Wednesday 27 February 2013

Водолей - революция и идеализъм!


Всички обичат Водолеите! Може би това твърдение е истина, защото и Водолеите обичат всички. Това е най-социалният знак, който се свързва с приятелите, с големите групи, с благотворителността, с мечтите и идеалите.

Поради тази причина хората са много важни за един водолей и той по природа има способността да ги привлича. Нека обаче разгледаме последователно всяка една от основните характеристики на Водолея.

Първото нещо, с което се свързва този знак е симпатията. Всеки един Водолей носи това качество в себе си. Водолеите подхождат към отсрещната страна с добро, мили и вежливи са и са чудесна компания – както жените, така и мъжете.

Това е знак, при който няма голяма разлика между мъжете и жените. Независимо, че знакът се води мъжки, той се управлява от планетата Уран, която се свързва с висшите идеи, а тази планета дава безполовост. Това съотнесено при водолеите дава едно приятно, възпитано и предразполагащо поведение, което имат и мъжете и жените, без то да може да се определи нито като мъжко, нито като женско.

Второто нещо, с което се свързва този знак е революцията. Във всяка една голяма промяна, във всяка една революция има нещо от знака на Водолея. Представителите на знака вярват много във свободата и я защитават на всяка цена. Затова, усетят ли се ограничени по някакъв начин, усетят ли несправедливост, то те знаят много добре как да се бунтуват.

Третото нещо, с което се свързва този знак е приятелството. Водолеите се най-добрите приятели. Те са всеотдайни, добронамерени, винаги ще ти помогнат когато трябва. Когато си много добър приятел, често не си най-добрият партньор, защото ти е трудно да се съсредоточиш само върху един човек и не искаш да се откажеш от приятелската си среда. Освен това едно партньорство ограничава, а водолеят мрази ограниченията  Ако обаче водолеят намери партньор, който да споделя идеите му и едновременно с това да го подкрепя и уважава, може да имаме една много дълготрайна и стабилна връзка, защото не трябва да забравяме, че водолеят е фиксиран знак и обича стабилността и постоянството, по свой собствен начин. Най-добре водолеят може да бъде разбран от Лъва, като заедно с това между двата знака има много сходни черти, но по-важното е, че се допълват по един чудесен начин.

Tuesday 26 February 2013

Моят прекрасен бал: Александрина Димитрова

Скоро идва март месец, а с него и наближаващата пролет. Вече виждаме леко напъпили дървета, скоро ще дойде Великден, а малко след него и започват баловете. За да сме в крак с времето, продължаваме към следващата красива абитуриентка от албума с нашите отличнички, името и е Александрина Димитрова от Велико Търново. Алекс завършва езикова гимназия с профил френски и английски, а я момента живее и учи в София в Нов български университет, специалност реклама.

Кога започнаха приготовленията за бала ти и как избра точно на тази визия?

А.Д: Горе-долу по това време миналата година започнах подготвянето на тоалета, като подготвяне е доста силно казано...не съм отделяла кой знае колко време за това. И не съветвам никой да се впряга особено По баловете има толкова много разплакани момичета, коя за прическа, коя заради това, че е видяла друга със същата рокля...Не забравяйте, че това е денят, в който празнувате! Не се взимайте толкова насериозно. Моята цел свързана с външния ми вид в този ден беше да изглеждам максимално естествено и себе си. Не ми допада идеята за къдрици и кокове просто, защото „имам бал”.

Как се спря на това естествено излъчване, което си запазила и на абитуриентската си вечер?

А.Д: Избрах косата и гримът ми да бъдат такива каквито са почти всеки ден и не съжалих. Отидох на фризьор и гримьор колкото да не се занимавам аз, но можех да си се справя и в домашни условия със същия успех Ако имате ограничен бюджет за тези неща и имате доверие на собствените си умения бих ви посъветвала да пропуснете професионалната помощ.

