Thursday 31 January 2013

В студиото на Christian Louboutin

Френският дизайнер на обувки Christian Louboutin е един от най-известните и уважавани в модните среди. Негови модели сме виждали във филми, на премиери и в най-скъпите магазини и бутици по света. Надникнете в неговия свят и студиото, в което се изработват обувките, по които всяка жена въздиша.



























Защо започнахте да изработвате обувките си с червени подметки, сега вече станали запазена марка на Louboutin?

Те дават "зелена светлина" на любимия мъж, казвайки "Последвай ме" с най-страстния възможен цвят- червения.

За какво мечтаете?

Да съм щастлив, пожелавам щастие на целия свят!Също така мечтая за 3-4 различни живота на интересни места по света, всеки в различна епоха.

Кой е най-полезния съвет,който можете да дадете на младите дизайнери?

Не изневерявайте на инстинктите си. Доверете се на въображението си и само на него. Не мислете технически.



Wednesday 30 January 2013

DIY: Романтични свещи за св. Валентин



  Днес Ви представям една идея за наближаващия Свети Валентин. Почти не съм срещала жена, която да не обича свещи и най-вече от тези големи ухаещи на прекрасна пролет. Независимо дали обичате такива,които миришат на цветя, на плодове или други по-специфични ухания, със сигурност ще искате да ги направите още по-романтични за св. Валентин. За празнуващите и Трифон Зарезан и св. Валентин, предлагам следното решение -  запалете си някоя ароматна свещ и си отворете бутилка хубаво вино, така ще уважите и двата празника!




Sunday 27 January 2013

Време за още подаръци - Януарски Giveaway!

Здравейте, мили дами!

Обещахме Ви нов giveaway, ето го и него! След като по Коледа раздадохме страхотни награди, е време да продължим да Ви радваме с още по-хубави подаръци, благодарение на прекрасните спонсори, които ги осигуриха.
С радост Ви съобщаваме, че този giveaway е спонсориран от един от най-големите магазини за стрийт мода ROMWE и отново с помощта на приятелите ни от The Other Side of The World.

Няма да губя време и ще Ви представя подаръците:

1. Ваучер на стойност 50 лв шопинг в Bershka
2. Клин и чорапогащник ROMWE
3. Комплект 6 чифта обеци OPIA






































Страхотни са,нали?
Благодарим на спонсорите ни и на вас,защото ако не бяхте харесвали снимката на ROMWE,която публикувахме края на декември,нямаше да можем да осигурим тяхното спонсорство. Така че за наградите, предоставени от тях, имате заслуга изцяло вие! А сега, ако искате да осигурим още награди от тях следващия месец, дайте по едно харесване на постера им във фейсбук страницата ни.

Задължителните условията за участие са:

1.Да сте сте ни последовател (follower) в блога.
 От тук ===>
2.Да харесате страницата на Всичко за жената във фейсбук
3. Да оставите коментар под този пост с името ви,с което ни следвате тук и коя от наградите най-много искате да спечелите.
4.Да дайте по едно харесване на постера на ROMWE във фейсбук страницата ни.
И незадължителните условия:

Да харесате страницата във фейсбук на нашите приятели от The Other Side of The World.

За ваше улеснение направихме тази лесна за изпълнение форма,чрез която за няколко секунди ще изпълните почти всички условия за участие! :) Тя ви дава различен брой точки,спрямо условията,които изпълнявате. Ако изпълните и незадължителното условие имате по-голям шанс да спечелите,защото на 16-ти Февруари тази форма автоматично ще избере победителите на случаен принцип,но тези с най-много точки имат повече шанс за победа.

Много важно е да сте изпълнили всички задължителни условия за участие,защото дори да сте пропуснали само едно, участието ви няма да се зачете за валидно!

