Friday 30 November 2012

DIY:Копче-фиба

Със сигурност поне един път сте се чудили какво може да измайсторите от тънките черни фиби,които така добре прибират косата Ви.Ние Ви предоставяме креативно решение на този въпрос.Не се нуждаете от нещо много специално,просто няколко копчета и секундно лепило.В зависимост от предпочитанията ви,копчетата могат да са малки или големи,различни светове и дори да слагате повече от едно на фиба.
















































Не забравяйте да се включите в нашият голям коледен giveaway с награди-100 лв ваучер за пазаруване от Tally Weijl,аксесоари от Opia и комплект ръкавици и шапка от Dorothy Perkins! :)
Снимка: Craft & Creativity

Thursday 29 November 2012

Коледен Giveaway!-Победителите!

Дългоочакваното време настъпи,тоест времето за коледни подаръци,песни и украса!А какво по-подходящо време от това да дадем и своя малък принос към разпространяването на коледно настроение навред!

С голямо удоволствие тази година искаме да Ви съобщим,че с нашите прекрасни спонсори от магазин за ръчно изработени сватбени аксесоари Oui! и партньорите ни от блога The Other Side of The World сме подготвили този специален giveaway,който ще започне от днес и ще продължи до 24.12.2012 включително!На 25 по обед ще бъдат обявени и тези,които ще приберат нашите награди!
Да пристъпим към подаръците!!!


1.Една от вас ще получи ваучер на стойност 100лева шопинг в Tally Weijl!Със сигурност няма да останете разочаровани от зимните им облекла,а защо да не си вземете тоалет за посрещането на Нова Година?

2.Друга късметлийка ще се снабди с комплект 12 чифта обеци от Opia.Така можете да ходите с различен чифт всеки ден от седмицата,че даже и ще останат някои неизползвани!

3.Още една дама ще се окичи с прекрасна lucky charm гривна отново от Opia!

4.И последната ни награда е комплект шапка и ръкавици за зимата от Dorothy Perkins!

Така за Коледа ще зарадваме четирима от вас със страхотни подаръци!

Условията за участие в нашия giveaway са:

1.Да живеете на територията на Република България.
2.Да харесате страницата на Всичко за жената във фейсбук

3.Да сте сте ни последовател (follower) в блога. От тук ===>  
4.Да оставите коментар под този пост с името,с което сте харесали страниците и сте наш последовател в блога,за да можем да проверим дали сте изпълнили условията за участие :)



Не задължителни условия:

4.Да харесате страниците във фейсбук на нашите спонсори The Other Side of The World и Магазин за ръчно изработени сватбени аксесоари Oui!

За ваше улеснение направихме тази лесна за изпълнение форма,чрез която за няколко секунди ще изпълните почти всички условия за участие! :) Тя ви дава различен брой точки,спрямо условията,които изпълнявате. Ако изпълните и незадължителните условия имате по-голям шанс да спечелите,защото на 25-ти Декември тази форма автоматично ще избере победителите на случаен принцип,но тези с най-много точки имат повече шанс за победа.



a Rafflecopter giveaway
Успех на всички от целият ни екип и нашите спонсори! :)




Човекът и времето или как да разбираме Стиймпънк-а


Малък часовников механизъм, за който стрелките са отминал спомен за тиктакаща гонитба, а времето е ... времето е отдaвна спряло. Позабърсан от натрупания прах, украсен с едно – две малки камъчета, претендиращи за кристали, и залепен на парче китайски метал. Това е съдбата на символа на цяла една епоха. Единственото, което подсказва неговото значение е малко етикетче с надпис Стиймпънк. Модерно е.
            Замисляли ли сме се какво всъщност означава стиймпънк или може би Стиймпънк. Според Оксфордския онлайн речник, това е жанра на научната фантастика, която включва повече парни машини, отколкото съвременни технологии. С малко думи Стиймпънкът съчетава реалното, представено чрез човешкия прогрес – машините (парните машини, влаковете) и измисленото, фантастичното – красивите цветя, птици, загадъчните насекоми и др.

    Да, ама не съвсем. Ако трябва да ситуираме тази „мода“ на линията на времето, то това е времето на управление на кралица Виктория в Англия, т.нар. Викторианска епоха (1837 г. – до началото на 20-ти век). Това е дълъг период на небивал просперитет за кралството – броят на населението се удвоява, печатът увеличава в пъти своите тиражи, архитектурата придобива нов облик, а благодарение на разрастващата се железница, хората стават все по-подвижни. До къде ще стигнеш е въпрос на социален статус - границата между богатството и бедността също нараства. Променят се и ценностите. Заможните посещават театър и опера, интересуват се от музика и изкуство, отдават се на хазарт, пиене и леки жени. За бедните остава негодуванието и сивотата на ежедневието. Не случайно някои автори наричат Стиймпънк-а „среща на Готика с кафявото“.