Monday 25 February 2013

Седмичен хороскоп 25.02 - 04.03


25.02 – 04.03

Може би вече всеки е усетил объркването, което предизвика ретроградния Меркурий. Някои го усетиха в комуникацията, други имат проблеми с техниката, трети с преместването. Меркурий не прави големи проблеми, но за сметка на това прави малки, ежедневни и много дразнещи. Нека сега да видим как тази енергия се отразява на знаците:

Овен – Овните тази седмица ще искат да се изявят, да покажат на другите какво могат и на какво са способни, но това няма да им е лесно. Това, което искат да кажат или няма да се разбира правилно или просто няма да се оценява по правилния начин. Седмицата е подходяща за обръщане към самите себе си и предприемане на един добър самоанализ.
Телец  - страховете на Телците по отношение на загубване на стабилността и устойчивостта на ситуацията са много активизирани. За щастие много от страховете са силно преувеличени, но все пак представителите на този знак е добре да се успокоят и да внесат малко позитивна нотка в живота си.
Близнаци  - знакът, който трябва да се успокои и да подрери живота си през тази седмица. От много напрежение и ангажименти, просто тялото ви няма да издържи в някой момент и ще ви накара принудително да си починете. Не стигайте до там, а намерете време да релаксирате както физически, така и психически през тази седмица.
Рак – висок старт за Раците през тази седмица, като емоциите могат да са много силни що се отнася до работата и задълженията. Тази седмица може да ви се наложи да застанете зад делата си и да обясните на останалите защо сте постъпили по този начин. 
Лъв – роматичната вълна при Лъвовете продължава с пълна сила, само че тази седмица ще донесе и редица предизвикателства. Нещата в любовта ще се случват добре, но първо ще се преминава през известно напрежение, което на моменти може много да подтиска представтелите на този знак. Важното е, че крайният резултат ще бъде добър.
Дева – трудна седмица за Девите, но те вече усещат тази енергия. Седмицата е добра за това да се концентрирате върху себе си и върху това, което ви вълнува и да не разчитате на другите. Външната помощ по-скоро ще ти обърква, отколкото да ви помага.
Везни – много мила и изпълнена с отзивчивост помощ могат да получат Везните през тази седмица от хората, които са около тях. На моменти задълженията било в професионален или битов план могат да са прекалени, но пък близките и приятелите ще са до вас и ще ви окажат нужната подкрепа.

Sunday 24 February 2013

Британската модна къща Sibling на London Fashion Week

Британската модна къща Sibling представи колекцията си за Есен/Зима 2013 през седмицата на модата в Лондон на 19 февруари. Известни със стоите плетени модели Sibling показаха колекцията си Sister,която се отличаваше с цветни мотиви, огромни шалове и барети. Вдъхновението за колекцията е дошло от британската телевизионна водеща Паула Йейтс.
"В нашите очи те е перфектната английска роза, само че пънк версията и"- коментираха от модната къща.
Всички ръчно изработени плетива са преувеличени в размери като за женствените рокли най-предпочитан беше мотива на цветя. Зелените и ярко червени цветове са съчетани с по-успокояващите бежов, светло син и бледо розов.



































Kозирог - между зрелостта и емоциите


Най-зрелият знак в зодиака – този на Козирога се свързва с началото на зимата и е първият знак, при който егото е напълно размито и е потопено в сферата на социалното.

Това прави Kозирога една от най-социалните зодии. За един козирог е много важен образът, който има в обществото и начина, по който е възприеман. Козирогът обикновено знае как се случват нещата и ги прави „ както трябва”. Затова често представителите на този знак изглеждат „както трябва”, държат се и мислят по същия начин.

Козирогът се свързва с идеята за кариерата. Противно на очакването, работата с един козирог е лесна и приятна, защото той често е убеден, че никой не може да свърши нещата по-добре от него и той поема голяма част от напрежението и хамалогията. Ако работите за козирог, трябва да знаете, че от вас ще се изисква да работите по стриктни правила, дисциплинирано и целеустремено. Козирогът няма само да ви командва, но и ще ви покаже как става това. Точно както прави бащата с детето си...

