Tuesday 23 April 2013

Седмичен хороскоп 22.04 - 29.04.2013


Преди да настъпи хармонията, трябва да се изчистим от агресията и от всичко, което ни тежи в емоционален план. На това ще ни научи тази седмица. От една страна ще ни провокира да търсим хармонията, от друга страна ще ни накара да се борим за нея, когато я намерим.

Овен  - при Овните може да има известно недоволство през тази седмица. Нещата не се случват с тази скорост и с този размах, които те очакват и това може да ги кара на моменти да са припряни и дори груби с хората около себе си.

Телец – енергията на Телеца започва бавно на славно да ни завладява. Периодът за Телците е много добър, но това не означава, че всичко ще им бъде поднесено на тепсия. Трябва да се действа, а не са се мързелува. Предпоставките за положителни промени са много, просто трябва да се вземе най-доброто.

Близнаци – тук трябва да се внимава много по отношение на темперамента. Близнакът е кротък и разбран човек, докато е такъв, когато обаче излезе от кожата си може да е много рязък и ориентиран към конфликт. Тази седмица може да има редица ситуации, които да предизвикат близнака и то по отношение на парите.

Рак – много важна седмица по отношение на плановете в живота на Раците. Ако сте се чувствали до момента в някаква дупка, то сега изведнъж всичко ще ви стане много по-ясно и ще разберете накъде да се насочите. Търпението ви ще бъде възнаградено.

Лъв – Лъвовете ще трябва да спазват правила, които може да не припознават като свои. Те ще разберат обаче, че е по-добре за момент да не блестиш в пълната си мощ и да бъдеш по-кротък и смирен, но нещата да се получат в твоя полза, отколкото да бъдеш груб и директен и да има прекалено трудности.

Дева – хубавият период за Девите продължава. Специално Девите, които се занимават под една или друга форма с изкуство ще могат да очакват добри успехи през тази седмица. Емоциите, действието и мислите са така настроени, че Девите да могат да се възползват от всяка една ситуация по добър начин.

Везни -  може би Везните ще се справят най-добре с идеята за промяна през тази седмица. След напрегнатите моменти и изпилването на нервите, Везните ще успеят да направят важни и то положителни промени в живота си.

Скорпион –  няма да е лека седмица за представителите на този знак. Предизвикателствата ще са както по отношение на емоциите, така и по отношение на финансите и на ежедневието. Ще трябва много да се озаптява характера на Скорпиона, за да не се стигне до неприятни конфронтации.

Стрелец – това е седмица за действие при Стрелците. Ако нещо не им харесва в средата около тях, то сега е моментът да го променят и да станат отново позитивни и оптимистични. Нещата ще се получат само обаче ако има добре заявена лична инициатива.

Козирог  -  това е седмицата на алтернативното решение при козирозите. Нещата няма да се случват както те обичат – подредено и по един отговорен начин. Ще трябва да помислят къде се крие страничната врата и точно от там ще могат да влезнат или излезнат от една ситуация – според намеренията им.

Водолей – тази седмица няма да може Водолеите да разчитат само на вродения си чар и невероятните си социални умения. Ще трябва да правят неща, които не им харесват  и то с цел да запазят хармонията в дома и с близките си. Това ще е много ценен урок на търпение.

Риби  - прекалено многото емоциите не се отразяват добре на Рибите и това може да предизвиква редица физически неразположения, както и емоционални дупки при тях. Това, което много ще им помогне през седмицата, е да се опитат да се концентрират и да приведат ежедневието си в някакъв режим – така ще могат да се почувстват много по-добре.


Изготвил: Хули Леонис

Sunday 21 April 2013

DIY: Как да си направим обувки с котенца

Тези така популярни балетни пантофки с котешките личица, всъщност се оказаха, че не са толкова трудни за правене! Можете съвсем спокойно да си ги измайсторите вкъщи с помощта на малко боя и тиксо. Ще останете изненадани от ефекта, а обувките ви ще придобият изцяло нов облик! :) Не забравяйте да ни изпратите снимки, ако решите да се възползвате от идеята!



