Sunday 31 March 2013

Още повече награди за вас!

Здравейте, дами! Надяваме се, че харесвате всичките giveaway, които провеждаме във фейсбук страницата ни и стискаме палци на всяка от вас да спечели. След като Ви подарихме подаръци от Опиа, Бершка, Тали Вейл, бутик AVIN, онлайн магазин Розов Облак, а в момента можете да участвате и за уникално бижу от Little Things Jewelry, се надяваме да можем да Ви осигуряваме още по-големи награди скоро.

Подарихме Ви и чифт прекрасни боти от онлайн магазин OASAP, от който ще бъдат и някои от следващите ни подаръци. Богатият им каталог от рокли, обувки, чанти, якета и панталони ще ни предостави някоя стилна и уникална награда, която ще имате възможност да спечелите след Великден тази година. През цялата 2013 ще Ви предлагаме възможността да печелите различни награди от OASAP, като следвате внимателно указанията ни.

В този колаж виждате само част от каталога им, от който те и ние ще Ви избираме награди :) Очаквайте повече информация съвсем скоро!


































Рокля стил Кейт Мидълтън //  Сини обувки с панделки // Тениска с куче // Гривни // Дамска чанта 


Моят прекрасен бал: Виктория Георгиева

В последните месеци преди финалното броене до майските балове, решихме да Ви представим още няколко красиви млади момичета, които са заложили на стилно облекло за абитуриентската си вечер. Една от тях е и Виктория Георгиева от град Сливен, която е завършила езиковата гимназия в родния си град преди година. Запознайте се с чаровната Вики и разберете повече за нейните преживявания покрай треската на абитуриентските балове.







































Здравей, Вики, как се спря на тази стилна рокля? Шита ли е или е купена от някой магазин?

В.Г: Модата винаги е била моя страст и може би поради тази причина за мен беше наистина важно да избера перфектната за мен рокля за абитуриентския си бал. След много обикаляне и пробване на различни модели в продължителност на повече от месец бях напълно отчаяна, защото никъде не намерих това, което търсих. Повечето рокли в магазините ми изглеждаха еднотипни-прекалено натруфени, а аз бях решила,че искам нещо изчистено и семпло. Напълно се отчаях и в последния момент реших да си ушия роклята. Бях разгледала доста модели, запознах се с модните тенденции и така избрах цвета и типа рокля. Отидох при най-добрата шивачка в Сливен и заедно с нея доуточнихме детайлите.

Как избра обувките си? Много ли време прекара в търсене на перфектния чифт или беше "любов от пръв поглед"?

В.Г: Обувките също избрах много трудно. Понеже, както казах, роклята ми беше напълно изчистена, трябваше да акцентирам върху тях, затова търсех нещо по нестандартно и едновременно удобно. В крайна сметка си харесах златни обувки с доста ексцентрични и различни от обичайните токове.

Friday 29 March 2013

Любима прическа на месец март 2013

С настъпването на пролетта и затоплянето на времето навън и ние започваме да подлагаме косите си на по- разнообразни прически. Затова като любима прическа на месец март избрахме тези всекидневни къдрици. За тях е нужно да имате спрей за защита на косата от третиране с маша или преса и маша с диаметър 1 инч или 2,5 см.

Останалото е само навиване и оформяне с пръсти на къдриците след това. За да можете да добиете по-добра представа, сме сложили и самото видео с пълния процес на постигане на тази прическа.
Ако и вие решите да я изпробвате, пратете ни снимки, които да сложим във фейсбук страницата ни.


























Wednesday 27 March 2013

Прическа за дъщеричката

За всички майки, които имат дъщерички с по-дълги коси е следващия ни пост. Панделката е най-женственият аксесоар, именно затова тази прическа под формата на панделка е много нежна и красива.В съчетание с подходящия аксесоар, който да държи косата на място, тя може да се превърне в любимата прическа на детето Ви.

Станала популярна преди повече от година, тази бърза, но ефектна прическа, се носи не само от деца, но и от по-големи момичета, благодарение на това, че някои известни личности бяха забелязани с подобни прически. За да разберете повече как да я направите, проследете колажа и вижте всички стъпки. Ако решите да я изпробвате на вас или на детето Ви, изпратете ни снимки, които да публикуваме във фейсбук групата на Всичко за жената.




Tuesday 26 March 2013

Седмичен хороскоп 25-31.03.2013


Енергията на Овена става все по-силна и ни кара всички под една или друга форма да бъдем активни и да се впускаме в нови начинания.  През тази седмица всяки един от знаците ще се изправи пред идеята за риска, за себеналагането и за активност.  В този ред на мисли в края на седмицата ще спечелим още един час, за да имаме повече време да действаме.

Овен – хубавият период за Овните продължава, но тази седмица дори и да искат, няма да могат да се сдържат и ще бъдат прекалено директни във всяко едно отношене, но като че ли най-вече по отношение на действието. Не си правете планове, защото самите вие няма да ги спазвате.

Телец – емоциите при Телците ще са много интензивни през тази седмица, но няма да могат да стигат до повърхността – ще си остават скрити и неразбрани. Това може да провокира и физическо неразположение при представителите на този знак, затова нека да бъдат внимателни.

Близнаци – много е важно Близнаците през тази седмица да знаят накъде са се запътили. Сега те могат да са изключително убедителни и да накарат другите хора да се вслушат в това, което те казват. Изяснете за себе си първо какво искате и след това накарайте другите да го направят.

Рак –  представителите на този знак могат да усещат, че тази седмица животът им не се движи според техния ритъм. Всичко се случва около тях някак забързано, а те не могат да контролират ситуацията. Ще се изправят пред един от основните си страхове – да загубят сигурността в една ситуация и може да им се наложи да вземат някакъв премерен риск.

Лъв –  седмица чудесна за нови начинания. През следващите седем дни Лъвовете могат да се чувстват прекалено ентусиазирани и това да им пречи да насочат енергията си в една посока. Всичко това може да провокира едно раздразнение в тях, което самите те да не могат да си обяснят.

Дева – чудесна седмица за представителите на знака, които се занимават по някакъв начин с грижа за другите – лекари, психолози, консултанти. Много добри успехи могат да имат точно в тези сфери. Като цяло Девите трябва да се пазят от прекалени рискове през тази седмица.

Везни – събитията при Везните сякаш ще идват отвън, а те просто ще трябва да се съобразяват с тях. Това може да не им е много лесно, защото под една или друга форма ще са лишени от възможността да реагират така както биха искали. Това може да породи голямо емоционално напрежение, което трябва да бъде успокоено, за да не създава излишни проблеми.