Козирогът олицетворява бащата, авторитета. Всички козирози носят в себе си известна доза респескт. Той често се изразява в студеното им и премерено отношение, което държи неподходящите хора на дистанция. Когато един козирог ви стане близък, това също не е лесно, тогава вие виждате и неговата емоционална страна, с която представителите на знака не се справят много добре. Това не означава, че козирозите нямат емоции – напротив имат и то много – но им е трудно да намерят винаги адекватна форма, под която да ги изразят.

 Козирог се свързва с бащата, а бащата се свързва с условната любов. За да те обича баща ти трябва да постигнеш нещо, да се докажеш, да го накараш да се гордее с теб. Същото се случва и с козирозите – често ще получавате оценка от логична гледна точка, на базата на това какво сте направили по отношение на връзката ви.

Козирогът се свързва с отговорността и зрялото поведение. Отговорността е може би това, което кара представителите на този знак да съществуват. Идеята за отговорност и дълг се разбира от всеки козирог различно, но при всички е много силно представена. Когато прави нещо, един козирог полага всички усилия то да се случи добре, повери ли му се дадена отговорност, то той изпълнява всичко последователно, методично и никой не може да го спре по пътя му. Оттук идва още един от трудните моменти при този знак – често представителите му са толкова целеустремени и полагат толкова усилия в социален план, че обикновено пренебрегват най-близките си хора.

Детоксикация или как да изчистим тялото си от натрупаните токсини


В последните години все по-често имаме нужда от детоксикация. Накратко терминът означава изчистване на тялото от натрупаните токсини. Сами се досещате колко голямо значение има това за здравето и тонуса на човек. Нездравословното хранене, вредните навици, замърсената околна среда – всички тези фактори оказват вредно влияние върху организма. Има много методи за пречистване, доста от тях може би са ви известни. Хит в последните години е изготвянето на специални индивидуални програми, съобразени с възрастта, пола, начина на живот на човек и други.
Програмата описана по-долу открих, докато се ровех в интернет с надеждата, че мога да намеря нещо лесно, бързо и приятно за изпълнение, което да не ме принуждава да карам на вода 2 дена или да давам куп пари за изготвяне на самостоятелна програма. 

Програмата е за период от 3 дена. Основното в нея е консумирането главно на плодове, зеленчуци и поемането на голямо количество вода. Тъй като нитратите в плодовете и зеленчуците могат да се окажат по-скоро вредни, отколкото полезни, то има няколко прости правила, които е хубаво да спазвате:

  • Използвайте само сезонни плодове и зеленчуци
  • Твърде големи или твърде малки плодове и зеленчуци би трябвало да ви накарат да се усъмните. Същото важи и за неестествено ярките и примамливи цветове.
  • Ако пазарувате от био магазин винаги следете дали магазинът има сертификат.
  • Поставянето на зеленчуците в солена вода за няколко минути е добър метод за отстраняване на вредните нитрати ( или поне на малка част от тях).

    Ден първи

Закуска: Плодово пюре ( ½ чаша ягоди, половин ябълка и 1 портокал)

Между закуската и обяда може да си направите зелен чай с лимон. Важно условие е да не слагате захар. Захарта е доста вредна. Тя повишава холестерола в кръвта, предизвиква раздразнителност и нервно напрежение в големи количества, а за влиянието й върху телесното ви тегло да не говорим. В умерени количества има и положителен ефект върху паметта и количеството енергия, което се синтезира в организма ви – за препоръчване са естествените източници на захари. Ако все пак изберете рафинираната захар, то кафявата такава е за предпочитане.

Обяд: Салата от свежи сезонни плодове, без дресинг или зеленчукова супа(без сол)

Следобедна закуска: Плодов шейк ( ½ чаша ягоди, половин банан и лед)

Вечеря: Паста (за предпочитане пълнозърнеста такава) с зехтин и чесън


Ден втори

Закуска: Плодов шейк ( ½ чаша ягоди, ½ чаша боровинки, ½ чаша малини, лед)

Между закуската и обяда може да си направите зелен или билков чай с мед, като условието за захарта отново важи с пълна сила.