Thursday 18 April 2013

Какви колиета да носим в зависимост от деколтето ни

Много пъти сме се чудили кое точно колие ще отива на деколтето ни- дали да изберем някое дълго, късо, перлено, с мъниста, верижка и тн. За ваше улеснение намерихме този много полезен колаж с идеи как да изберете подходящото за случая и формата на деколтето Ви колие.
Дано той да Ви даде идеи и да Ви помогне да изберете подходящия за днес накит.



































Tuesday 16 April 2013

Седмичен хороскоп 15.04 - 22.04



Постепенно преминаваме към най-хубавата част в годината – средата на пролетта, когато вече  предстои само хубавото и приятно време както навън, така и в душите ни. Тази седмица редица от планетите преминават в знака на Телеца, а това се свързва с енергията на стабилизацията и на устойчивостта. Енергията е много по-спокойна и хората са много повече настроени към удоволствие и почивка.

Овен – тази седмица може да донесе много странни и неочаквани идеи на Овните. Добре е да не се впускат веднага да ги реализират, защото в последствие може да се окаже, че като идеи са чудесни, но като реализация не толкова и могат да съжаляват на един по-късен етап за решението си.

Телец -  това е хубавата седмица за представителите на Телците. Могат да се очакват хубави събития както по отношение на личния живот, така и по отношение на работата. Всеки един Телец ще бъде зарадван с това, което него лично го радва. Чудесен период за ново началото при Телците, които имат рожден ден тази седмица.

Близнаци – много идеи ще се стоварят върху главата на Близнака през тази седмица, а той няма да знае точно коя да реализира. Може да има известно объркване в плановете и да се наложи да се прибегне до план Б, ако има такъв, ако няма е добре много бързо да бъде изработен.

Рак – седмицата е чудесна за едно ново начало в живота на Рака. Това може да бъде както промяна по отношение на работата, така може да е преместване, а може и да е нова връзка за представителите на знака, които все още си нямат другарче.

Лъв- седмица, през която Лъвовете ще се интересуват активно от парите. Тези Лъвове, които нямат достатъчно пари ще се активизират и ще потърсят начини да изкарат, а тези, които вече имат някакъв капитал ще се чудят къде да го инвестират.

Дева – Енергията е с Девите през тази седмица и много ще ги подкрепя по отношение на работата и бизнеса. Идеите ви ще бъдат чути и освен това ще бъдат приети по един поитивен начин. Това, което не трябва да правите през тази седмица е да насилвате нещата.


Везни – напрежението при Везните постепенно се успокоява. Сега трябва да се замислят как да се отърват от напрежението, което се натрупа през изминалите седмици. Освен това може да им се наложи да се доказват както в работата, така и по отношение на партньорството през тази седмица.

Скорпион – Сега започва месеца, в който енергията на Скорпионите няма да е така силна и ще трябва да се пазят както в емоционален, така и в здравословен план. През тази седмица Скорпионите ще бъдат поставени в ситуации на избор, а те ще трябва да вземат правилното решение както за себе си, така и за близките си.

Стрелец – нещата може да не се случват точно както Стрелеца иска през тази седмица. Някакси времето не се движи със скоростта на Стрелците в момента и това може да ги изнервя и да оказва негативно влияние на оптимизма им. Съветът за тях е – по-добре да не се прави нищо, отколкото само грешни неща през тази седмица.

Козирог – чудесна седмица, в която Козирозите могат да отпуснат и да се замислят за хубави неща, чудесно време за планиране на отпуска, чудесно време да се посветите на партньора и да му покажете, че държите на него и той е важен за вас.

Водолей – тази седмица сякаш е прекалено скована за представителите на знака Водолей. Те очакваха, че сега ще има много динамизъм и много положителни промени, а за сметка на това ще трябва да проявяват търпение и да не очаквате нещата да се случат прекалено бързо.

Риби  - тази седмица предполага известен обрат по отношение на плановете при Рибите. Затова имайте едно наум, че нещата могат да се променят в последния момент. Не давайте прекалени обещания, защото самите вие може да нямате възможност да си спазите, а другите ще ви се сърдят.