Скорпион – това ще е една седмица, в която личните качества на Скорпионите ще бъдат поставени на изпитание. С много неща те не бяха съгласни в последно време както в личен, така и в професионален план. Сега ще им се даде възможност да действат и да променят ситуацията така както на тях им харесва. Сега не е моментът да се плашите и опасявате, а да действате.

Стрелец – седмицата на любовта за Стрелеца. Прекрасни романтични моменти със специални хора може да има през седмицата за Стрелците. Също така може да е много добър периода за представителите на знака, които се занимават по някакъв начин с изкуство. Много подходяща седмица за изразяване на творческата енергия.

Козирог – прекалената агресия и конкуренция няма да са по вкуса на Козирозите през тази седмица и те ще търсят убежище в най-близкото си обкръжение. Независимо, че са може би най-социалния знак, тази седмица ще се чувстват добре сред близките си хора и в дома.

Водолей – Чудесна седмица за Водолеите, които се занимават с бизнес или им предстои да вземат важно решение, свързано с известна доза риск. Те ще се готвят ще обмислят ситуацията и това как да постъпят, без да си дават сметка, че нещата ще се случат без тяхното участие – те само ще видят резултата.

Риби -  Рибите през тази седмица трябва да мислят позитивно. След силния период, през който преминаха, сега е дошъл един по-спокоен период, който обаче може да се струва на представителите на този знак като не правене на нищо и това да ги депресира. Това не е така – и вие имате нужда от почивка.


Изготвил: Хули Леонис

Sunday 24 March 2013

Близнаците- толкова познати и толкова непознати


Може би това е най-неразбраният знак от зодиака и то не само, защото хората не разбират представителите на знака Близнаци, а може би и защото те самите не винаги се разбират добре.

Близнаците са първият променлив и въздушен знак и с тях се слага края на пролетта. Те носят както от пролетната меланхолия, така и са докоснати от топлината на лятото. Но може би винаги си остават някакви си хора на мисълта и анализа. Това ги прави на моменти студени, но пък в други моменти са топли, тази двойнственост е много характерна за тези хора.

Близнаците са знака на двете противоположни начала. Хубавото при този знак е, че никога не го познавате напълно, защото винаги може да ви изненада с нещо. Като го опознаете обаче ще разберете пак с изумление, че и Близнаците си имат ограничен брои програми и в един момент вие сте опознали всичките им лица и те вече не са така непредсказуеми, както сте смятали.

Реално близнаците искат всичко и в това се крие най-големият им проблем. Близнаците страдат от неистовост – искам всичко тук и сега и то на момента, без да чакам и то в най-големи количества. За да постигнат тази цел могат да направят много глупости, за които обезателно съжаляват след години.

Това е другото хубаво лице на близнаците. След като минат 40 годишна възраст те са едни чудесни и много симпатични събеседници. Хем за запазили много от младежкия си чар, хем имат и опит.

Жените близнаци винаги притежават едно свое очарование и го запазват цял живот, дори и в напреднала възраст носят нещо младежко в себе си, някаква искра на постоянно търсещия дух. Това ги прави много приятна компания и им придава един неподправен женски чар.

Мъжете близнаци са в своя апогей през пубертета и някъде докъм 25-та им година. Тогава те са ненадминати – всички ги обичат. Те са супер готини. Мъжете искат да са им приятели, жените умират да са с тях. Голяма част от мъжете близнаци живеят с този спомен до края на живота си, но някак си възрастта след 25 не ги блазни много и те не се оправят добре с отговорностите и задълженията, които произтичат от зрялата възраст. На 40 мъжете близнаци пак са така сладкодумни и приятни, но пак ще ви разказват какво са правили преди 20 години.

Близнаците живеят в настоящето. Може би това е знакът, който най-много цени настоящия момент. Ако един близнак не вижда краткосрочната цел, то той много лесно губи интерес. Не можеш да впечатлиш такъв човек, ако му обещаеш резултат след една година, всичко трябва да се случва тук и сега. Парите се харчат и печелят тук и сега, живее се сега и то така сякаш няма утре.

Saturday 23 March 2013

Моят прекрасен бал: Димитрина Бянова

Трепетните вълнения покрай абитуриентските балове са във вихъра си, остават по-малко от два месеца, в които ще се ходи на проби за рокли, ще се търсят подходящите обувки, а момчетата ще съчетават вратовръзки, обувки и колани. За да продължим да бъдем полезни на абитуриентките тази година, Ви показваме още една красива и стилна млада дама, която се казва Димитрина Бянова от град Сливен. Тя завършва Хуманитарната гимназия в родния си град, а в момента е студентка в Икономически университет Варна. Запознайте се с нея и научете повече за интересния и тоалет и елегантната прическа, която е избрала за тази специална вечер.

 Как се спря точно на този модел рокля?

Д.Б: Както всяко едно момиче и аз избирах роклята си много дълго, лутах се по магазините, пробвах различни тоалети, но в крайна сметка реших да се доверя на собствения си вкус и сама да измисля модела на роклята. Шита е по поръчка от шивачка в град Сливен, много съм доволна, защото тя задоволи и най-малкия ми каприз. Моделът, на който се спрях е комбинация от горната част на една рокля на Eva Longoria, а долната част беше по моя идея.

А как избра подходящите обувки?

Д.Б: По-трудна беше частта с обувките, защото цвета на роклята не позволяваше голямо разнообразие, затова се спрях на тъмно сиви сандали на висок ток. Купени са от Турция, както и камъните, които са по роклята.
Какъв бюджет отдели за тоалета?

Д.Б: Като цяло роклята и обувките не надвишаваха сумата от 400лв.

Беше ли се спряла на грим и прическа предварително или се консултира с професионалисти?

Д.Б: Гримът и прическата също бяха трудна част, тъй като на мен не ми отива силен грим, доверих се на една приятелка, която гримира доста професионално и съм много доволна от резултата. Прическата я решихме заедно с моята фризьорка. Исках изрично да е прибрана небрежно, а как точно изяснихме на пробната прическа, около 2 седмици преди самия бал.

Прическа на една страна

С настъпването на лятото разнообразието от прически, които можем да си правим се увеличава. Няма ги вече плетените шапки и дебелите якета, които така неудобно ни притискат косата. Време е за нещо пролетно и интересно, затова днес се спряхме на тази прическа на една страна. Много лесна и бърза за правене, подходяща както за ежедневието, така и за вечер навън.




























































































Източник: jointhemood

Wednesday 20 March 2013

Да забавим стареенето с правилно хранене


Не можем да избегнем естественото стареене на организма. Можем обаче да се опитаме да забавим появата на първите признаци. Плодовете и зеленчуците с високо съдържание на флавоноиди и каротеноиди действат като мощни антиоксиданти и успешно отстраняват свободните радикали, които водят до преждевременно стареене на кожата.  В следващите няколко реда ще разгледаме малка част от храните, чиято консумация ще ви помогне да изглеждате по-млади за по-дълго време.