Обяд: Зеленчукова супа (без сол) и 1 чаша плодове по избор

Следобедна закуска: Плодов шейк ( ½ чаша ягоди, половин банан и лед)

Вечеря: Половин чаена чаша варен кафяв ориз, задушен спанак и риба на скара

Ден трети

Закуска: Овесена каша, ленено семе и обезмаслено мляко с малко кафява захар

Между закуската и обяда може да си направите свеж плодов шейк по рецепта по избор

Обяд: Салата от свежи зеленчуци, без дресинг

Следобедна закуска: Моркови или целина с фъстъчено масло ( аз лично не обичам вкуса на фъстъченото масло, затова предполагам, че една салата от моркови и целина с лимонов сок би могла да свърши същата работа)

Вечеря: Паста (за предпочитане пълнозърнеста такава) с зехтин и чесън

През целия период на детоксикация е позволено да пиете само вода! Водата е най-добрият антиоксидант. Като, препоръчителната доза от 1,5 литра на ден е изпитан метод за поддържане на формата и пречистване.
Програмата е добра алтернатива и за тридневна диета, която да спазвате от петък до неделя, когато сте по-свободни и можете да се отдадете на грижи за себе си.

В следващата статия ще представя и няколко рецепти за плодови шейкове, които освен ужасно вкусни са и страшно полезни.

Автор: Деляна Братанова




Friday 22 February 2013

Прическа за специални поводи

Време е за нова идея за прическа,която ще можете да използвате,когато имате специален повод или просто искате да изглеждате елегантно и изискано. Единственото, от което имате нужда е маша с диаметър между 25-30мм, следвайте внимателно снимките от колажа за посоката на навиване на косата и няма да имате трудности. След като навиете косата, тупирайте в основата на корените и прибирате в елегантен кок, прикрепяте с фиби и воала...имате елегантна прическа, подходяща за всякакви поводи! :)


































































Снимка: Tumblr.com

Хули Леонис и астрологията


Мили,дами,знаем колко много от вас се интересуват от астрология и затова решихме,че е време да поместим специално място за зодии и седмичен хороскоп в нашия блог. За тази цел се свързахме с един от най-добрите съвременни астролози Хули Леонис, който от сега нататък ще води рубрика при нас за седмичен хороскоп и детайлно разглеждане на зодиите.

“Астрологията е като гравитацията. Няма нужда да вярваш в нея, за да действа в живота ти”. Всеки ще повярва на това твърдение след лична среща с Хули Леонис. Астрологията за него е не само работа, тя е призвание и смисъл на живота му.

Хули Леонис консултира на базата на класическата астрология, която е усвоил в Академията по астрология в Москва. Тези знания той надгражда с големия си опит и личните изследвания, които е правил в изминалите години. Към астро анализа той добавя елементи от психологията, от социалното конструиране на пола, позовавайки се и на силната си интуиция.

Чрез астрологията Хули Леонис дава информация за важните събития в живота на човека и най-вече за това как да действаш успешно, когато те се случат. Специализирал се е в сферата на винаги актуалната и важна в живота на всеки човек тема за взаимоотношенията – партньорски взаимоотношения, отношения родители-деца и връзката на човека със самия себе си. “Във всеки един момент от живота си ние си взаимодействаме и това е основната ни дейност” – казва той и подчертава, че ясното разбиране и правилната ни комуникация със заобикалящия ни свят и със самите нас е в основата на щастливия живот.

Друг важен аспект от дейността на Хули е свързан с консултиране в сферата на личностната реализация и така нашумялата тема за намирането на личното призвание – дейността, в която всеки човек намира пълната си реализация и която му носи удовлетворение и радост.

Академичното му полиезично образование му дава възможност за лични консултации и семейни консултации на английски, испански и френски език. Хули Леонис има редовни публикации за различни онлайн издания и е част от екипа на сутрешния блок на БНТ.

Може да посетите фейсбук страницата на Хули Леонис тук.

