Monday 23 December 2013

Най-желаните подаръци от жените за Коледа

Какво искат жените за Коледа и кои са подаръците, които носят най-голяма радост? Много мъже си задават този въпрос и признават, че не им е лесно да отговорят на него. Затова нека видим кои са най-желаните подаръци – тези, които биха донесли наистина огромно вълнение и щастие на дамите. Мъже, четете внимателно!
1. Лично избраният от жената подарък, който плаща мъжът. Това е възможно най-хубавият подарък, защото е желан подарък, предварително видян, одобрен и изпробван. Малко мъже се сещат за този вариант, но всъщност няма по-добър от него. Заедно на шопинг – така вероятността подаръкът да не бъде харесан е нулева. Жената получава точно, това което си е харесала и точно това, което иска.

2. Екскурзия до някоя красива държава или страхотен остров. Това е наистина впечатляващ подарък, който носи много емоции и огромна радост и на двамата партньори. Прекрасните спомени остават завинаги.

3. Диаманти. Бъдете сигурни мъже – всички жени обичат диамантите, всички жени си мечтаят да се докоснат до величието на съвършения диамантен блясък. С такъв подарък щастливото женско сърце ви е гарантирано. Диамантът е един от най-красивите скъпоценни камъни, той е и най-устойчивият, най-блестящият и най-скъпият природен камък, така че освен гигантската радост, която със сигурност ще предизвика, може да бъде анализиран от жената като истинско желание за изключително силна и дълготрайна любов.

4. Златно бижу. Няма жена, която да не харесва златни бижута. Накитите остават непроменени с времето, те са ценен подарък и дадените пари остават в тях. Едно красиво колие, обици, пръстен, гривна от благородния метал са изключително впечатляващ подарък.

Tuesday 17 December 2013

Как да изглеждаме забележително

Всяка жена може да изглежда впечатляващо, стига да пожелае това. Нека първо започнем с желанието ни да имаме впечатляващ външен вид, защото то е основата на всичко останало. Немалко представителки на нежния пол не вярват, че могат да впечатлят околните с визията си. Причините за това са най-разнообразни – наднормено тегло, ограничени финансови възможности, липса на достатъчно свободно време, наличие на комплекси и т.н. Преди да си припомним най-важното, което трябва да следваме, за да изглеждаме наистина забележително, е добре да сме убедени, че всички ние, без изключение, можем да изглеждаме наистина прекрасно. Защото цялостното ни излъчване, самочувствие и увереност не могат да бъдат поставени в каквито и да било рамки. Всички сме виждали безумно богати жени, но облечени неподходящо и грозно, нали? Виждали сме и по-закръглени дами със завидно харизматично излъчване, както и жени, които не изглеждат особено добре, въпреки че са слаби, високи, с идеална фигура, която попада в точните математически мерки за красота. Добрата визия е най-вече изкуство, стил и невероятен усет за красота!
Нека си припомним основните правила, без които не можем да постигнем впечатляващ външен вид.


1. Всичко е въпрос на съчетаване на основните фактори, определящи външността ни, а именно: прическа, бижута, дрехи, обувки, грим, парфюм, походка.
Може да сте с много скъпи дрехи и бижута, да сте току-що излезли от фризьорския салон, да имате страхотни обувки и още по-невероятен модел чанта, но дори само един несъобразен цвят на червилото, ще промени цялостното ви излъчване. Винаги трябва да се стремим да изглеждаме сладки и привлекателни цялостно. Дори само едно неподходящо бижу, може да провали всичко.


2. Дрехите ни трябва да подчертават всичко хубаво, което притежаваме. Има дрехи, които дори да са нашият размер, те просто не са нашата кройка. В случай, че имаме съвършено тяло, винаги трябва да помним, че това не е причина да се облечем твърде предизвикателно, така няма да изглеждаме по-секси, напротив, ще
постигнем обратния ефект. Това е най-лесният начин да направим лошо впечатление.


3. За да изглеждаме добре, трябва да се чувстваме добре. Това се отнася за всичко – за дрехите, прическата, бижутата, обувките....Много красивите, но неудобни обувки ще променят походката ни и от там впечатлението за нас ще бъде различно от желаното. Ефектните, но тежки обици променят автоматично жестикулирането и изражението на лицето, а красивата, но трудна за използване чанта може да ни изнерви до крайност, което също ще окаже влияние върху цялостния външен вид и поведение.


4. Цветът, дължината и формата на косата трябва да подхождат на лицето. Много често ние с години търпим прически, които не ни подхождат и в момента в който предприемем положителната промяна, виждаме колко по-добре изглеждаме. Косата променя изключително много външния вид, тя е много важен фактор.