1. Боровинки

Боровинките имат изключително висока антиоксидантна активност. Източник са на каротин. Съдържащите се в тях полезни вещества възпрепятстват разрушаването на клетките. Сокът от червена боровинка предпазва от пожълтяване на зъбите.

1. Касис

Антоцианозидите, съдържащи се в касиса, помагат за подобряване на зрението. Високото съдържание на вит. С го прави силен стимулатор на естествените защитни сили на организма. Касисът има също антимикробно, противовъзпалително, антисептично, противогъбично и диуретично действие. Стимулира метаболизма.

2. Моркови

Морковите са главен източник на витамин А, който има съществено значение за здравият вид на косата, ноктите и кожата. Целулозата в морковите има благоприятно въздействие върху храносмилателната система и освобождава тялото от токсини.

3. Натурален шоколад

Черният шоколад е богат на флавоноиди, за чието действие споменахме в началото на статията. Освен полезен за вашето здраве шоколадът действа и като естествен антидепресант (съдържа серотонин).

4. Червено вино

Червеното вино е богато на полифеноли (вид антиоксиданти). Прочиства кръвта, намалява нивата на холестерол, увеличава физическата издръжливост и  стимулира метаболизма. Забавя деменцията.

5. Краставици

Влиянието на краставиците върху кожата е добре известно. Силициевият диоксид в обелките стимулира производството на колаген. Колагенът е отговорен за здравината и еластичността на кожата. Високото му количество я прави видимо по-гладка.


Седмичен хороскоп- 18 - 25.03.2013


Това ще е седмицата на големите обрати. Ако до момента нещата се случваха под повърхността на водата, то сега всичко ще започне да се случва много явно и активно.

Много енергия се е насъбрала и ще иска да се реализира. Това може да създаде проблем по отношение на старта на новите неща. Не трябва да се впускаме веднага да правим всичко, което искаме, а е добре да си поставим приоритети.

От една страна Меркурий вече е директен, което не означава, че това е някаква добра или силна позиция, просто енергията се нормализира.

От друга страна силната енергия на Рибите започва да отслабва и да отстъпва място на Овена. Тази седмица е и пролетното равноденствие(20.03).

Тази седмица Слънцето влиза в Овен, Марс е вече там, а към тях ще се присъедини и Венера. Всичко това подкрепя идеята за новото начало във всяка една сфера- себеизразяване, любов, действие и активност. След периода на застой сега трябва просто да сме внимателни да не прибързваме.

Овен – енергията ще е на страната на Овните през тази седмица и те ще врят и кипят в емоциите си. Чудесен момент за ново начало в живота им – както по отношение на любовта, така и по отношение на бизнес делата. Трябва да се пазят от това да не са прекалено агресивни през тази седмица и да не си навличат неприятели.

Телец – Телците тази седмица ще са непримирими към всичко, което ги дразни и изкарва от равновесие. Ако през последните семиици те бяха по-склонни да си замълчат, то сега не е така. Настъпателно и постоянно те ще постигат целите си.

Близнаци – Каквото имаше да се случва, случи се. Сега Близнаците трябва да си дадат една разновесмтка защо нещата се получиха по този начин и е добре, ако могат да самоанализират и да се запитат дали няма грешка и в тях самите.

Рак – през тази седмица Раците е добре да бъдат премерени и да мислят много внимателно какво правят и какво казват. Те са кротки и добронамерени хора по природа, но тази седмица може да има моменти на емоционално избухване, които е добре да се правят или в дома или когато са сами, защото могат да провокират неправилните хора.

Лъв – чудесен период за Лъвовете, които в последните седмици трябваше да са кротки и по-ниски от тревата на моменти. Енергията на тази седмица е много благоприятна за представителите на този знак, който трябва да представят себе си – било то по отношение на работата или по отношение на нови запознанства.

Дева – Девите могат вече да си отдъхнат. Тази седмица е чудесна за това да се вземат решенията, които бяха отлагани заради ретроградния Меркурий. Постепенно Девите ще успеят отново да подредят живота си така, както им харесва.

Везни – Девите прехвърлиха трудния период на Везните. Везните трябва да са много внимателни през тази седмица и да се пазят – както здравословно, така и емоционално. Може да им се налага да взимат важни решения, които не са им по сърцето, но няма как да ги избегнат.

Скорпион – в този момент Скорпионите много ясно виждат за себе си какъв е изходът от трудните ситуации в живота им, имат план и нямат търпение да го реализират, но просто сега не е моментът. Трябва да се изчака малко, около 10 дни, след това всичко ще се случи по един много по-добър начин.

Стрелец – позитивизма се завръща при Стрелците. Само че това може да стане по един много рязък начин и от никакви планове и емоционална дупка сега Стрелците могат да се впуснат в това да реализират много недообмислени планове, но  по този начин обаче могат да се объркат. Малко ред няма да е излишен.

Козирог – представителите на този знак ще смятат, че всички искат нещо от тях точно в този момент. Козирозите обичат да правят нещата както трябва и ще се впуснат в това да изпълняват нещата, които се искат от тях. В един момент ще разберат, че имат предел на силите и не могат да направят всичко. Добре е в този момент любезно да обяснят, че нямат сили, а не да се хвърлят да нападат другите и да ги обвиняват.

Водолей – трябва много да внимават с темперамента си. Неща, които са пазили в себе си от доста време и не са ги споделяли с другите, за да не ги наранят, сега могат да излезнат на повърхността и да бъдат споделени по един прекалено директен начин, като това може да доведе до обида от страна на близките до Водолея хора.

Риби  - Рибите през тази седмица ще насочат усилията си да докажат себе си и да се реализират в публичния си живот. Могат да им бъдат дадени нови отговорности, може да им се наложи и да се доказват за настоящата си позиция в работата.


Изготвил: Хули Леонис

Sunday 17 March 2013

Tелец - знакът на хубавите неща...


Един от най-приятните знаците на зодиака, който символизира разцъфналата пролет. Като цяло представителите на този знак носят това пролетно настроение – приятни, хубави и топли са, когато, разбира се, показват положителното си лице.

Телец е първият земен знак и първият представител на фиксирания кръст. С други думи това означава – постоянство. Телците са хора, които се гордеят с това, че са постигнали стабилност и не са променили дадена ситуация или себе си. Наруши ли се стабилността, то Телците се чувстват много уязвими и тогава показват лошото си лице.

