Wednesday 6 March 2013

Риби или какво се крие дълбоко във водата...


Нашето пътуване през знаците ни доведе и до най-емоционалния знак на зодиака – този на рибите. Това е последният знак на зодиака и в него сякаш се концентрира познанието на всеки един от предишните знаци. Затова и рибите са може би най-сложния знак. Те имат познание как се случва всичко, но им е трудно да го приложат на практика.

Дакота Фанинг е зодия Риби
Езотеричното тълкуване на този знак казва, че рибите имат способността да разбират божията промисъл и да виждат нещата с душата си, а не с физическите сетива. Това е така и всеки един представител на този знак, който е развил в себе си духовността, го знае добре. Разбира се, когато разбираш божественото, по-трудно разбираш ежедневното и баналното, а също така и самият ти си трудно разбираем за другите.

Тези качества често правят рибите неразбираеми за околния свят. Съвременния свят е крайно материален и се смята себе си за логичен. Рибите са всичко друго, но не и логични хора. При тях важни са само емоциите. Те са както най-голямото им богатство, така и най-голямото им бреме. Защото емоциите са много силни, потапят ги, трудно им е да се справят с тях.

В такива моменти рибите имат нужда от силни партньори до себе си, като най-често ги намират в лицето на земните знаци : дева, козирог и телец. Емоционална близост се намира и при представителите на знаците Рак и скорпион, но там по-скоро можем да говорим за добир предпоставки за истинско и дълготрайно приятелство.

Най-неподходящите знаци за партньорство за един човек- риби, това са лъв и везни. С един лъв може да има много романтика и много хубави моменти, но стигне ли се до ежедневие, то лъвът е прекалено доминантен, егоистичен и нараняващ рибата. С везната знака на рибите си прилича по това, че и двама знака са огледаните знаци на хороскопа т.е и за двата знака партньора е важният и той е този, който е водещ и определящ параметрите. Затова представете си каква връзка би имало ако сложим две огледала едно срещу друго.

Най-важните хора в живота на един човек –риби  това са родителите. Ако има добри родители и добро възпитание, то човекът риба ще поеме цялата им енергия едно към едно и ще я повтори, защото за рибите родителите са крайни и много големи авторитети. Ако обаче такава добра родителска роля липсва, а и подобна не може да бъда открита нито у приятелите, нито при роднините, то рибите буквално се объркват и живота им протича по един напълно объркан начин. Затова ролята на родителя в живота на детето риби е огромна.


Жените от знака са много атрактивни, артистични и умеят много успешно да бъдат жени. За мъжете от знака е малко по-трудно, защото никой не им помага и не им показва как да се справят с емоциите си, като обикновено ги учат само как да ги потискат  а това не се издържа и в един момент мъжете риби често прибягват до стимуланти, опияти, алкохол, просто за да намерят някакъв начин да се справят с непосилната за тях ситуация.

Артистизмът е може би най-силната черта на този знак и всеки един представител на знака умее да бъде артистичен по свой собствен начин, който обаче винаги е много ярък и много емоционален.

Емоционални и дълбоко романтични са връзките с представителите на този знак, но едновременно с това са и пълни с много илюзии, заблуди и разочарования, както от страна на рибитe, така и от страна на техните партньори.

Рибите са крайни идеалисти, дори повече от водолейте. А не е никак лесно, ако вярваш в правилата на идеализма, а едновременно с това живееш в материално и слабо емоционално общество. Затова и често представителите на знака се скриват в собствения си свят с цел да предпазят себе си, като едновременно с това винаги мечтаят да намерят правилният човек, на когото да се доверят и който да ги измъкне от самотата им.

Това е и другото важно качество на рибите. Те възприемат хората чрез своята интуиция, приемат ги като добри и като лоши, а не толкова като мъже и жени. Затова един човек риба може да има силна емоционална привързаност към всеки човек, който намира за качествен, добронамерен и заслужаващ уважение.


5 неща, които трябва да знаете за рибите:
1. Рибите са много умни и паметливи хора, но не винаги могат да демонстрират знаният си и често са неразбрани.
2. Рибите са крайно нелогични хора и не се опитвайте да им обяснявате нещата логично и да ги възпитавате по този начин – рибите чувстват, те не анализират.
3. Рибите могат да изчезнат така бързо от живота ви, както са се и появили и то само ако направите една малка грешна стъпка и ги нараните. Така ще изчезнат, че никога няма да ги намерите, ако целят това.
4. Добрата оценка на партньора е много важна за всеки един представител на този  знак – добрият партньор може да направи чудеса с една риба, а лошият може да я доведе до тежка емоционална криза.
5. Настроенията при човекът риби се сменят толкова бързо, колкто и емоциите му, затова никога не може да знаете дали в един момент няма да смее на една история, а в следващия да ви се обиди безкрайно, че сте го засегнали с нея.


Изготвил: Хули Леонис