Tuesday 19 February 2013

Джогинг за начинаещи – 20 минутна тренировка за добро здраве и тонус


Ако вие, също като мен, в началото на годината сте си обещали, че през 2013 най-накрая ще се погрижите за здравето и външния си вид (ще започнете да спортувате, ще намалите калориите, ще ядете здравословно и тн.), то сигурно все още си намирате оправдания да не го сторите. Ако пък имате нужната воля и ентусиазъм, вероятно вече сте предприели мерки в тази насока. За съжаление, тренировките без нужната подготовка на тялото ви, могат да се окажат опасни за здравето ви. Това е и първото преимущество на програмата, представена по-долу – натоварването се повишава постепенно за период от 3 месеца. Другият плюс е малкото време, което отнема – не повече от 30 минути. Ако работите, можете да станете един час по-рано или да отделите 40 минути след работа. Тъй като навън все още е зима – може да започнете с тренировки в дома си и тичане на място. Нищо не може да бъде пречка, когато човек има желание.

NB! Никога не започвайте да тичате без да сте загрели предварително. Много хора пропускат този етап.

1- Седмица: Не започвайте веднага да тичате, ако не сте спортували отдавна, тялото ви трябва да привикне към физическите натоварвания. Много хора, в желанието си да постигнат бързи резултати се хвърлят веднага на дълги трасета и изтощителни кросове. Ходете по 20 минути на ден първата седмица, като редувате 4 минути бързо ходене и 1 минута нормално-бавно ходене. Повторете това 4 пъти.

2- Седмица: Тичайте 1 минута и ходете бързо 3 минути. Повторете 5 пъти.

3- Седмица: Тичайте 1 минута и ходете бързо 2. Повторете 7 пъти.

4- Седмица: Тичайте 1 минута и ходете бързо 1 минута. Повторете 10 пъти.

5- Седмица:  Тичайте 2 минути и ходете 1 минута. Повторете 7 пъти.
Следващите 2 седмици увеличавайте тичането с по една минута, като отново редувате с бързо ходене по 1 минута. Правете по 5 повторения шестата седмица и по четири седмата.

8- Седмица: Тичайте 6 минути и ходете 1.  3 повторения.

Тоалет на деня: 19.02.2013

Бавно и неусетно месец февруари почти си отиде, да се надяваме с него и лошото време. В тоалета,който ще ви покажем днес има леко загатване за идващата пролет, надяваме се скоро да Ви показваме вече изцяло пролетни предложения, защото на всички вече ни омръзнаха дебелите дрехи, снега и студа. Затова нека символично изпратим зимата и си пожелаем повече слънце и време, което да не предполага палта и дебели ботуши!





































Sunday 17 February 2013

Моят прекрасен бал: Цветелина Василева

Май месец вече не изглежда толкова далеч, а с него и приготовленията по абитуриентските балове със сигурност са започнали за много от тазгодишните завършващи. А ние продължаваме да ви представяме стилните абитуриентки от предходните години, за да черпите идеи,а те да споделят с вас вълненията покрай този незабравим ден.
В поредното интервю с една прекрасна абитуриентка ще Ви запознаем с Цветелина Василева от  Айтос, която описва себе си като емоционална, свободолюбива, чувствителна и суетна. Завършила е СОУ "Христо Ботев" в родния си град през изминалата 2012 година.


Трудно ли се спряхте на роклята за бала си?Тя шита ли е или е купена готова?

Ц.В: Ако постоянното разглеждане на красиви рокли може да се нарече трудно - да.  Тоалетът е шит, а шивачката се казва Христина. Избрах този модел, защото е семпъл и свеж, не-натруфен.

А как се спряхте на обувките? Знаем,че много момичета търсят доста, докато попаднат на перфектните за тяхната рокля?

Ц.В: Избрах обувките още през лятото на 2011, когато дори не бях решила каква ще бъде роклята, бях сигурна, само че ще е бяла, а обувките - червени. В крайна сметка, когато отидох да ги купувам , червените бяха изчерпани. Останали бяха само бежови, а моделът е елегантен и учудващо удобен, така че побързах да ги взема.