Изготвил: Хули Леонис

Monday 15 April 2013

Прическа за офиса

Днес Ви представяме една лесна прическа за офиса. Много подходяща за времето, когато искате косата да е далеч от лицето ви, но да изглежда елегантно прибрана назад.
Ако решите да изпробвате тази прическа не забравяйте да ни изпратите снимка, която да сложим на страницата ни във фейсбук!






























































































Източник: Join the mood
buy cheap clothes online

Monday 8 April 2013

Седмичен хороскоп 08.04 - 15.05.2013


Ако миналата седмица акцентът беше над емоционалния ни свят, то през тази седмица всеки един от нас ще се интересува повече какво се случва в неговия публичен живот – като тук са включени отношенията с колегите, отношението към работата, притеснения и вълнения около социалния ни образ, т.н.

Комуникацията през тази седмица ще стане по-директна и по-лична. Няма да сме склонни да задържаме това, което искаме да кажем в себе си, а ще го споделяме директно.

Овен – концентрацията на Овенската енергия намаля и това до известна степен успокои и представителите на знака . Сякаш през тази седмица ще те открият едно спокойствие в себе си, което липсваше през последните седмици и на базата на това спокойствие ще могат да вземат важни решения.

Телец – равносметката при Теците става все по-силна с наближаването на рождените им дни. Все по-ясно ще стане за представителите на знака как искат да продължат в новата си година и какви грешки не трябва да се допускат. Сега не е време за нови начинания, а по-скоро за успешно приключване на старите.

Близнаци – много важна роля през тази седмица ще играят приятелите и то силните приятели, които носят авторитет за Близнаците. Редица неща няма да могат да се споделят с близките, със семейството или с партньора, за сметка на това приятелите ще могат да бъдат това рамо, от което имате нужда.

Рак – при Раците тази седмица има две тенденции. От една страна може да има важни събития, свързани с партньорите, които да им окажат важно влияние, от друга страна раците могат да бъдат изправени пред напрегнат емоционален избор през седмицата и ще трябва да вземат най-доброто решение за себе си.

Лъв – силният период за Лъвовете продължава и те могат да се насладят на успехи. Това, с което трябва да се справят обаче е темперамента им. На моменти могат да казват и споделят неща, които след това могат да не се тълкуват в тяхна полза. Добре е да има една умереност във всяко едно нещо, което правят.

Дева – ако девите са правили важни планове през последните седмици и са се питали кога е най-добрият момент те да се случат, то отговорът е сега. Независимо дали инициативата ще е при девите или ще се дължи на външен фактор, то събитията ще се случат по един бърз начин.

Везни – през последните седмици Везните доказаха, че не умеят да щадят силите си и дори да са на ръба на изтощението, продължават. Това няма да им се отрази добре в дългосрочен план. Добре е да могат да намерят време за себе си и да си дадат сметка, че ако нещо не става, то може би не трябва да се случва. Нищо не трябва да се случва на всяка цена.

Скорпион – тази седмица Скорпионите трудно ще си намерят мястото. Или събитията около тях или вътрешният им импулс много ще ги ангажират и тя ще се впуснат в това да решават проблеми, да помагат и да се справят с трудни ситуации. Това е добра тенденция, при която силната енергия на скорпионите ще може да бъде впрегната за положителни цели.

Стрелец – промените при Стрелеца са много добри. В последната седмица самочувствието на Стрелците значително се подобри на базата на успехите, които постигнаха в личен и професионален план. Всичко това ги направи отново позитивни и оптимистични. Би било прекрасно, ако тази промяна може да бъде задържана.

Козирог – една много интензивна седмица за Козирозите и то най-вече за тази родени към средата на знака. В живота ви ще се завърнат стари ситуации, стари проблеми и стари страхове, с които сте смятали, че сте се справили. Сега животът ще ви покаже дали е точно така или имате да научите нещо ново и има недовършена работа.