А лошото лице на Телеца се описва много точно от биковете в коридата. Бикът сам по себе си няма да те нападне, ако не го празниш или с червен плащ или когато го ръгаш и се опитваш да го нараниш. Така е и с Телците. Те са кротки и спокойни хора, които могат да издържат много, но когато полудеят, то стават като обезумели. Хубавото е, че това им лице се проявява по-рядко и обикновено хората са свикнали да ги виждат приятни, усмихнати и хубави.

Жените телец са много хубави и атрактивни и обикновено умеят добре да представят своята женственост. С годините жените телец могат да бъдат разпознати с това, че от тях лъха на тежък лукс, които едновременно с това е съчетан и със стил. Жените Телец обикновено много добре си знаят цената си  и винаги постигнат това, което искат.

Мъжете Телец са изключителни харесвани мъже. Знакът на Телеца се свързва с физическата красота и обикновено както жените, така и мъжете са с приятна външност и са атрактивни за другите хора. По характер мъжете Телец не са така напористи като жените, обикновено имат добър характер, а когато са сити, са просто чудесни. Ако обаче са гладни, това може да ги направи изключително раздразнителни и дори нападателни.

Телците се свързват и с притежанията. Това може да се тълкува буквално. Представителите на този знак обичат хубавите, престижни и луксозни стоки, места, дестинации, партньори. Това ги прави до известна степен материалисти, но то кой не е в наше време?

Най-страшното в един телец е безумната му нелогична упоритост. Когато един Телец реши нещо, то той го преследва без логика и без смисъл- важното е да се постигне целта на всяка цена. Това обикновено може да е трудно за хората около Телеца, защото и те в един момент стават потърпевши от това поведение. А то може дори на моменти да е вредно за самия телец, но това няма да го накара да спре. Целата се постига самоубийствено до край, няма значение през какво се минава.

Фешън сет за по-специален повод

Винаги се намират хубави специални поводи, на които да присъстваме- сватби, кръщенки, рождени дни, гости на абитуриентска вечер или просто специална вечер с любимия навън. За такива поводи трябва да имаме поне няколко тоалета в гардероба си, които да съчетаем и да се получи перфектното облекло. Днес Ви предлагаме този по-официален фешън сет, от който да почерпите вдъхновение и идеи за специално събитие, което сте отбелязали в календара си скоро. Роклята е в традиционния черен цвят с много красиво допълнение на лилаво, обувките са с модерния за сезона дебел ток, а чантата е голяма, просто защото този тоалет може да се използва и за бизнес среща, където със сигурност ще ви трябва повече място за документи и тн.

Роклята, чантата и обувките са от OASAP. Един много добър и качествен онлайн магазин за дрехи, от който съм много доволна. Ако обичате да пазарувате онлайн, можете да го изпробвате, предлагат безплатна доставка за цял свят!





cheap clothes online free shippingcheap clothing onlinecheap clothing storescheap cute clothes

Friday 15 March 2013

Пред огледалото: Всекидневен грим и прическа

Ние, жените всеки ден минаваме процедура пред огледалото си - подчертаваме с грим красивите си черти и оформяме косата си по начин, който ни подхожда и харесваме. За всяка от нас този процес е различен в зависимост от предпочитанията ни от количеството грим, което използваме. Днес решихме да Ви покажем как една жена изпълнява този "ритуал" с много лек грим, който само подчертава естествената и красота, без да е прекалено натрапчив. Като допълнение е и прическата, която си прави за през деня. Вижте и сравнете своята рутина с нейната.








































































































Tuesday 12 March 2013

Грижи за кожата на лицето


Проблемната кожа измъчва много жени. Независимо дали през пубертета или в онова специално време от месеца – червените петна са силен удар по самочувствието ни. Решението на проблема е комплексно.  Начинът на хранене оказва огромно влияние върху целият организъм. Добрата хигиена и здравословният начин на живот са ключът към по-здравия вид на кожата. Изчистването на организма от вредните токсини и намаляване консумацията на някои вредни продукти могат да ни помогнат да се преборим с появата на ужасните пъпки.

   1. Лимонов сок

Влиянието на лимоновия сок върху кожата е известно от години. Той изсветлява и омекотява кожата на лицето. Използвайте прясно изстискан сок.  Намокрете с него памучен тампон и с потупване нанесете върху кожата на лицето. Ако кожата ви е по-чувствителна може да го разредите с малко количество вода, за да намалите киселинността му. Можете да нанесете само него или да го смесите с друга съставка– рецепти за това има много. Препоръчително е след процедурата да намажете лицето си с хидратиращ крем.

   2. Вода

Ще споменем по-подробно за хидратацията, когато говорим за значението на храната за кожата ни. За сега ще отбележим само, че добре хидратираната кожа е предпазена от появата на черни точки, изсушаване и лющене. 1,5 литра вода на ден ще хидратират целият ви организъм и ще предадат на кожата, косата и ноктите ви по-здрав вид.

   3. Масло от чаено дърво

Изключително полезно в борбата с пъпките - има противогъбично, бактерицидно и имуностимулиращо действие. Тъй като е доста силно, преди употреба трябва да проверите, дали нямате непоносимост към него. Процедурата е стандартна – втрийте няколко капки от вътрешната страна на китката и изчакайте около час. Кожата ви не трябва да реагира – ако наблюдавате дори леко зачервяване или сърбеж по-добре не рискувайте. Ако няма проблем нанесете маслото с памучен тампон, директно върху пъпката. Повторете процедурата няколко пъти, през няколко часа. 1 час преди лягане намажете мястото с витамин В.

   4. Червено вино

Звучи малко налудничаво. Най-вероятно ще предпочетете да изпиете течността вместо да я използвате за козметични цели. И все пак... виното изсветлява кожата, почиства порите, изравнява тена и има антиоксидантно действие. Същото важи и за сока от грозде (естествено) и шампанското.

   5. Здравословното хранене

Богатата на витамини храна стимулира имунната система, което помага на организма да се бори с инфекциите, замърсяването и вредните агенти. Здравословното хранене дава на организма ви „силата“ да се пребори с бактерията причиняваща акне. Според влиянието на хранителните продукти върху кожата можем да ги разделим условно на добри и лоши.

   I. Добрите агенти

1. Мастните киселини

  1. Сьомга
  2. Треска
  3. Ленено семе
  4. Бадеми


Мастните киселини възпрепятстват загубата на вода от телесната повърхност. Нарушената бариерна функция на роговия слой на кожата е основната причина за дехидратация. Той има защитна функция и намалява изпарението на вода. Дефицитът на незаменими мастни киселини (внасят се само отвън – не се произвеждат в организма) уврежда роговия слой и той не успява да изпълни функциите си.