Sunday 15 December 2013

DIY: Декорация за елха с коледно дърво

По Коледа винаги започваме да се замисляме как да направим възможно най-много украса сами, защото удоволствието от украсения дом идва и от това, което сами приготвим :)
Днес се спряхме на този полезен урок как да направим коледна украса за елхата сами с помощта на съвсем прозрачна топла, миниатюрно дръвче и изкуствен сняг!

Ето стъпка по стъпка как става, а необходимите материали са:
1.Изчистена, прозрачна топка за елха, на която можете да махнете върха
2. Миниатюрна елха
3.Изкуствен сняг
4.Лепило























Източник: allParenting

Saturday 14 December 2013

Нетрадиционни коледни елхи!

По принцип съм яростна привърженичка на традиционното! Хубава голяма коледна елха, лампички, класически коледни играчки, портокали и мандарини на масата и хубава коледна музика! Ех, това за мен е духа на Коледа!
Ровейки се из необятното интернет пространство, открих много оригинални идеи за пресъздаване на коледната елха, ако всъщност не искате да имате такава (нищо, че това за мен не е Коледа). Но има много хора по света, които биха предпочели един от тези алтернативни варианти.
Как ви се струват? Бихте ли заменили традиционното, с нещо необикновено, но креативно?



Friday 13 December 2013

12 тайни за щастлив семеен живот

1. Разпределяне на отговорностите.
Това е най-важната част в един брак. Няма как бракът да бъде успешен, ако само единият полага усилия за това. Всички отговорности трябва да бъдат разпределени, да не се делят на мъжки и женски, а партньорите взаимно да си помагат и подкрепят, защото трудностите в живота са непрекъснати. Ако единият от съпрузите е мързелив, безотговорен и не допринася по никакъв начин за спокойствието и хармонията в семейството, разчитайки изцяло на действията и решенията на другия, тогава имаме всичко друго, но не и хубав семеен живот.

2. Без заповеди и команди.
Никой не обича да бъде командван какво да прави. Всеки човек е различен и всеки има своето лично мнение по даден въпрос. Налагайки на всяка цена своите виждания за определено нещо, вие карате другия да се чувства ненужен. А и няма гаранция, че вие самите не грешите.

3. Радостта от живота.
Стремете се, въпреки всички трудности в съвместния ви живот, да се радвате на живота – такъв, какъвто е, докато се борите за постигането на общите ви мечти. Подарявайте на половинката си много внимание, грижа, обич, правете изненади! Въпросът не е в цената на подаръците, а в емоцията, изненадата и желанието да зарадвате другия. Това освежава взаимоотношенията. Не се оставяйте да попаднете в коловоза на скучното и сиво ежедневие.

4. Не коментирайте личния си живот!
Помнете, че колкото по-малко споделяте с различни хора за личните ви взаимоотношения, толкова по-добре. Не обсъждайте личния си живот подробно с другите – приятели, познати, роднини, колеги. В противен случай рискувате различни хора да се месят непрекъснато във взаимоотношенията ви, да ви дават неискани съвети, да ви критикуват или осъждат. Запазете красотата на личните си взаимоотношения само и единствено за вас, проблемите също - така или иначе ще ги решавате вие, не някой друг.

5. Не се ядосвайте за глупости!
Това че единият от вас е изнервен от продавачката в магазина, или натоварения трафик, или каквото и да било друго, не трябва да става причина за напрежение. Приемете, че атмосферата в България е такава - има много намръщени, изнервени и неудовлетворени от себе си хора. Вие не може да промените средата, променете начина си на мислене - не обръщайте внимание и не си разваляйте настроението заради хора, които най-вероятно, никога повече няма да видите. Не допускайте пренасяне на негативни емоции в семейството, заради някой друг. Съсредоточете се върху мечтите и целите, които искате да постигнете заедно с партньора си, и не обръщайте внимание на лошото настроение или ниското самочувствие на околните.

Wednesday 11 December 2013

Прическа за новогодишно парти

Колкото по-близо сме до края на календарната година, толкова повече идеи ни трябват за тоалети, прически и маникюри. Тук идваме на помощ ние! Задачата ни в следващите седмици е да ви дадем най-голямо разнообразие от прически, тоалети, съвети и полезни коледни предложения! Днес се спряхме на тази бърза прическа за новогодишната нощ. Нищо сложно няма в нея. Хващате косата на една страна, навивате краищата с маша или преса и с помощта на малките черни фиби подреждате къдриците, като ги захващате за косата.

Успех!