Водолей – пак ще се опитват да ограничават Водолеите, пак те няма да се дават. Тази седмица представителите на този знак могат да се изправят пред неприятни за тях задължения, които дори на моменти да предизвикат конфликт. Това обаче ще е много ценно, защото ще провокира промяна и то в тези неща, които не вървяха в последно време. Могат да се очакват положителни резултати след това.

Риби – представителите на този знак ще имат нужда от много емоционана подкрепа през тази седмица във всяко едно нещо, с което се занимават. Ако работите с риби или живеете с тях бъдете много премерени и много деликатни и се опитавайте да им оказвате помощта, от която имат нужда.


Изготвил: Хули Леонис

Стил "градско момиче"

Познат като urban chic стил, той пресъздава начина на обличане на дамите от големите градове като Ню Йорк, Лондон, Париж и тн, където има всичко и нищо не им липсва. Удобното облекло е подходящо за работещи дами, тинейджъри и уверени млади госпожици. Елегантни, секси и уверени са жените, живеещи там и пресъздаващи този стил - винаги изпипани, модерни, със самочувствие и чар.

Аксесоарите са много важни - шапки, шалове, очила, гривни и гердани. Цветовете са по-скоро бяло/черно/сиво/кафяво, като на места могат да се съчетават с по-ярките като червено, синьо, лилаво.

При обувките за работещите дами също няма много ярки цветове, набляга се на бяло-черната гама с токче на средна височина,а при ниските има по-голямо разнообразие от цветове и модели- така наречените "балетни пантофки" или "оксфордски обувки с връзки".





























Чифт 1 // Чифт 2 // Чифт 3 // Чифт 4


"Оксфордските" обувки са много подходящи за този така наречен urban chic style. Много удобни  и стилни, те отново влязоха в ежедневието ни преди около 2 години, а в родината им - Англия са изключително популярни, като всяка втора девойка в Лондон може да бъде засечена разхождайки се в "оксфордки" по Пикадили съркъс. Те се разграничават от останалите девойки с wholesale clothing















Чифт 1 // Чифт 2



Urban chic





















Saturday 6 April 2013

Лъвът или там където Слънцето блести най-силно..


Стигнахме и до най-важният знак в астрологията – този на Лъва. Това е най-силната зодия. А какво разбираме под зодия? Това е позицията на слънцето по знак по време на вашето раждане. Между 23 Юли и 23 Август слънцето се намира в знака на Лъва, затова се казва, че всички, които са родени през този период, са зодия Лъв.

Защо това е най-силната позиция на Слънцето? Отговорът е много прост. Слънцето отговаря за егото и начина на изразяване на това его. Това е силата на всеки един Лъв – по един царски начин той представя себе си, мнението си, личността си. Това го могат най-добре представителите на този знак.

В езотериката Лъва се свързва с постоянния огън, а всички знаем, че това е една от най-силните стихии. Това не е огънят, които пламва и изгасва, това е този пламък, който винаги е силен и винаги гори. От една страна топли, но от друга страна изпепелява.

Но тъй като това е най-силната позиция на Слънцето, можем да кажем, че Лъвовете могат всичко, стига да го поискат и стига да са били добре възпитани.

Първо ще обърнем внимание на добре възпитани лъвове. Те са просто чудесни. Това са щедри и доронамерени хора, които излъчват респект и сила. Приятно е да си около тях, защото имаш чувството, че си под една голяма закрила и никой не може да ти направи нищо.

Лъвовете са и много романтични и много обичат да бъдат обичани, но истински са щастливи, когато самите те обичат. Тогава изпадат в едно подчертано розово състояние, където всичко им се струва прекрасно, а те са най-силните и невероятните на света.

Освен това лъвовете са много справедливи и обичат да помагат на другите, разбира се, във всеки един момент не трябва да забравяте да им благодарите и да подчертавате колко добре са се справили. А това е толкова малко в сравнение с това, което Лъва може да направи за вас.

