Wednesday 29 January 2014

Прибрана коса с плитки

Винаги съм се възхищавала на прекрасния цвят на косата на Кейти! Но днес фокуса на поста ни не е цвета, а прическата и. Много я харесахме, защото е изключително лесна и бърза. Състои се в няколко тънки плитки от двете страни на косата, хванати с ластик отзад. От там само прибирате останалата част с фиби и сте напълно готова! 
Тази прическа е най-подходяща за дами със средна дължина на косата.


Наш вариант на тази прическа е вместо да я прибирате цялата като последна стъпка, просто сплетете останалата коса в красива плитка, която да се спуска през рамото ви.






































Рецепта: Бананови сладки

С голямо удоволствие Ви съобщаваме, че Йоли - създателката на един наш много любим блог "Вкусно с Йоли" се съгласи да публикуваме някои от найните рецепти на страниците на нашия блог. Отдавна обмисляхме да направим подобно сътрудничестно, но ето, че вече е факт! 
Очаквайте чудни рецепти, от които да си оближете пръстите!
Започваме с една, която изпробвах съвсем скоро и останах много доволна! Банановите сладки са много подходящи за сезона, затова запретвайте ръкави!




























Продукти за около 20 двойни сладки

150 г меко масло
100 г пудра захар
1 жълтък
1/4 ч.л. канела
ванилия
1/4 ч.л. бакпулвер
250 г брашно


Sunday 26 January 2014

Да станеш майка на 30 или по-късно

Прието е да се счита, че най-доброто време за раждане на дете е периодът от 22-та до към 28-та година. Тогава женският организъм е силен, млад и времето е много подходящо да станем родители. Дали обаче това е единственият фактор, който трябва да отчитаме? Дали решението да бъдем майки не е свързано и с нашата психика, начин на живот, професия, възгледи, средата, икономическото положение в което се намира държавата, в която живеем? Всъщност никак не са малко ползите от това да родим на 30, че и няколко години след това. Има твърде много преимущества, които не бива да бъдат игнорирани току-така. Ето и най-важните от тях.



1. Жената на 30 е имала достатъчно време да се наслаждава на живота и всичко, което предлага младостта, така че когато стане майка, тя е готова да се посвети изцяло на детето си, без да има усещането, че пропуска нещо, отглеждайки малкото детенце 24 часа в денонощието.

2. Жената на 30 и над 30 години има натрупан стаж, който ще и позволи да разполага с нормални средства всеки месец, когато е в майчинство. С тях тя безпроблемно ще отглежда своето детенце и ще може да покрива всичките му нужди.


3. Късната бременност е свързана с натрупан житейски опит, който ще е от полза както на родителите, така и на детето. Човек е преминал през много трудности, усвоил е повече знания и е готов психически да поеме тази отговорност.

4. Жената вече е преминала през онази така всепоглъщаща тръпка за правене на кариера и професионално развитие и може ясно да осъзнае, че кариерата и парите са нищо в сравнение с това да си родител и то такъв, който може да си позволи да се посвети на детето си изцяло, поне до 3-годишна възраст.


5. Жената има известен опит и във взаимоотношенията си със силния пол. Тя е имала времето и възможността да избира и да открие мъжът, подходящ за баща на децата и.


6. Майките на 30 и след тази възраст поставят семейството на първо място, защото са преживели доста в живота и имат база за сравнение, т.е те ясно виждат, че по-голямо щастие от това да имаш дете и семейство просто не същестува. За тях е много по-лесно да се справят с всичко трудности, съпътстващи отглеждането на едно малко дете, а те не са никак малко. Те няма да страдат от ограничените социални контакти, няма да бързат да се върнат на работа, освен в краен случай, когато средствата на семейството са абсолютно недостатъчни за нормален живот.

Вдъхновяващи татуировки с пера

Независимо дали сте фенове на татуировките или не, когато видим наистина красива татуировка, не може да не признаем майсторството на твореца и. Напоследък виждам къде ли не жени с татуировки на пера, не знам дали това е някаква мода или ги избират, защото изглеждат наистина красиво на женското тяло.
Не съм привърженичка на така наречената "мода" при татуировките, защото мисля, че татуировката трябва да значи нещо за теб, да има скрит смисъл, а не да я правиш, защото е толкова готино да си рисуваш тялото. За тези от вас, които мислят да си направят подобна татуировка, трябва внимателно да проучите какво значат перата на различните птици. Например орловото перо значи храброст и свобода; совата - смърт; феникс - вечен живот и тн. Избирайте мъдро дами, преди да пристъпите към действие. Аз харесвам татуировките с пера, не мога да отрека, че стоят изящно на женско тяло. Поради тази причина реших да събера любимите ми снимки от интернет в този малък пост.

Enjoy!



