Sunday 8 December 2013

Как да съчетаваме изумрудено зелено през зимата

Бледото синьо-зелено от лятото бавно отстъпи място на изумруденото зелено за зимния сезон. Той е класически цвят, който се свързва с природата, вселената и живота. Противно на схващанията, че трудно се комбинира с други цветове, точно изумруденото зелено добре се съчетава с винено червено, пастелните цветове и много светло жълто. 
Ако решите да изберете ''малката черна рокля'' за специална вечеря, определено бижутата може изцяло да са в изумруден цвят. Ако сте блондинка или червенокоса, този цвят ще допринесе за чаровната ви визия. 



































Saturday 7 December 2013

Коледен Giveaway на OASAP!

Здравейте, мили дами!

Време е за най-най новия ни Коледен giveaway !

Той е спонсориран отново от прекрасния онлайн магазин OASAP.com 

В него можете да намерите огромно разнообразие от дрехи - рокли, поли, панталони, якета и сака, както и много аксесоари като чанти, очила, шалове и шапки на достыпни цени и безплатна доставка по цял свят!

Днес те Ви предоставят възможността да спечелите ваучер на стойност $50 и още един на стойност $30!Можете да си поръчате каквото си поискате в рамките на ваучера от уебсайта им и доставката ще е напълно безплатна! За да участвате трябва да изпълните тези 4 условия:

1. Да харесате фейсбук страницата ни тук.
2. Да харесате фейсбук страницата на спонсорите ни от  тук.
3. Да се регистрирате в техния уебсайт с и-мейл адреса си тук.
4. Оставете коментар тук с и-мейла, с който сте се регистрирали в сайта им и линк към тоалете, който най-много харесвате от тези в Pinterest.

ТРЯБВА да изпълните ВСИЧКИ условия, за да участвате!

Има само 7 дни до края!


Dear Ladies,

It is time for a very very special Pre-Christmas giveaway hosted by the online clothing shop OASAP! You can win a $50 and a $30 voucher to spend on whatever you like in their store!
The shop is full of wonderful clothing pieces from elegant dresses, to cosy outwear, classy skirts and beautiful accessories. The best thing is that the delivery is free worldwide!
In order to participate you have to do these things:
  1.     Like our facebook page
  2.    Like OASAP facebook page
  3.    Register with your e-mail address in OASAP’s website.
  4.   Leave a comment with your e-mail you used for registering at their website and your favourite apparel oinned here.

Good luck, ladies! The giveaway is open only for 7 days!

























18 дни до Коледа: Маникюри с коледни елхи

Остават само 18 дни до Коледа! Ако и вие обичате така този голям празник, колкото мен, значи сте започнали с приготовленията от рано! Днес реших да обърна внимание на коледните маникюри. Този много симпатичен урок се надявам да Ви повдигне коледното настроение и да се забавлявате, опитвайки да го постигнете :) Успех!

P.S И не забравяйте да участвате в предколедния ни Giveaway във фейсбук страницата ни!

Thursday 5 December 2013

6 маски за красива и блестяща коса

1. Маска с мед за бърз растеж на косата

Две лъжички мед се смесват с 5 капки вит.D, прибавя се един жълтък и 15-на капки кайсиево масло. Маслото от кайсиеви ядки подхранва косата и се грижи за нейния блясък и еластичност. Медът е много полезен за изтощена коса – той прави косата жизнена и силна и намалява косопада. Жълтъкът е богат на вит. B3, който ускорява растежа на косата. Вит.D има благоприятно влияние върху косата, като я прави по-здрава и също спомага за нейния растеж. Маската се нанася от корените до върховете, като за за най-оптимален ефект, косата се завива с найлон и кърпа. Време на действие - два часа, след което се отмива с топла вода и шампоан.

2. Маска с витамини за силна коса 

Смесват се  по една ампула вит.А, вит.Е и вит.D и към тях се прибавя една супена лъжичка бадемово масло. Всички витамини подхранват изключително много изтощената и третирана коса. Те възвръщат нейната жизненост и сила и косата става по-красива и здрава. Бадемовото масло е мощен природен стимулатор за гъвкава и бляскава коса. Маската престоява един-два часа, след което се отмива с вода и шампоан. Не е необходимо да се завива косата с найлон и кърпа. Всеки един от витамините или бадемовото масло, могат директно да се  нанесат и върху кожата на лицето. Те освежават, подхранват кожата и възвръщат блясъка и.

