчанието ни в блога и да споделя с вас някои любопитни факти, които намерих за съня от различни източници в интернет. Преди години в часовете ми по психология се спомена нещо интересно за сънищата и реших да се поровя. 

Знаете ли, че? 


  • Мъжете сънуват други мъже в 70% от сънищата си, а жените сънуват жени и мъже по равно.
  • Можем да сънуваме само лица, които помним(познаваме или бегло сме виждали).
  • 12% от хората сънуват само в черно и бяло, процентът е бил по-висок, но след изобретяването на цветната телевизия повече хора започнали да сънуват цветно.
  • 1 на всеки 4 двойки спят на отделни легла.
  • Коалите спят най-дълго, те имат нужда от 22 часа сън дневно, а жирафите само около 1,9 ч всеки ден.
  • Когато спят делфините, само половината част от мозъка им спи, другата половина поддържа дишането им.

Friday 23 May 2014

Нова прическа за дъщеричката

Мили дами, пролетта е времето, когато започваме повече да експериментираме с прическите си – подстригваме се, изправяме къдравите коси или навиваме правите. 

Не мислете, че само ние имаме нужда от промяна, какво ще кажете за малката и сладка дъщеричка, която всяка сутрин изпращате на училище? Бъдете креативни, не им слагайте само една фиба в косата, а подобрете уменията си в плетенето на плитки, навиване на масури или правене на малък кок. 
Те ще се радвам още повече от вас, а и винаги е хубаво да имате близка връзка с детето си. Защо не това да е ново хоби и за двете?

Ето една идея от нас, която можете да изпробвате още утре :)









































Снимка: Small fry blog