Saturday 18 January 2014

Ехинацея за по-силна имунна система

Ехинацеята е един от най-силните природни имуностимулатори. Билката подтиска развитието на грипа и има противовъзпалителни свойства. Тя е изключително полезна за болки в гърлото, кашлица, главоболие. Ехинацеята помага и за по-бързо заздравяване на рани и кожни възпаления. Сокът от ехинацея се получава много лесно – след намачкване на цветовете. Най-добре е обаче да си купим от аптека, чист пресован сок от ехинацея, за да сме сигурни, тъй като лечебни свойства имат само 3 от общо 9-те вида ехинацея, съществуващи в природата. Чаят от ехинацея е изключително подходящ при болки в гърлото. Той се получава след запарка на една супена лъжица изсушени цветове в 400 мл. вода. За профилактика се пие всеки ден по 300 мл. чай в продължение на две седмици.

Ехинацеята, както и прополисът са най-добрите средства за изграждане на добър естествен имунитет при децата. Много често родителите допускат грешката да дават на децата си различни лекарствени средства – таблетки, сиропи, дражета, за да подсилят организма им и така да се избегнат честите боледувания. Винаги трябва да помним, че колкото по чист е един организъм от лекарства – толкова по-добре, независимо дали говорим за бебета, малки деца или възрастни хора. Имунитетът може да бъде подсилен, но само и единствено с природни средства – билки, цветя, отвари, пчелни продукти. Точно те дават изключителни сили на организма, а не широко рекламираните сиропчета за имунитет, които са създадени с цел печалба и с които децата не само че не боледуват по-малко, но при много от тях се случва точно обратното. Ехинацеята е изключително подходяща и за изчистване на организма от вече нанесени поражения от антибиотици, неправилно хранене и стрес. По този начин се повишават естествените защитни сили на организма. Билката може да приемаме както за предпазване от грип и простуди, така и при отслабена имунна защита и чести боледувания с възпалениея на гърлото, ушите, при остри бронхити.

Деца от 2 до 6 години могат да приемат профилактично по 20 капки дневно, поставени в течност – вода, сок, фреш, чай. За по-бърз ефект при начало на простуда или грип капките се увеличават и техният прием става три пъти дневно по 15 капки.

Tuesday 14 January 2014

Стил, класа и красота при раздаването на наградите Златен Глобус 2014

Тази година бяхме приятно изненадани от подбора на всички тоалети на церемонията по раздаването на престижните филмови награди зад океана. Нямаше нито една рокля, която да заклеймим на 100%, естествено имаше и несполучливи попадения, но всяка година сме свидетели на това явление. Въпреки многобройните екипи, които стоят зад всяка една актриса в Холивуд.
Да започнем с отличничките според нас, няма да ги подреждаме в класация, просто ще споменем тези, направили най-силно впечатление. 
Първо актрисата Ейми Адамс, която спечели наградата за най-добра женска роля за филма „Американска схема“(категория комедия/мюзикъл), беше избрала класическа червена рокля на Валентино. Чудесен избор на кройка спрямо силует, но ще е трудно тя да избере рокля, която да и стои зле. 
Кейт Бекинсейл, Джена Деван Татум, Емма Робъртс и още няколко актриси бяха заложили на тесни рокли с кройка „русалка“, които ни спряха дъха. Да не забравяме и противоречивата бяла Диор рокля на Дженифър Лоурънс, която раздели мненията на две. Ние я харесахме, защото ни напомни изключително много на роклята носена от нея на миналогодишните награди Оскар (естествено отново на Диор). Не само, че моделът много и отива, но и спечели наградата за поддържаща роля за филма „Американска схема“, категория комедия или мюзикъл. Така че едва ли г-ца Лоуранс се е трогнала от мненията на хората.

Друга отново бяла права рокля ни зашемети и това беше избора на актрисата Маргот Роби, а Джулиана Маргулиас и София Вергара бяха заложили на красиви дълги черни рокли, а както всички жени знаят, никога не може да сбъркаш с черна рокля. 




























Friday 10 January 2014

Направи плитката на Селена Гомез от наградите на MTV

Работата ми изисква винаги да съм в крак с това какво е популярно и какво не, затова и до огромна степен ми е писнало да чета статии, в който се споменават имената на Джъстин Бийбър, Селена Гомез и Майли Сайръс.
Но този мой пост няма да е свързано нито с последните им видео клипове, нито какви албуми записват в момента, а още по-малко с кой излизат и какво правят в личния си живот. Тъй като американската актриса и певица Селена Гомез е модна икона за момичетата между 14 – 20 години, реших да ви покажа една от прическите, с които е била на филмовите награди на MTV 2013. Плитката е лесна, но пък ефектната част от цялата прическа е холандската плитка, която започва от края на бретона и и продължава по цялата глава.

Ако и на вас ви ехаресала, опитайте да я пресъздадете и ни изпратете снимките ви във фейсбук!























































































































Източник снимки : BobbyGlam & Google


Wednesday 8 January 2014

Зимен тоалет: "В очакване на пролетта"

Винаги след Коледа хората започват да си мислят за пролетта и лятото, въпреки че следващите два месеца са може би най-студените в годината. Още от септември чакаш празниците, а минат ли неусетно се пренасяш в мисли за разцъфнали дървета и цветя и така чаканото море!