ZARA high-heels - platform court shoe with contrast, 12.5cm.



















Thursday 14 February 2013

Споделено с нас: Моята любовна приказка



Честит Свети Валентин на всички влюбени и щастливи хора!Обичайте се винаги,защото колкото и банално да звучи-любовта е всичко!
Днес по случай празника сме приготвили откъси от разкази на наши читателки,които с любов споделят техните романтични истории.



  
  



































Всички публикувани и-мейли са без корекции(правопис,пунктуация),точно така,както сме ги получили.



"Може ли да бъде описана любовта?Не може, за мен тя е събуждането до любимия човек сутрин, грижата му за мен,когато съм болна, целувката вечер, разходките хванати за ръка, топлото кафе в Коста,което пием заедно, сладките безгрижни летни вечери! Това за мен е любовта!”

Йоанна,20г

*****
 

 „Запознахме се на морето, в Несебър на плажа. Аз бях в женска компания,а той в мъжка. Играеха волейбол на плажа,а аз минах покрай тях,когато ме една топла,напечена от слънцето волейболна топка ме удари по главата.Ще се засмеете от тази нелепа ситуация,но той дойде да ми се извини лично.Аз първоначално се направих на ядосана,но след извинението ми стана хубаво,защото беше много мил и внимателен. След около час ме намери на плажа (не бяхме далеч от тяхната компания) и ми донесе студен фреш от пъпеш ,за да се извини още веднъж. Никой не беше правил досега такъв жест за мен досега и бях силно заинтригувана. А той ме покани на кафе следобед!Бях на седмото небе и все още съм и досега сме заедно,а вече и сгодени!"
Силвия-27г

***** 

"Омъжена съм от 3 години и мога да заявя,че всяка става все по-хубава,любовта и обичта ни укрепват и растат все повече и повече,а вече има и към кой да са насочени заедно – имаме си дъщеричка на 5 месеца.Най-хубавото ангелче на земята!Искам да споделя с вас какво прави моя съпруг всяка година на годишнината от сватбата ни- води ме на мястото,на което се видяхме за първи път, един красив парк в Пловдив.Там прекарваме деня( август месец е),защото си е само наш!И всеки път получавам букет от рози, всяка година с една повече от предишната.Не знам дали не го е видял на някой филм,но и не ме интересува,защото достатъчно важен ми е жеста му! "
Марияна,29г

***** 

Wednesday 13 February 2013

Прическа мини френски плитки



Намират се дни,в които обичаме да носим косата си на опашка,плитка или кок. Просто искаме да е далеч от лицето ни някъде прибрана назад,но това не означава,че трябва да я оставим в какъвто и да е вид. Трябва да измисляме по-интересни и разнообразни начини дори за дните,в които не ни се занимава много с нея. Затова сме тук да ви помогнем с още една доста сполучлива идея за френска обърната плитка. Ако следвате точно указанията в колажа, няма да имате никакъв проблем с постигането на същия ефект.



























































































Източник: jointhemood

Tuesday 12 February 2013

DIY: Картички за Св. Валентин

Свети Валентин е още по-близо, а с него и хилядите картички по книжарниците, в интернет и по будките с вестници. Но какво по-хубаво от това да направиш картичка за любимия човек сама, един достатъчно голям жест, в който влагаме време, усилия и собствено творчество.
Представяме Ви някои от красивите картички, на които се натъкнахме и от които можете да вземете идеи, ако решите да направите подобна своя уникална картичка.

P.S Спомените как в училище си подарявахме такива картички все още са в съзнанието ми, а вие разменяли ли сте си такива ръчно изработени картички?

