Monday 11 March 2013

Седмичен хороскоп 11.03 -18.03


Започваме седмицата с повече от половината планети в знака на Рибите, но това е и седмицата, в която силата на този знак започва да отслабва. Рибите се свързват, както сме казвали с края, в нашия случай с края на зимата. Постепенно енергията започва да се ориентира към новото начало, символизирано от Овена. Първо Марс ще влезе тази седмица в Овен, след това очакваме и Слънцето да го последва.

А от ретроградното влияние на Меркурий ще можем да се освободим в неделя. Като тук най-вече могат да си отдъхнат Девите и Близнаците.

Днес (11.03) имаме новолуние в знака на Рибите, което можем да тълкуваме един един нов старт по отношение на емоциите. Чудесен момент за представителите на знака Риби, които са родени днес.

Овен – управителят на знака на Овена влиза в най-силната си позиция. Това е аспект, който ще придаде особено очарование на мъжете от този знак и ще ги направи особено привлекателни за другите хора. Разбира се и жените ще се възползват от това влияние, но те трябва да бъдат внимателни да не са прекалено настъпателни и така да отблъснат партньорите си.

Телец – за Телците ще е трудно да си подредят времето през тази седмица. Дори да се опитват да изградят някакъв ред, то в последния момент нещата ще се обръщат или ще се забавят. Това да се разчита на другите през тази седмица не е най-доброто решение.

Близнаци – ако е имало нещо да се случва, то ще стане точно тази седмица в живота на Близнаците. След това напрежението от изминалите седмици ще отшуми, но сега трябва да се приготвите за промените, които усещахте до момента. Малко повече спокойствие няма да ви е излишно.

Рак – Раците няма да имат достатъчно време за близките си през тази седмица, защото ще имат много отговорности и ангажименти в други сфери от живота. Едно неразбиращо поведение от страна на партньорите им, може да доведе до големи конфликти и напрегнати емоционални моменти.

Лъв – седмицата, в която Лъвовете ще се потопят в задълженията си от ежедневен тип. Работата, колегите, ежедневните задачи ще са много важни, а ако има проблем в някоя от тези сфери, то Лъвовете ще усещат тези проблеми като свои и ще са съпричастни.

Дева – тази седмица е с особена важност за представителите на знака, родени в последните дни на август и първите на септември. Дори и да имате много идеи и да ги смятате за чудесни, то опитайте се да ги дооформите до края на седмицата и след това да ги реализирате. В момента има редица планетарни влияние, които ви пречат да видите ситуацията обективно, затова по-добре изчакайте една седмица. След това сами ще се разубедите за някои от тези неща.

Везни – Везните могат да са подчертано напрегнати тази седмица и дори без да искат да влизат в конфликти с хората около тях. Може да се наложи, на тези представители на знака, които се занимават с бизнес, да вземат важни решения и то по един прибързан начин.

Скорпион- искам да обърна специално внимание на представителите на знака родени през първата седмица на ноември. В момента периодът е подчертано напрегнат за вас. От една страна трябва да поемете отговорност както за собствения си живот, така и за този на близките до вас хора и най-вече за тези, които разчитат на вас. От тази отговорност няма да можете да избягате, тя е кармично предопределена.  При всеки един от вас тя ще се изразява по различен начин, но при всички емоциите ще са напрегнати.

Инфинити възел за прическа

Преди седмица публикувахме снимка във фейсбук страницата ни на един много интересен начин за хващане на косата наречен "infinity" от знака за безкрайност.
Предоставяме Ви възможност да видите стъпка по стъпка как се прави и да го изпробвате вкъщи, защото със сигурност можете да се справите сами.





























Снимки: Tumblr.com

Sunday 10 March 2013

Тенденциите при късите коси през 2013

Не на всяка жена и отива къса коса, но на тези, на които им стои добре, едва ли биха пуснали отново дълга. Трудна стъпка е да подстрижеш косата си, особено, ако цял живот си била с дълга, но много жени твърдят, че самият акт на подстригване действа много освобождаващо.
Както казах тези прически не са за всеки, но не можем да отречем, че има жени с много правилна и като че ли "излята" структура на лицето, на които една къса прическа би стояла много елегантно, подчертавайки всичките им предимства.

През 2013 година в тенденциите при прическите се открояват така наречената "pixie cut", която представлява много късо момчешко подстригване, наскоро с такава прическа видяхме актрисата Мишел Уилямс и Джинифър Гуудуин, а през същата фаза са минали още безброй знаменитости- Натали Портман, Виктория Бекъм, Кийра Найтли, Емма Уотсън, Ан Хатауей, а съвсем наскоро ни я демонстрира Чарлийз Терон на раздаването на Оскарите 2013. 


Други открояващи се тенденции са прическа стил "Питър Пан", до раменете ( "bob haircut") в по-къс и по-дълъг вариант, с или без бретон, по-дълга отпред и по-къса отзад, кичури с различни цветове, а така популярната напоследък избръсната част от главата вече няма да фигурира в каталозите на топ коафьорите. 


Saturday 9 March 2013

Тоалет на деня: 09.03.2013

Днес избрахме да Ви покажем това младежко спортно облекло, защото блогът ни е четен от много хора на различни възрасти, с различни вкусове и предпочитания. Установихме, че досега не сме показвали като предложение за деня по- спортно и младежко облекло, затова се обърнахме към Meri Wild Blog за малко вдъхновение и попаднахме на нейното модно съчетание, което се надяваме да даде идеи на тинейджърите и младите хора.




DIY: Календар с изненади

В момента, в който видях тази "направи си сам" идея не можеше да не я споделя с вас. Много оригинална и интересна с предназначение по принцип за месец Декември( месецът на подаръците), но моето мнение е, че можете да го направите за който от останалите месеци решите и имате желание.

Идеята е да изработите 30/ 31 кутийки с изненади, които да бъдат закачени някъде на стената Ви ( в този случаи са избрали голям клон, който да послужи за тази цел). Кутийките се правят много лесно, просто трябва да следвате инструкциите и много бързо ще се сдобиете с подобен проект и за вашия дом. Идеален е за изненади за вашите деца и семейство всеки ден!

































Friday 8 March 2013

И тогава всичко започна... с Овена!


Всичко започва с овена! Това е първата зодия в зодиака и затова се свързва с всяко едно начало. Овните са дейни и активни хора, който лесно могат да бъдат запалени и да се втурнат да вършат нещо. Дайте им задача и те ще я изпълнят. Това ги прави леко прибързани и решенията, които взимат, не винаги са най-добрите, но хубавото при този знак е ,че той си държи на тях, независимо дали са добри или лоши.