Но нека да изредим качествата, които Лъва е взел от другите знаци и притежава. Лъва има силно изразено его, цени парите – обича да ги има, обича да ги харчи. Освен това Лъва може да говори много интересно и с лекота да привлича вниманието на другите. Лъва цени семейството и иска да е заобиколен с любов и хармония. Лъвът е чудесен партньор и то най-вече за човек, който има нужда от закрила и подкрепа. Лъва се свърза с идеята за децата  обикновено представителите на този знак са чудесни родители, на моменти дори прекалено.

Що се отнася до работата Лъва не обича прекалено натоварените работи, както и дребнавите такива. Лъва може да поема отговорност и не му е приятно да се обяснява на сто души. Кариера, в която Лъва може да бъде шеф, да изказва мнението си, да го забелязват, да е на сцена, да блести- всичко това е за него.

Лъвът може да бъде ревнив и да пази много активно това, което смята за негова собственост. Той не обича да дели това, което смята за свое.

Моят прекрасен бал: Рослана Желева

Ден след ден бавно приближават абитуриентските балове, предполагаме вече роклите са почти готови, прическата е измислена, а обувките чакат кротко момента, в който ще бъдат извадени от кутията.
Рослана напълно покрива определението стилна абитуриентка, чаровната и лъчезарна млада дама е завършила Професионална Гимназия по Облекло „Ана-Май“ Пловдив. Прочетете интервюто ни с нея, за да научите повече за нейната подготовка за бала, избора и на тоалет и спомените, които пази от тогава.

Здравей, Рослана. Поздравления за избора на рокля!Как избра модела за абитуриентския си бал? На шивач ли се довери или беше готова рокля в магазин?

Р.Ж: В представата си имах съвсем различна рокля от тази, с която бях на бала си. Не успях да попадна на добър шивач и след няколко месеца проби, реших, че е по-добре да си направя друга рокля. Мои роднини ми препоръчаха моден бутик в София - "Angel". Разгледах всички готови рокли и по случайност си харесах един от моделите. Исках да се направят малко промени, за това ми ушиха нов. Като цяло съм много доволна от роклята и от професионалното отношение на всички в бутика.

Трудно ли намери перфектните обувки към тоалета?

Р.Ж: О, да! Определено обувките бяха доста трудни за намиране! Те не бяха нищо особено, но аз имах малки изисквания. Черни на висок ток с леко лъскава материя, за да може да си отиват на роклята ми.
Като цяло държах да съм по-семпла от към бижута, обувки и чанта. Самата рокля беше напълно изчистена и според мен доста елегантна.

Колко беше бюджета горе-долу, който отдели за тоалета си?

Р.Ж: Мисля, че около 800лева.

Как се спря на прическата и грима? На професионалисти ли се довери или се погрижи сама?

Р.Ж: Бях избрала прическата и грима си месеци преди бала. Направих по една проба около две седмици преди самия бал.Нещата се получиха както очаквах. Гримьорката се казва Минка Петрова и работи в Пловдив. Препоръчвам я на всяко едно момиче. Изключителен професионалист. А прическата си направих в студио за красота '' Chloe''.

Monday 1 April 2013

DIY: Дантелени великденски яйца

Поизостанахме с DIY идеите за сметка на абитуриентските вълнения, но с наближаването на един от най-почитаните християнски празници, няма как да не обърнем внимание на някои хубави и оригинални идеи за боядисване на яйца.
Увиването на яйцата в дантела е широкоразпространен метод, който знам от майка, с която от малка всяка година боядисвахме великденските яйца. Тя ме научи и на още някои полезни трика, които ще ви разкрия в следващите статии посветени на Великден.

Но специално в този случаи са Ви нужни яйца, дантела и естествено боя. Стъпките са три- първо увивате яйцето в дантела, като завързвате плътно и се уверявате, че няма как да се разхлаби, второ- потапяте го в боята и трето- след като е престояло няколко минути, махате дантелата и вече имате формата на плата отбелязан върху яйцето. Вижте снимките, за да наблюдавате какъв е ефекта върху великденските яйца. Успех!






















