Thursday 7 February 2013

Маникюри за Св.Валентин

Свети Валентин наближава  и с него нашите идеи за празника.
Днес се спряхме на маникюрите; всяка жена се чувства добре, когато и ноктите и изглеждат добре и са най-вече здрави. За да постихнете резултата от снимките не се изискват много усилия.Първо оформете ноктите под формата,която харесвате и ви стои добре. Имате нужда от червен лак за основен, златист и брокатен за оформяне на сърцето. Разбира се, можете да използвате всякакви цветове по ваше желание, тези са само примерни.
Необходима ви е и ножичка и washi tape( то е цветно тиксо, специално направено за хората,които се занимават много с DIY,произлиза от Япония и е направено от натурални съставки като бамбук).Не съм абсолютно сигурна къде можете да го намерите в България, но и обикновеното тиксо ще ви свърши работа.Само трябва да изчакате добре да изсъхне червения лак преди да го сложите и малко след като нанесете златистия и брокатения да го махнете. Следвайте снимките от колажа и ще се справите без проблем. Ако решите да го изпробвате ни пратете снимки,за да ги публикуваме във фейсбук!





























































































Източник: The Beauty Department

Wednesday 6 February 2013

DIY: Дамска чанта



Коя жена не обича да си купува чанти? Всяка една от нас знае как изглежда перфектната чанта според нея и винаги я търси измежду всички останали. Без значение какъв е вашия идеал, възможността да си изработите сами чанта по свой вкус, съвсем не е толкова невъзможна колкото ви се струва. За по-сръчните измежду нас ще е като детска игра, а останалите бързо ще се уверят,че процедурата не е толкова сложна.
 В първата снимка от колажа можете да видите необходимите материали и процеса на работа в следващите. Ако решите да си изработите сами такава чанта, непременно ни пратете снимка и ще я публикуваме във фейсбук страницата ни. Успех!



cheap online clothing storescheap online clothing stores for womencheap online shopping cheap wholesale clothing

Тоалет на деня: 06.02.2013

 Макар много да ни се иска да преминем към пролетни предложения, още малко ще се позадържим на зимните, все пак февруари месец е доста непредсказуем и току виж след седмица да ни затрупа отново сняг....(но по-добре не!).
Днес избрахме да Ви покажем тоалета на Андрея от Чикаго. Там времето доста си прилича с това в България, затова и решихме,че можете да вземете някоя и друга идея от нейното съчетание, която да приложите съобразно собствения си гардероб. Тя е заложила на класическото ежедневно облекло - дънки, блуза и червено кожено яке.



































Saturday 2 February 2013

Как да носим сиво през зимата?

Сивият цвят може да се съчетава с много други и е идеален за зимните месеци. Дали ще е плетена сива жилетка, палто или голям топъл шал, всяка дреха с този цвят е неизменен спътник в нашия гардероб. Преди време бяхме пуснали една статия за това колко различни съчетания можем да направим със сива тениска, затова сега решихме да направим нещо подобно,но във вариант за зимата. Предлагаме Ви няколко модни комбинации, включващи сивия цвят.





































Моят прекрасен бал: Антония Янкова

Много сме радостни от хубавите мнения и предложения,които продължавате да ни изпращате за рубриката "Моят приказен бал", радваме се,че тя е полезна на абитуриентките тази година. Нашата красива приказка продължава, а заглавието на следващата глава е Антония Янкова. Очарователната млада госпожица е от град Варна и е завършила ГПЧЕ "Йоан Екзарх" с профил френски език. За своята визия е заложила на много нежна дълга рокля, лек грим и романтични букли.







































Здравей, Антония, разкажи ни повече за роклята ти.Как я избра?Шита ли е или е купена готова?

А.Я: Тоалетът ми е шит по поръчка във Варна. Много се чудех какъв да е дизайна и накрая се спрях на по-ефирна рокля в прасковен цвят. За този избор много ми помогна и моята шивачка- Таня, без която нямаше да се чувствам толкова добре на бала! :)))

Как избра подходящите обувки? Обикаля ли много по магазините или беше "любов от пръв поглед"?

А.Я: Обувките ми бяха голям зор. Буквално в последния момент ги намерих. Бяха точно такива, каквито исках. Идеално се съчетаваха с цвета на роклята ми.