Monday 24 February 2014

DIY: Панделки на ръкавите

Днес Ви предлагам един много лесен начин да превърнете ръкавите на тениските си в панделки, без да се налага да използвате шевна машина. Намерих този урок в петък, но поради ограниченото ми време, прекарано на компютър през уикенда, чак сега успях да го публикувам.

 Много е лесно и бързо да ги постигнете, а и е нещо, което да изпробвате в свободното си време. Всеки понякога се оказва с малко повече свободно време отколкот му се иска и това е един интересен начин да го прекарате. Успех!






































Friday 21 February 2014

DIY: Цветни картини за детска стая

Уау, това е пост номер 500! Благодарим на всички, които четат блога ни и на тези, които го разпространяват и споделят, наистина много ни радвате всеки ден. А статистиките ни все повече и повече се вдигат!Благодарим Ви!

 Преди известно време публикувах сладък начин как да направите прическа на дъщеричката си и вие много харесахте поста, получих няколко запитвания дали ще има още различни статии с полезни неща за малките сладури и тъй като аз също много обичам дацата, реших да ви послушам. В поста днес ще ви покажа на какво се натъкнах случайно, докато търсих интересни сайтове за дрехи (и аз не знам как от дрехи стигнах до DIY). 
Надявам се да ви е от полза този "урок" как да направите готините картини за стаята на детето ви. Естествено, можете да използвате не снимки на животни, а на любимите им герои от книжки, филмчета и тн. Смятам, че цветовете са много свежи и подходящи за детска стая. Ще се радвам да споделите мнението си в коментарите :)


































Елегантна прическа с дантелена диадема

Изключително много харесвам красиво прибраните прически, които много звезди носят по червеня килим или на специални вечери и поводи. Не веднъж и два пъти съм публикувала идеи как бързо и елегантно да приберем косата си, но много рядко аз самата го правя, може би, защото косата ми е толкова дълга, че трудно успявам да напъхам всичко стърчащо или сигурно, защото си харесвам няколко определени прически, които използвам в ежедневието и леко преработвам, когато има специален повод.

Но веднага щом видях тази прическа реших, че трябва да ви я покажа, а аз лично трябва да изпробвам на себе си, след като намеря такава дантелена диадема. Ето я и нея.




























































Снимка: Tumblr

Wednesday 19 February 2014

Романтични сватбени рокли и с дълъг ръкав

Традиционно сватбените  рокли, които много дизайнери правят са без ръкави, без дори презрамки. Повечето наподобяват корсети, които не винаги са удобни за дамите, затова събрах няколко прекрасни снимки на сватбени рокли с дълги или три-четвърти ръкави, които изглеждат също толкова неотразимо, както и тези без.


Някои кралски особи също заложиха на елегантността на роклята с дълъг ръкав като Грейс Кели,принцесата на Монако и Кейт Мидълтън, която през 2011г се омъжи за принц Уилям. Но независимо на какъв модел ще се спрете, трябва да усетите, че това е вашата рокля, ако тя е с дълъг дантелен ръкав, чудесно, ако не, то тя със сигурност ще е още по-прекрасна! Глупаво е да се натрапва „модернотo“ при сватбените рокли, най-важното е вие да се харесвате в нея и тя да отговаря на същността ви.






































Monday 17 February 2014

Стегни коремчето

След Коледа се вайкахме „Ах, колко съм напълняла“, а започнахме ли да тренираме? Ако отговорът е не, то вече непременно е дошло времето за активен спорт. Знам какво ще си кажете „А време откъде?“. Но моят отговор е „Който иска, намира начин“.


Да, звучи банално, но наистина, ако имате воля, ще намирате и време да се занимавате. За обикновена тренировка дори не се изисква да ходите до фитнес залата, в YouTube има всевъзможни клипчета какви упражнения да правите, а от личен опит мога да кажа, че наистина вършат работа(в поста ще намерите линк към любимото ми видео, но предупреждавам, че изморява доста, ако изпълнявате упражненията за първи път). Също така и намерих доста добър сет от упражнения за стягане на коремчето, които пак можете да опитате вкъщи. Успех!











































































Thursday 13 February 2014

"И ей така, изведнъж, в средата на най-обикновения живот, любовта ни дарява с приказка."