Но стига толкова мисли напред във времето, все още е януари, а това означава, че дебелите дрехи няма скоро да напуснат гардероба ни. Затова решихме да ви покажем нашия избор за тоалет за деня. Той е женствен и стилен, подходящ както за излизане на кафе, така и за работното място. Жилетката е с много красива кройка, удобна и подходяща за сезона, панталонът е класически черен, който сме сигурни, че всяка жена има в гардероба си. Обувките са с дебел ток (никога не сме били почитатели на тънките), а чантата и федора шапката са в така подходящия за зимния сезон винен цвят. Гривната е красив аксесоар допълнение, който трябва да има всеки тоалет. Сигурни сме, че ако харесате и искате да пресъздадете подобен тоалет ще попаднете на точните дрехи и материи, но за всеки случай Ви предоставяме връзки към сайтовете, от където ги намерихме.

жилетка: Amazon  //панталон: Wallis //обувки: Elizabeth and James Solar ankle boots //шапка:Primark// гривна: Juicy Couture

"Най- бързо ще опознаеш една жена, ако идеш на шопинг с нея"

Още от цитата, който използвахме за заглавие  на публикацията сигурно сте разбрали, че днес ще говорим за шопинг!

Нашите приятели от Aupie ни помолиха да изберем кои са любимите ни артикули от онлайн магазина им за зимния сезон и ние решихме да се възползваме от случая и да ги споделим с вас. Разбира се, вие ще бъдете наградени, защото съвсем скоро ще направим и нов giveaway с неща от техния сайт.
Изборът ни не беше труден, бяхме решили точно какво искаме. Идеята ни беше да не залагаме на пуловери, боти и дебели жилетки, а да потърсим най-женствената дреха - роклята. Спряхме се на този модел, защото черното и бялото в тази комбинация създават илюзия за издължаване на тялото. Чантата е класическа черна, а ръкавите на палтото са в модерната за сезона - кожа. Тоалетът е идеален за някой по-специален случай, но може и да се използва като работно облекло съчетано с подходящите обувки и сако над роклята (естествено зависи от професията Ви, но в офис среда ще можете с лекота да го носите).



Monday 6 January 2014

Тоалет на деня: 06.01.2014

Една позабравена от нас рубрика се завръща отново с пълна сила и с Кенди, която избрахме днес да Ви покаже нейния тоалет за деня. Тя се е спряла на нетрадиционния за сезона бял панталон комбиниран с дебел пуловер, а топлото палто в цвят бордо е зимния нюанс в тази приятна всекидневна комбинация.

Разгледайте снимките и почерпете малко вдъхновение и за своя зимен гардероб!




Sunday 5 January 2014

Пънк опашка

Да започнем новата година с една лесна пънк опашка идеална за всеки ден!
Трябва само да умеете да сплитате косата си бързо, за да не позволите на ръцете да се изморят и ВОАЛА ... ще се сдобиете с тази много сладка и бърза прическа! Ако решите да я изпробвате, не забравяйте да ни изпратите снимки на фейсбук страницата ни!


Friday 3 January 2014

Предимствата на кафето

Научно доказано е, че една до две чашки кафе дневно, допринасят за по-доброто ни здравословно състояние.
Кафето подобрява паметта и действа тонизиращо на целия организъм.
Десетилетия, полезността на точно тази напитка се подценява драстично, а една от основните причини за това е, че съдържа кофеин. Всъщност точно кофеинът намалява значително физическата преумора. Той увеличава бдителността и стимулира производството на адреналин. Погрешно е схващането, че той е отрова. Ако не се прекалява с кофеина, той в действителност няма абсолютно никакви странични ефекти, а само ползи. Прието е, че количество до 300мг. кофеин на ден е напълно безопасно за организма. 
В една чаша кафе се съдържат различни количества кофеин, но най-често дозата е между 50 и 80мг. За времето, през което действа, кофеинът подтиска сънливостта и увеличава концентрацията на мозъка. Той подобрява дишането. Точно кофеинът отговаря и за ускоряването на метаболизма, затова е изключително полезен за поддържане на тялото в добра форма. Кофеинът е безопасен, опастност се появява единствено когато има наличие на сериозно предозиране или комбиниране на много кафета с няколко енергийни напитки, в чийто състав също има наличие на кофеин.
Защо е полезна ежедневната консумация на кафе?

1. Кафето съдържа антиоксиданти и ни кара да се чувстваме по-щастливи. Редица изследвания установяват, че ако пием кафе, вероятността да изпаднем в депресия намалява с 15%.

2. Кафето подобрява паметта ни. С нарастване на възрастта, хората, консумирали умерени количества кафе ежедневно, дълги години, имат по-добра памет от тези, които са избягвали употребата на напитката.
3. Напитката действа успокояващо и ободряващо.
4. Кафето засилва метаболизма на тялото и по този начин ние поддържаме фигурата си привлекателна.
5. Хората, които пият редовно кафе са по-защитени от болестта на Паркинсон в сравнение с тези, които не обичат напитката.
6. Чашка кафе се препоръчва след уморителни тренировки – установено е, че напитката намалява болките в мускулите, също както аспиринът.