Край на Giveaway-a: 16.02.2013





a Rafflecopter giveaway

Saturday 26 January 2013

DIY: Колие от плат и мъниста

Веднага щом видях този интересен и не особено труден DIY, реших да го споделя с вас. В основата му стои някакъв плат от дреха,която вече не използвате, но тя не трябва да е от дебела материя. Другите основни материали са мъниста с достатъчно голям отвор, че да може да ги нанизвате на плата. В колажа е показано доста добре и мисля,че ще е полезно да го разгледате внимателно,ако искате подобно украшение на врата си.








































Източник: P.S I made this

Thursday 24 January 2013

Тоалет на деня: 24.01.2013

Поредната дама, която ще присъства в рубриката ни "Тоалет на деня", не е непозната за по-редовните ни читателки. И преди сме Ви показвали тоалети на очарователната Бранислава от Сърбия. Днес тя е решила да заложи на стилната комбинация от бяло / черно / синьо. Единствените ярки цветове остават червеното и червило и тъмно оранжевия лак за нокти. Сходното време в Сърбия и България предполага,че и вие можете да се възползвате от подобна комбинация от дрехи, определено няма да сбъркате.
Но не забравяйте измежду бяло/черното съчетание да намерите място и за нещо цветно, за да дадете живец на тоалета.




































Tuesday 22 January 2013

Вълшебни сватбени прически част 1

 Сватбеният ден е може би един от най-важните дни в живота на всяка жена.Още от малки ние събираме идеи за него - някъде явно, другаде подсъзнателно във въображаемо тефтерче с идеи за рокли, прически, грим, снимки и тн. Организирането на една сватба не е лека задача и само тези, които са минали по този път вече, знаят колко е трудно.
 Днес реших да извадя от моите архиви красиви булчински прически, които се надявам да Ви послужат за вдъхновение, когато наближи и вашият ден. А както всички знаем, прическата е второто най-важно нещо, след роклята, във визията на една булка.
Скоро очаквайте и втора част и още предложения! :)




































Monday 21 January 2013

Тоалет на деня: 21.01.2013

Поради затоплянето на времето през последните няколко дни,избрахме да Ви покажем един зимен тоалет, който е подходящ точно за тези малко хубави дни през сезона. Визията е дело на Уенди от WendysLookbook и е едно прекрасно съчетание на зимни цветове, боти на платформа и маслиново на цвят яке, подчертаващо женската талия.




































Sunday 20 January 2013

Моят прекрасен бал: Румяна Ванчова

Благодарим на всички,които ни писаха колко полезна им е рубриката ни "Моят прекрасен бал".Надяваме се тя да ориентира много бъдещи абитуриентки и да им помогне в приготовленията за бала.След чаровните Петя и Антония,продължаваме с нова доза стилни абитуриентки в лицето на Руми Ванчова, която е родом от Видин,но живее в София от 14 години. Завършила е 29-то СОУ " Кузман Шапкарев" и е почерпила вдъхновение за тоалета си от една холивудска звезда.







































Как избра роклята за бала си? От къде черпеше вдъхновение?

Много трудно ми беше да избера своя тоалет за бала,заради фигурата си, с която исках да се съобразя.Исках роклята да е елегантна и да ми отива най-вече.Разглеждах всякакви сайтове,но попаднах на Zimbio.com, от там попаднах на галерията на Ева Лонгория и в нея видях прекрасната рокля, от която взех идеята за горната и долната част на моята. Разбира се, кройката бе променена според фигура ми от дизайнераката Поля Кинова и модна къща Палома, която се намира на ул. Пиротска на ъгъла с ул.Джордж Вашингтон, точно зад Централни хали.Тя ме ориентира в материя за самата рокля и дантелата, която бе обшита в долната част. Останах очарована след 3-тата проба и за 2 месеца имах роклята.