Стилно момиче в града

По време на редовното ни преглеждане на онлайн магазините намерихме няколко добри предложения, които да Ви покажем. Смятаме, че целия тоалет подхожда на различни момичета(независимо от годините), можете да нагласите дрехите от личния си гардероб, за да постигнете тези стил и ежедневна елегантност. Цветовете са свежи за сезона, а ниските обувки подхождат на забързаните дни, когато имаме да свършим много работа из града.








































Дънки // Потник // Чанта // Обувки(подобни) // Яке(подобно)


Седмичен хороскоп 01-07.04.2013



Овен – най-много ще кипят Овните през тази седмица. Голяма нужда и желание за любов имат представителите на този знак. Иска им се нещата да се случат бързо и лесно, но това няма да стане. Съветът тук е: дори да сте сигурни, че отсрещната страна ви харесва, дайте и време да свикне с вас, не бъдете прекалено директни, за да не я отблъснете.
Телец – започна сатурновата дупка за Телците. През този период най-вече емоциите ще са подложени на изпитание. Може да има редица събития, които ще доведат до емоционални трансформации, а те не са лесни. Телците обаче са упорити и ще се справят добре.
Близнаци – Близнаците минаха през плановете, минаха през трудноститите, през колебанията и страховете си. Сега дойде моментът да се сблъскат с новите планове и проекти, с неща, за които са си мечтали през последните месеци. Всички представители на знака трябва да проявят една подчертана отговорност през тази седмица.
Рак – времето на Овните и началото на пролетта не е периодът на Рака, който харесва топлината и сигурността. Силната активност на настоящия период може да се отрази по един тежък начин за представителите на Рака. Това може да доведе до емоционално и физическо изтощение. Това, което ще помогне на Раците е дисциплината.
Лъв – лъвовете са много фокусирани върху това, което се случва с тях през тази седмица. Много са мотивирани и целеустремени през седмицата. Могат да получат ценна помощ от близки до тях мъже. Лъвовете родени в началото на знака ще трябва да се изправят още веднъж пред задължения, които са смятали, че вече не присъстват в живота им.
Дева – Девите ще трябва да се съобразят с идеи, които те самите не споделят през тази седмица, но определено не трябва да показват истинското си мнение. Дори на моменти трябва да се правят на много ентусиазирани – просто обстоятелствата ще го изискват. Ако не направят това всички могат да ги обвинят в саботиране на проектите.
Везни – и тази седмица няма да е изключително лека за Везните, защото слуването продължава да става извън тях. Може да има моменти на емоционално нараняване от страна на другите хора и то ако Везните имат прекалени очаквания към тях. Не се опитвайте да изземете властта и отговорността- сега не е моментът, изчакайте няколко седмици!
Скорпион – представителите на този знак могат да окажат много важна помощ на близките си през тази седмица. На моменти ще им се налага да скриват емцоиите си и да се правят на силни и на хора, които не забелязват трудностите и то с цел да направят живот на близките си по-лек и хармоничен. Голяма отговорност ще се изисква от Скорпионите през тази седмица.
Стрелец – Стрелецът тази седмица ще трябва да се сблъска с ежедневието по един фронтален начин, а това е един от големите му страхове. Тзи седмица обаче ще е различно. Стрелците ще имат достатъчна доза оптимизъм и позитивно отношение, за да се справят с предизвикателствата на ежедневието.
Козирог – козирозите тази седмица активно ще се огледат в очите на хората, които ги заобикалят и ще си сверят часовника относно собствените си начинания и планове. Ще открият неща, които не им харесват и това ще ги мотивира да ги променят.
Водолей – основната енергия през тази седмица ще е насочена към най-близкото обкръжение. Може да ви се наложи да играете важна роля в живота на близки роднини, братя и сестри или пък да се включите активно в междусъседски отношения. Няма да е седмица на грандиозните успехи, а по-скоро на това по един активен начин да подредите ежедневието си.
Риби – тази седмица творческата енергия се пада на знака на Рибите. Чудесна седмица, ако ви се налага да се защитавате или да отстоявате позицията си с думи. Словото ще бъде на ваша страна и ще ви помогне. Ако към него включите и емоциите, всички ще бъдат убедени в това, което казвате.


Изготвил: Хули Леонис