Овентът, както и Лъва, който води първенството, са двата най-силни знака в зодиака. Овенът се свързва с кардиналния огън – или гори пламенно или отказва да гори. Това го поставя на второ място по сила, след Лъва, който се свързва с постоянния огън – този, който си гори с една и съща мощна сила, без да отчита външните влияния.

Също така Овен е и мъжкият знак в зодиака. Може би по тази причина мъжете се чувстват по-добре в него, отколкото жените. Тази активна, настъпателна първично мъжка енергия се асимилира трудно от една жена и цял живот тя трябва да ограничава себе си, за да влиза в представи за визия, поведение  и интереси, често правейки компромиси със самата себе си.

Идеята за началото се свързва и с пролетта, която започва именно със знака на овена. Пролетта е сезонът на възраждането, на новото, на положителната промяна, на новите надежди – същото може да бъде казано и за Овена.

Освен това овните са много принципни хора и обичат да се зачита мнението им. Обикновено те се стремят да са обективни, независимо че това трудно им се получава. Когато обаче повярват в една идея, те могат да я защитават на всяка цена. Затова те много добре се справят с лидерските позиции – от една страна, защото са много ентусиазирани по пролетно, от друга страна, защото са много целеустремени.

Овенът имат нужда от много внимание и много голямо одобрение, най-вече докато са малки и се възпитават. Ако на едно дете овен не му казвате колко е добро, невероятно, умно и т.н – то просто ще се откаже да гори като стане възрастен човек. Родителите на тези деца именно трябва да подклаждат огъня им, докато ги възпитават.

А възпитанието на един овен не е така сложно. Независимо че това като цяло са буйни и дейни хора, те знаят как се правят нещата и не е необходимо да им се повтаря много, за да бъдат прилежни и възпитани. Самите те имат усещане за правилно и се стремят да го следват.


Thursday 7 March 2013

Прическа за 8-ми март!

Утре е най-женският празник!8-ми март, денят, в който празнуват всички жени без значение възрастта. Денят, в който момченцата късат току що цъфналите кокичета и бързат да подарят на мама, а съпрузите ги сюрпризират с хубав голям букет от любимите им цветя.

Ако имате планове за вечерта, но се колебаете на каква прическа да заложите, ние Ви предлагаме да обърнете внимание на това стилно предложение, което нарекохме "бляскавия Холивуд".
За да постигнете същия резултата ще ви е нужна маша за коса със среден диаметър. Навивате цялата си коса, като захващате готовите къдрици с фиби, за да изстинат така на място. Това се прави за по-дълготраен ефект; след като усетите, че цялата коса се е охладила е време да махнете фибите и да я пуснете свободно надолу. Вземете четка за коса и внимателно срешете къдриците, по този начин ще получите бляскавите вълни като на холивудските актриси.
Ако Ви е харесало нашето предложение и решите да го изпробвате, изпратете ни снимки по фейсбук, за да видим резултатите.
Честит 8-ми Март!































































































Източник: Martha Stewart 

Wednesday 6 March 2013

Прическа "цвете от коса"

Винаги съм харесвала този тип прически - две сплетени малки плитки захванати с фиби отзад. Много лесна, но много ефектна прическа. Напомня ми елфите от приказките и по-специално Арвен от Властелинът на пръстените. Това по-специално допълнение на прическата добавя екстра доза женственост и романтично чувство. Цветето се прави много лесно, единственото, което трябва да направите е да разхлабите малко края на плитката, като е посочено на колажа. Успех!





























































































Източник: yet another beauty site

Риби или какво се крие дълбоко във водата...


Нашето пътуване през знаците ни доведе и до най-емоционалния знак на зодиака – този на рибите. Това е последният знак на зодиака и в него сякаш се концентрира познанието на всеки един от предишните знаци. Затова и рибите са може би най-сложния знак. Те имат познание как се случва всичко, но им е трудно да го приложат на практика.

Дакота Фанинг е зодия Риби
Езотеричното тълкуване на този знак казва, че рибите имат способността да разбират божията промисъл и да виждат нещата с душата си, а не с физическите сетива. Това е така и всеки един представител на този знак, който е развил в себе си духовността, го знае добре. Разбира се, когато разбираш божественото, по-трудно разбираш ежедневното и баналното, а също така и самият ти си трудно разбираем за другите.

Тези качества често правят рибите неразбираеми за околния свят. Съвременния свят е крайно материален и се смята себе си за логичен. Рибите са всичко друго, но не и логични хора. При тях важни са само емоциите. Те са както най-голямото им богатство, така и най-голямото им бреме. Защото емоциите са много силни, потапят ги, трудно им е да се справят с тях.

В такива моменти рибите имат нужда от силни партньори до себе си, като най-често ги намират в лицето на земните знаци : дева, козирог и телец. Емоционална близост се намира и при представителите на знаците Рак и скорпион, но там по-скоро можем да говорим за добир предпоставки за истинско и дълготрайно приятелство.

Най-неподходящите знаци за партньорство за един човек- риби, това са лъв и везни. С един лъв може да има много романтика и много хубави моменти, но стигне ли се до ежедневие, то лъвът е прекалено доминантен, егоистичен и нараняващ рибата. С везната знака на рибите си прилича по това, че и двама знака са огледаните знаци на хороскопа т.е и за двата знака партньора е важният и той е този, който е водещ и определящ параметрите. Затова представете си каква връзка би имало ако сложим две огледала едно срещу друго.

Най-важните хора в живота на един човек –риби  това са родителите. Ако има добри родители и добро възпитание, то човекът риба ще поеме цялата им енергия едно към едно и ще я повтори, защото за рибите родителите са крайни и много големи авторитети. Ако обаче такава добра родителска роля липсва, а и подобна не може да бъда открита нито у приятелите, нито при роднините, то рибите буквално се объркват и живота им протича по един напълно объркан начин. Затова ролята на родителя в живота на детето риби е огромна.

Моят прекрасен бал: Кристина Тодорова

Приказката продължава...досега Ви показахме много лъчезарни млади хора, чиито снимки бяха сред най-харесваните в албума ни Прекрасните абитуриенти във фейсбук. До началото на баловете тази година остават два месеца и половина, време през което ние ще Ви показваме още такива чаровни, енергични и пълни с мечти млади хора. Такава е и Кристина Тодорова от град Бяла, област Варна. Средното си образование завършва във Варна в ПГСАГ „Васил Левски” с профил строителство и архитектура.
Запознайте се с Кристина.


Какви бяха емоциите покрай абитуриентския ти бал?

К.Т: На фона на всичките изпити и учене, прекарах един уникален ден, който никога няма да забравя , ден който всяка една млада дама чака с нетърпение.Денят на моя бал.

Как се спря точно на тази рокля? Какво я направи толкова специална за теб?