Кой изглеждаше най-добре на наградите Златен Глобус 2013

Една малко позакъсняла статия,която идва по повод раздаването на наградите Златен Глобус 2013. Както знаете,ние винаги се стремим да ви показваме най-добрите модни попадения на първите дами на Холивуд, затова събрахме в един пост десетте най-стилни сред тях.
Тази година изненади при наградените нямаше, както и очаквахме Дженифър Лоурънс спечели статуетката за най-добра актриса в комедия или мюзикъл за ролята си е Silver Lining Playbook, а червената и рокля на Диор предизвика възхищение сред дамите и модните среди. Други отличнички бяха номинираните Ейми Адамс и Емили Блънт, както и Зоуи Дешанел, Ан Хатауей (която също си тръгна със статуетка за поддържаща женска рокля), Мишел Докъри и наскоро станалата майка- Адел, която сияеше с рокля на английската модна къща Бърбъри. Бременната Кристен Бел беше открила най-доброто модно решение за себе си в лицето на бляскава рокля от Джени Пекам, а Джесика Алба отново затвърди позициите си на една от най-стилните дами на червения килим в Холивуд, избирайки рокля тип "русалка" на Оскар де ла Рента. Пълният албум със снимки от събитието можете да намерите във фейсбук страницата ни,а тук сме избрали само най-добрите според нас.


Jennifer Lawrence








































Дженифър Лоурънс


Thursday 17 January 2013

Романтичните детайли в интериорния дизайн

Коя жена не обича да разглежда списания за интериорен дизайн?
Всеки си има идеалната представа за мечтания дом - кой стил ще изберете,е изцяло личен избор.Малките неща в един дом го правят уютен, удобен и оставят вашия личен почерк!
Днес ще обърна внимание на романтичните детайли в интериора, елементи,които няма да се харесат на всички,но определено имат доста почитатели най-вече в Англия и САЩ.Лично за мен, те допринасят за една вътрешна хармония благодарение на нежните цветове като бледо розово, лилаво и бяло. Тези романтични детайли спадат по-скоро към "винтидж" стила,но могат много добре да се съчетаят и с един по-модерен дом, включвайки малки елементи като възглавнички, повече цветя и дантелени завеси. Това съчетаване на цветове и детайли е много женствено и нежно, така че ако решите да обзаведете по този начин кътче от дома си, разгърнете добре въображението и извадете от там всички цветни мотиви, дантели,  пастелни цветове и завеси в неутрални цветове и с лекота ще постигнете желания резултат. Представям Ви подбрана колекция от снимки,които да илюстрират нагледно както изцяло романтично обзаведени стаи,така и вмъкването на такива елементи в по-модерна обстановка .




Wednesday 16 January 2013

Тоалет на деня: 16.01.2013

Първият тоалет за тази година,който реших да Ви представя в малко позабравената ни рубрика, е на Сидни от  Тhe Daybook, която отново не разочарова с облеклото си. Тематично със сезона, тя е избрала удобно ежедневно палто и пуловер,по-голяма чанта,която да побира всевъзможните неща,които носим ние-жените всеки ден със себе си и ботуши с не висок ток, които да не ни забавят,ако имаме натоварен ден. Единственото допълнение,което бих направила е един инфинити шал и плетена дебела шапка за студените дни в България.













































Tuesday 15 January 2013

Моят прекрасен бал: Антония Евтимова

Продължаваме с рубриката "Моят прекрасен бал",която има за цел да Ви запознае със стилни абитуриентки от предходните години и да помогне на бъдещите такива да се приготвят за този незабравим ден от живота на всеки човек.

Днес ще Ви запознаем с Антония Евтимова от град Дупница.Тя завършва гимназия "Христо Ботев" в родния си град,а в момента е студентка в УНСС, специалност - Икономика и Бизнес и помага на родителите си със семейния бизнес.
През свободното си време обича да спортува, разнообразява ежедневието с тенис на корт,фитнес,а понякога с планински преходи. Най-голямата и страст обаче е шопинга (май както на повечето от нас).
























Как избра роклята за бала си? Готова ли беше или е шита по поръчка?