Още преди около месец Ви помолихме на нашата фейсбук страница да ни изпратите своите романтични истории/пожелания/мисли за Св. Валентин, за да ги съберем в един красив и трогващ пост по повод празника. Няма повече да губя време с излишни приказки и ще ви покажа какво ни изпратихте Вие, нашите читатели (запазили сме оригиналния правопис и пунктуация).

„ Моята любовна история е банална, влюбихме се на работното място и след 6 месеца бяхме семейство!Някои казваха, че е прекалено бързо, но нищо не е „прекалено бързо“ за истинската любов. Вече три години сме заедно и все така се обичаме, както и преди“

Елена, от Бургас

„Любовта за мен е да искаш да прекараш цялата вечност с твоя любим, да се събуждаш и да се усмихваш, че е там.“

Веска, от София

За мене любовта е най-нежното,най-съкровеното чувство.Любов е да подадеш ръка, да подариш надежда, да дариш усмивка. Любовта е доверие и споделяне. Любовта е в цветята, в гората, в океана, в природата. Любов е да се радваш на изгрева и залеза, любов е да прощаваш на този, който те е наранил и оскърбил. Любовта е толкова много неща, колкото ти се иска да бъде. Тя те оформя като човек, ти оформяш нея като чувство и себе си чрез нея. Любовта не се среща само в един човек, тя може да е във всеки и всичко. Тя е навсякъде около нас, трябва само да имаме сетива, за я почувстваме..и когато я открием само тогава животът ни придобива смисъл.

 Невин Бекир

„Любимата ми книга е „Отнесени от вихъра“, такава съм и аз безнадеждна романтичка, която винаги ще търси истинската любов, защото вярвам, че за всеки си има по някого някъде там.“

 Тони П.

„Срещнах приятеля ми на морето, той работеше през лятото в един хотел на рецепцията, а аз с приятелки бяхме си запазили стаи за ваканция. Много го харесах още като го видях, а той беше един сериозен и дръпнат, но не устоя на чара ми и все още ме търпи каква съм луда глава, вече цели 6 години! Благодаря ти, слънце!“ 

Александра Фотева

Thursday 6 February 2014

"Красиво е това, което обичаме." - размисли за Св. Валентин

Празникът на „влюбените“ е съвсем скоро, независимо дали го празнувате или не, от всякъде ще бъдем обсипани с всевъзможни начини да си похарчим парите за бонбони, балони, плюшени играчки, сърчица и тн. Не че съм толкова против „празника“, но не мисля, че трябва да има само един ден в годината, в който, ние жените, да получим цветя или да ни заведат на специална вечеря. Да, приятно е да ти угаждат един ден в годината, но още по-приятно е да ти показват постоянно, че си значима, оценена и обичана. Друга гледна точка е „колкото повече праници, толкова по-добре“, но аз лично не заставам зад нея.

Не ме разбирайте погрешно, аз също съм романтична душа - плача на филми, радвам се, когато получа подарък от любимия, оценям специалните вечери навън, екскурзиите и малките изненади, чета романтични романи, записвам си цитати, които са ми направили впечатление, но просто не харесвам изкуственото насаждане на Свети Валентин. Та до преди десетина години дори не знаехме, че такъв празник съществува, тогава защо го правим наш сега?
Но независимо от мнението ми, винаги ще умирам за роматични цитати от книги, песни и мисли на поети и писатели, затова подбрах някои от любимите ми в нещо като романтичен пост(въпреки че почти отрекох прануването на Св Валентин). И още по-хубавото е, че са инкорпорирани в дизайн за дома Ви.


Ще ми е интересно да разбера вие какво мислите, дами? Почитатели ли сте на празника или не? 


































Wednesday 5 February 2014

Оформете бретона си с плитка

Като жени, ние бързо се отегчаваме от начина, по който носим косата си всеки ден. В забързаното ни ежедневие не винаги намираме време да си правим сложни и отнемащи време прически, затова дори и малката промяна ни носи удоволствие и усмивка на лицето. Днес събрахме няколко идеи за това как да сплитате бретона си по различни начини, всеки отнема не повече от 5-6 минути и са чудесен начин да взенесе разнообразие в прическата си всеки ден.