К.Т: Избирането на роклята беше най – вълнуващата част за събитието. След доста обикаляне по модните къщи и чудене коя е най – подходящата, се спрях на модела който виждате. Роклята не е шита , поръчах си я от модна къща “Mi Amore” гр. Варна. Избрах този модел, защото отговаряше точно на моите изисквания. Нюансите на лилаво и камъните по бюстието придават свежест и изпълват роклята. Придържах се към идеята бижутата (пръстен и обици) да са с форма и оттенъци , същи като камъните по роклята.Обувките и чантата, които избрах бяха черни, за да не отвличат вниманието от роклята.

На кой се довери за грима и прическата си?

К.Т:  За грима се доверих на Виктория Костова . Професионалист и чудесен човек, разбиращ наистина от работата си. За прическата се обърнах към Златка Демирова. Избрах високо вдигнатата конска опашка, подчертаваща линията на раменете ми.

Какъв бюджет беше отделила за тоалет, прическа и грим? 

К.Т: Бюджета, който отделих за целия тоалет без бижутата беше 800лв.

А в момента с какво се занимаваш?

К.Т: Главна цел ми беше да продължа с образованието си и по специално да продължа с архитектурата. След доста труд и упоритост, мога да кажа, че постигнах целта си. Вече съм студентка във ВСУ „Любен Каравелов” – Архитектура, гр. София.

Tuesday 5 March 2013

Из онлайн магазините

По време на поредната ни онлайн разходка из различни магазини, сътворихме един фешън сет, който е едно от предложенията ни за идващата пролет. Блузата е от много лека и свободно падаща материя, идеална за по-топлите дни. Обувките са с така модерните капси, избрахме ги равни, за да можете спокойно да бързате по задачи през деня или пък да си направите една хубава разходка из раззеленилите се паркове. Очилата са тип "авиатор", а дънките са класически прави и тесни от коляното надолу, така наречените "skinny jeans". Под колажа ще намерите и имената на магазините, от където намерихме всяка част от комбинацията.







































блуза: Miss Sixty  // дънки: J Brand// обувки: Krisp // чанта: Lulus // очила: Ray-Ban


Хубав и усмихнат мартенски ден!


cheap clothes for women online

Как да се преборим с чупливите нокти


Чупливите нокти са кошмар за всяка жена. Те не само загрозяват визията ви, но също така са причина кожата под ноктите ви да стане податлива на бактериални инфекции. 

Проблемът с чупливи нокти може да възникне като резултат от неправилно хранене, хормонални колебания, климатичните промени и неправилно третиране. Решението на проблема е комплексно. Трябва да обърнете повече внимание на ноктите си и да полагате специални грижи за тях, ако държите на перфектния маникюр.

Основните причини за чупливите нокти са:

1. Недостиг на желязо, цинк, калций
2. Белтъчен дефицит (ноктите на първо място са изградени от белтък)
3. Недостиг на биотин (известен също като вит. Н)
4. Хормонален дисбаланс
5. Стрес
6. Дехидратация или преовлажняване
7. Некачествени козметични продукти (лакове, лакочистители)
8. Студено време
9. Естествено стареене или менопауза
10. Генетична предразположеност
11. Заболяване (най-често при сърдечни, чернодробни и бъбречни проблеми)
12. Гъбични инфекции

Решение:

1. Хидратация

Повечето жени се грижат за хидратацията на кожата си редовно, но забравят за ноктите си. На първо място - пийте много вода – ако хидратирате целия си организъм ноктите ви също няма да останат по-назад. За препоръчване е да използвате вазелин, мазен крем за ръце или бадемово масло за външно третиране. Всяка вечер, преди лягане, масажирайте овлажнителя в ноктите и кожичките и оставете да действа през нощта. Зимата задължително носете ръкавици.

Рецепта:

Потапянето на ноктите в гореща смес ще подхрани ноктите ви и ще омекоти кожичките. Може да използвате само загрят зехтин (потапяте ноктите си за 10-15 минути дневно в продължение на един месец) или да изпробвате следната рецепта:

1 ч.л  зехтин
1 ч.л. рициново масло
1 ч.л. масло от жожоба
3-5 капки Витамин Е и А

Смесете всичко в подходящ съд и го загрейте за 10 минути. Сместа трябва да е топла, а не гореща – все пак ще пъхате пръстите си вътре. Накиснете двете си ръце във ваничката за 10 минути. Оставете ноктите да си починат за 5 минути. Вземете парче лимон, което да втриете в ноктите си – ексфолира ноктите и успокоява кожичките. Вземете част от течността и я втривайте 2-3 минути във всеки нокът. Хубаво е да прилагате тази процедура всеки ден.

Рецепта 2:

Желатин
Вода

Поставете желатина в стъклена купа. Сипете вода в чайник или тенджера и оставете да заври. След като кипне я добавете в купата с желатин и разбъркайте докато желатинът се разтвори. Оставете сместа да се поохлади. Потопете прътите си и ги оставете да киснат за 2 минути.

Monday 4 March 2013

Тенденции при обувките през пролет 2013

Обувки, обувки, обувки! Коя жена не мечтае за гардероб само за нейните обувки! От балетните пантофки до елегантните високи токове, всяка жена приема различни лица с тях. От забързаната студентка с ежедневните кецове, през бизнес дамата със стилните токове, до купонджийката с високите платформи. Отваряме гардероба и намираме всичко там, в ляво леко се подават захабените бели кецове ( ах, колко ли пъти съм гонила рейса с тях), от дясно виждам острия ток на абитуриентските си обувки, които грижовно са прибрани, пазейки прекрасни спомени. А в дъното забелязвам любимите си платформи - кремави, удобни и елегантни!
Идва пролетта, а с нея и прибирането на ботушите в гардероба! Разгледайте с нас новите тенденции и нашите предложения, както и 4 специално подбрани модела за абитуриентските балове.

1. Принт и платформи

Този година отново платформите са на предни позиции в магазините и защо да не са? Удобни, леки и естествено издължаващи крака ни!Как да не си купиш поне един чифт! Допълнението тази година е,че вече повечето от тях са в различни принтове - цветни мотиви, знаци, дори приказни герои... за всекиго по нещо :)





















 Платформи с цветен мотив // Платформа с японски мотив



Седмичен хороскоп - 04-11 Март


Енергията на ретроградния Меркурий продължава за ни залива и вече няма човек, който под една или друга форма да не се е сблъскал с влиянието на тази планета. Всичко вече максимално се обърка. Напрежението тръгна от емоциите, мина през мислите, реализира се и сега след като изразихме това, което чувстваме, трябва да превърнем отново хаоса в ред. Това ще е седмицата на обърканите емоции.