3. Отвара от корени на репей за по-голям обем на косата 

40 грама от корени на репей се нарязват и варят в 600мл. вода, около 20-на минути. Получената отвара се нанася  на мокра и измита коса и се оставя без да се отмива. Косата се третира всеки път след баня, когато е чиста и измита и всеки път отварата се оставя на самата коса, без да се отмива. Корените от репей са изключително подходящи за  мазни, слаби, чупливи и изтощени коси. Това е билка, ефектът от която се вижда още при първото нанасяне. Косата мигновено става обемна и красива. Корените от репей са изключително подходящи за жени с тънка и рядка коса. 

4. Маска за коса с цъфтящи краища

Смесват се един жълтък, една чаена лъжичка зехтин и две супени лъжички мед. С получената смес се намазват краищата на косата. Маската престоява един час, може и повече.

Wednesday 4 December 2013

Прическа за червения килим

Днес Ви представяме една елегантна прическа, която можете да носите на различни специални случаи, подходяща е и за новогодишни партита и коледни празненства. Наречена е прическа за "червения килим", защото сме виждали доста знаменитости с нея на премиери на филми, церемонии по връчване на награди и тн. 
Определено си заслужава да я изпробвате, успех, мили дами!



Tuesday 3 December 2013

Шопингът – радостта, без която не можем

Щастието не е в парите, а в това, което можеш да купиш с тях. /Мерилин Монро/

Обикалянето на магазини коренно промения изражението на женското лице - то засиява, в очите се появява онзи неповторим блясък, а настроението достига висините. Еуфорията по време на пазаруване и цялата тази шопинг суматоха е много приятно усещане за всяка жена.  Нашият живот няма как да бъде разграничен от вещите. Това, че ние искаме да притежаваме всичко най-прекрасно в чисто материален аспект, само може да ни амбицира да се развиваме. Много хора разделят душевната същност и материалните желания, а те са взаимосвързани. Нали един от начините да  покажем колко много държим на някого е да го зарадваме с хубав подарък. Подаръкът е вещ, но той носи удоволствие и радост. Този подарък може  да се превърне в символ, в прекрасен спомен, да ни подарява усмивки, всеки път когато го погледнем. 

Пазаруването е прекрасно изживяване и обличането на една нова дреха е истинска магия. Дрехата е в състояние да ни накара да се почувстваме по-привлекателни, по-добри, по-уверени, т.е тя е промяна за нас и в чисто психологически аспект. А ние изпитваме радост от тази промяна. Жените, които пазаруват редовно изглеждат по-млади и се чувстват по-енергични. Те са по-усмихнати, по-самуверени. Шопингът е  неизменна част от щастието, защото той ни носи положителни емоции. Красивите вещи и честото пазаруване ни правят весели и щастливи, карат ни да сияем и да се чувстваме удовлетворени от себе си. Дори психолозите са категорични, че някои предмети имат голямо значение за формирането на личността ни, нашият устрем  или мотивация. Ето един елементарен пример: Вие не можете да си позволите да си купите кола, няма и кой да ви подари такава, но със сигурност смятате, че трябва да имате, защото тя е необходимост, без която не можете. Веднага имаме формиране на цел и стремеж да я постигнем. Тази цел ще породи у вас желанието да изкарате повече пари, а именно: или като си намерите по-високоплатена работа или като направите всички възможно, за да получавате повече пари на сегашната си работа. По този път, пътят на промяната, който вие трябва да извървите, за да можете да си купите така желания от вас лек автомобил, може да осъзнаете, че вие сте по-способни  в дадена област, отколкото сте си мислили досега, или пък имате огромни възможности, за които не сте подозирали в друга сфера. Ето как един предмет може да се превърне в стимул за личностно израстване.
Какво се случва в чисто психологически план с една жена, която изглежда добре, която обича да радва себе си и другите с подаръци?  Тя има самочувствие, тя е привлекателна, тя е радостна.  Тя знае, че цялостното излъчване на човек зависи както от начина на мислене, постъпките, отношението към другите и моралните  възгледи, така и от външния вид. 

Sunday 1 December 2013

Обелечете коремчето

Преди няколко дни получихме една хубава новина, една наша приятелка очаква бебе и то ще бъде момиченце! С този пост и пожелаваме лека бременност и след няколко месеца една малка сладурана да и се усмихва сладко! 
Заради зимния сезон решихме да предложим на очакващите дами няколко модни предложения, как да облекат коремчетата си в студените дни. От плетени рокли, до елечета и топли жилетки, изберете подходящата комбинация, с която ще се чувствате най-добре.


DIY: Коледни дръвчета от хартия

Честит първи декември, мили дами!
По случай началото на празничния месец, ви предлагаме една идея как да украсите дома си с направена украса от вас самите. Може да включите и децата да помагат, защото "сговорна дружина, планина повдига"(в нашия случай-елхи прави). 
Очаквайте нови коледни идеи в блога ни съвсем скоро!