А.В: Трудно избрах абитуриентската си рокля,обикалях на много места и в крайна сметка се спрях на една модна къща в Благоевград.Роклята е шита,защото исках да е нещо свързано с моя стил на обличане и в същото време нещо различно,което не съм обличала досега. Избрах черния цвят,защото според мен черното и червеното са класика в елегантните тоалети.А пък сатена като материя внася нужната изисканост и женственост.Исках да има камъни Сваровски по цялата горна част и леко разхвърляни по корема.Сложихме и презрамка настрани,защото е по-нестандартно и внася разчупеност на цялата строгост на роклята.Моделът тип "русалка" е подходящ за момичета с изразена талия и затова реших,че е добър модел за моето тяло като подчертава всички извивки.


Monday 14 January 2013

"Малката черна рокля" - от сутрин до вечер

Малката черна рокля или по-известна като роклята на Одри Хепбърн от " Закуска в Тифани" е символ на стил и класа в модните среди.Тя може да бъде носена както през деня,така и вечерта.В събрания снимков материал ще видите доста модели-официални и по-ежедневни,които могат да Ви помогнат да изберете подходящата черна рокля за себе си.
Не забравяйте,че без значение какво друго имате в гардероба си,най-важната част от него е именно тази рокля.Може да се съчетава с всичко и е подходяща за всякакви случаи,какво по-хубаво от това,нали?


































Saturday 12 January 2013

Бързо, лесно, красиво!

Може би прибързахме с класификацията "бързо",но лесно и красиво определено са двете най-верни определения за тази прическа.Плитката няма скоро да напусне модния подиум, а в ежедневието е просто най-доброто решение за много случаи-дали ще е ден в офиса или разходка с приятелки на кафе,никога няма да сбъркате с нея.
За тази прическа ви трябват няколко малки черни фиби,за да преметнете кичурите коса от двете страни и умения в плетенето на плитката-тя може да е нормална, френска или някакъв друг неин вариант. Успех! :)








































Източник: Tocdep

Моят прекрасен бал: Петя Балева

Днес Ви представяме най-новата ни рубрика "Моят прекрасен бал".Идеята за нея дойде от многото красиви снимки,които ни пратихте миналата година около периода с абитуриентските балове.Решихме да се свържем с момичетата,чиито снимки най-много харесахте и да ги помолим за кратко интервю,в което да ни разкажат за тяхната незабравима вечер и приготовленията около нея-рокля,прическа,обувки и всичко,което интересува една бъдеща абитуриентка.В тези интервюта ще видите снимки и подробна информация за роклите,прическите и общия бюджет,който са отделили.Надяваме се да сме от полза на тазгодишните млади момичета,които все още не са решили каква рокля да предпочетат,към кое модно студио или дизайнер да се обърнат.Май месец все още е далеч,но винаги е хубаво се приготвиш от рано.

Първа избрахме да е Петя Балева,чиято снимка събра много харесвания в албума ни във фейсбук.
Чаровната Петя е родом от Севлиево,но от пет години живее и учи в София.Завършила е гимназия за Приложни Изкуства "Свети Лука" със специалност-Пространствен дизайн,което определено много и е помогнало в избора на тоалет за бала,споделя самата тя.






























Thursday 10 January 2013

Нокти за специална вечер

Чудили ли сте се как да направите маникюрите си бързо и ефектно за някоя специална вечер навън?За нас перфектното решение е черен маникюр със съвсем малко брокат на върха или в дъното на ноктите.Идеален е за вечер с приятели на заведение,среща с любим човек или друг специален повод.
Аз дори го предпочетох за абитуриентския си бал преди няколко години :)










































































Източник: The Beauty Department

Saturday 5 January 2013

DIY:Портокалово креативни

В разгара на "портокаловия" сезон не може да минем и без едно скромно DIY.Със сигурност любителите на този зимен плод веднага ще изпробват малкото показно,което е много красива декорация за маса,етажерка,шкаф или където другаде се сетите.

Аз лично обичам да слагам корите от портокала върху парното и така аромата остава в цялата стая за по-дълго време.








































Снимка: StumbleUpon