Овен – хубавото за Овните предстои, но сега са във фаза на последни приготовления. Да не бързат, след началото на другата седмица енергията ще е с тях, но сега е добре още малко да изчакат и да премислят добре това, което планират да направят.

Телец – може да се наложи на Телците през тази седмица да се изправят през болезнени емоции, които обаче ще ги направят по-силни. Ще им се даде предизвикателство, което ще ги накара да погледнат по един нов начин на света около тях и на себе си.

Близнаци – напрегнат период за Близнаците. На моменти не могат да контролират енергията си. Плановете им се забавят, променят се, това ги ядосва, но именно по тази причина Меркурий става ретрограден няколко пъти през годината – за да помогне на Близнаците да развият в себе си качества като търпение и дисциплина, които обикновено те нямат.

Рак – Седмица, в която Раците могат да обърнат внимание на децата в дома. Също така е чудесна седмица за представителите на този знак, които нямат деца, да се замислят дали искат да имат и дори могат да се решат на тази крачка. Романтиката и топлите емоции са заедно с представителите на този знак.

Лъв – нещата ще се случват добре за Лъвовете през тази седмица, но може те да не са активни участници в случващото се, а по-скоро да седят и да наблюдават отстрани. Това ще е и доброто поведение за Лъвовете през тази седмица- не ви ли питат, не говорете!

Дева – емоционалните и напрегнати облаци над главата на Девата започват леко да се разсейват, но още малко ще продължи този период за представителите на този знак. А седмицата ще е чудесна за самоанализ, от който Девите ще могат да извадят чудесни заключения.

Везни – много силно фокусирани са Везните по отношение на социалния успех през тази седмица, но няма да се получи точно това, което са очаквали. Реално може да се случи една съвсем обикновена ситуация, но Везните просто да са имали прекалено високи очаквания.

Скорпион – чудесна седмица за Скорпионите, които се занимават с някаква авторитетна работа или с бизнес дела. Това е знакът, който много добре знае как да подреди хаоса и да извлече максимална полза от него. Това ще се случи и тази седмица и то по един добър за Скорпионите начин.

Стрелец – опасения са обхванали най-безстрашния знак от зодиака и това не е типично за него. Объркани емоции обаче могат да накарат човек да се държи не като себе си. Стрелците трябва да преоткрият позитивизма в себе си и да помогнат на другите хора около тях, а не да влизат в емоцията на опасенията.

Козирог – чудесни възможности се дават на Козирозите през тази седмица. Това може да са добри възможности в професионален план, добър контакт с шефове. Седмица, в която представителите на този знак ще могат да бъдат оценени и то по начин, който те смятат за добър.

Водолей – малко объркана седмица за Водолеите – много неща ще трябва да се подредят, но няма да знаят откъде да започнат. Както емоциите, така и неща от ежедневието ще трябва да бъдат приведени в ред и най-трудно ще е началото. Ако веднъж започнете, ще видите как всичко ще започне да се случва по един добър начин.

Риби – Рибите трябва много да внимават какво говорят през тази седмица. Думите им могяат много да нараняват близките около тях хора, дори всичко това да не се случва с цел Едновременно с това представителите на този знак могат и да лекуват с думи, въпросът е как ги използват.



Изготвил: Хули Леонис

Sunday 3 March 2013

DIY: Диадема от дантела

Нова седмица, нова DIY идея! Наред с пролетното настроение Ви предлагаме идея как да си направите сами диадема от дантела. Използвайте каквато имате, съобразена със собствените Ви предпочитания и вкус. Много подходящо приложение към различни прическа и пролетни облекла. Ако решите да изпробвате тази идея, снимайте финалния резултата и ни изпратете снимката по фейсбук.



































Тоалет на деня: 03.03.2013

Здравейте, мили дами! Получихме няколко запитвания защо не публикуваме официални облекла в рубриката ни тоалет на деня, в отговор на тях днес решихме да Ви покажем този специален моден избор, подходящ за различни поводи. Анабел от Vivaluxury се е спряла на дантелена рокля в открояващ се цвят, златисти обувки и за прическа леки вълни в косата. Тоалетът е много подходящ и за тазгодишните абитуриентки.




































Friday 1 March 2013

Топ 10 шейк рецепти за отслабване


  Плодовите шейкове се приготвят бързо, лесно и освен невероятно вкусни, са и страшно полезни. Една чаша сутрин може да ви зареди с енергия за целия ден и да ви засити достатъчно, за да не изпитате глад поне в следващите 4-5 часа. В зависимост от съставките може да обогатите организма си с голямо количество витамини, минерали, антиоксиданти и протеини. Какъв по-приятен начин да направите стъпка напред към по-здравословния начин на живот. В интернет може да намерите безброй рецепти за шейк (smoothies- англ.). В тази статия ще обърнем внимание главно на няколко рецепти, които да ви помогнат в борбата с излишните килограми. Един от основните проблеми на жените при спазването на диета е любовта им към сладкото. Употребата на един и повече шейка на ден може да задоволи нуждата ви за сладко, без да окаже негативно влияние върху телесното ви тегло (не трябва да прекалявате, разбира се). За препоръчване е при направата им да използвате обезмаслено мляко и мед (вместо захар). Също така избягвайте плодовете с високо съдържание на захар.

1. Шейк мока

Може да не ви звучи много диетично, но тази комбинация между какао на прах и кафе може да ви засити достатъчно, за да пропуснете не само закуската, но и обяда. Освен това количеството какао е достатъчно малко, за да не окаже сериозни поражения върху килограмите ви (със сигурност е за препоръчване пред консумацията на шоколад)

Рецепта:

4 малки кубчета лед
Половин чаша нискомаслено кисело мляко с пакетче ванилия
Половин чаша готово еспресо
2 супени лъжици какао на прах
Добави съставките в блендера в този ред. Постепенно увеличавайте скоростта на пасиране докато сместта не стане еднородна.

2. Шейк диня

Динята е плод с изключително ниско съдържание на мазнини, което я прави идеална за всякакви диетични напитки

Рецепта:

3 чаени чаши нарязана на ситно диня
1/4 чаша лимонов сок
1/4 чаша обезмаслено прясно или кисело мляко
1-2 кубчета лед
Поставете половинта количество диня в блендер и пасирайте до получаването на гладка смес, след което добавете лед, мляко и лимоновият сок. Повторете процеса с останалата част от съставките.


3. Изкушение от ягоди и банан

Рецепта:

1 чаша нарязани ягоди
1 банан
1/2 чаша нискомаслено кисело или прясно мляко
5 кубчета лед
1/2 нарязан портокал
Поставете всички съставки в блендер и пасирайте до получаването на гладка смес