Tuesday 27 November 2012

Victoria's Secret Fashion Show 2012

И тази година ревюто на Victoria's Secret събра най-сексапилните красавици от модния подиум в едно епично шоу на музика,красиви жени и луксозно бельо. Миранда Кер, Адриана Лима и Алесандра Амброзио бяха само някои от неотразимите красавици,които събраха очите на подбраната публика,а певицата Риана допринесе за доброто настроение на гостите и пресата.Насладете се на подбраните фотоси от модното ревю.



Приказни аксесоари за коса

Случвало ли ви се е да вървите по улицата и да видите някоя красива жена с прекрасна диадема на главата?Със сигурност не един път ви се е приисквало да имате подобен аксесоар.Без значение дали сте с къса или дълга коса,дали ще го носите в ежедневието или за по-специални случаи,несъмнено е едно прекрасно допълнение към тоалета ви.
Насладете се на някои от тези вълшебни диадеми!






































Friday 23 November 2012

Прическа:Частична плитка

Продължаваме със серията "Лесни прически за всякакви случаи",днес се спряхме на тази много ефектна и красива плитка и опашка.Както винаги избираме нещо лесно и бързо,ако имате достатъчно практика в плетенето на плитки,със сигурност ще се справите сами,но ако се затруднявате,помолете някоя услужлива приятелка за малко помощ.
Успех момичета! :)






























































































Колаж: Join the mood

Monday 19 November 2012

Млада надежда на българската модна сцена


Днес Ви представяме зараждането на една нова част от блога ни,която занапред ще  се развива на все по-силни обороти.Това е именно секцията с интервюта от интересни и талантливи хора,професионалисти в своята област.Честта на първа наша гостенка има Десислава Матева - изключително лъчезарна и талантлива, млада надежда на българската мода .Тя е на 2години от град Омуртаг, завършила е ВСУ „Черноризец Храбър“ – специалност моден дизайн.Участвала е в редица конкурси, била e и сред няколкото студента, поканени за трети етап - финално ревю от конкурса JEANSATION, провел се през 2010г в Монако. В него са взели участие млади хора,изучаващи същата специалност от цял свят - САЩ, Индия, Япония, Израел, Франция и много други.
Определено бихме я поставили в списъка на младите дизайнери,от които можем да очакваме чудеса. Скиците и моделите и са доказателство за големия и талант и усет към детайла.










Какво е модата за теб?
Печеливш бизнес за хора с усет.

Кога  започна да се интересуваш от мода?
Още от дете... само че не обичах да правя рокли на куклите, които имах, а да рисувам човечета с различни дрехи. Още пазя някои мои бебешки драсканици.
Интересувах се от рисуването и то някак съвсем неусетно премина в интерес към модата. 

Какво те вдъхновява?
Черно - бялата фотография, музиката, която ми създава приятна атмосфера, кутията ми с бои и един бял лист, изпълнен в очакване да бъде изрисуван.

Кои са материите, с който обичаш да работиш?
Предпочитам естествени материи. Обичам деним и шифон. Защо деним? Денимът дава такава свобода на обработка, може да бъде глина в ръцете на един знаещ за възможностите му човек. Шифонът е толкова приятен визуално, неговата ефирност много ме спечелва. 
Модел от дипломната и защита

















Sunday 18 November 2012

DIY: Декорация за маса

Колкото и да се опитваме не можем да смогнем на съобщенията,които получаваме от вас за повече DIY идеи.Но винаги,когато попаднем на нещо интересно,лесно и красиво го публикуваме или тук или на фейсбук страницата ни.
Днес Ви представяме нещо много оригинално и лесно за измайсторяване,а именно декорация за маса,всеки обича малко светлина на романтично приготвена вечеря,нали?

















































Бързо,лесно...романтично! : ) 

Източник: Tumblr

Friday 16 November 2012

Седем модни предложения за работещите дами

Всеки работен ден сме изправени пред дилемата какво да си облечем за работа.Ставаме,отваряме гардероба и сякаш абсолютно нищо няма в него,изгубили сме вдъхновението с позвъняването на алармата сутринта.
Затова днес събрахме седем много красиви облекла,които да ви дадат някакви идеи и утре,когато ставате за работа да имате предвид какво може да извадите от гардероба и как да го съчетаете.







































Меките пуловери са божествени!А в това съчетание с полата стават за почти всякакво работно място!







































Ако работите в офис,това е идеалния избор за вас-женствен и елегантен,който става за бизнес срещи,но достатъчно удобен и за всекидневна работа извън офиса.







































Ако пък не си падате по тъмните цветове за работа в офис и е позволено по-светлото облекло,това е най-добрия възможен нежен и лек вариант.


Thursday 15 November 2012

6 аксесоара за кок

През изминалия летен сезон, кокът присъстваше постоянно в модните тенденции,носехме го в ежедневието и при специални случаи.Изключително удобен и лесен за правене,той се превърна в неизменна част от репертоара ни за седмицата.
Днес ви представяме пост как да прилагаме правилните аксесоари към него.


























































































Източник: join the mood

Wednesday 14 November 2012

DIY:Шнола за коса

Всяко момиче обича шноли,панделки,фибички и всякакви други аксесоари за косата си, без значение дали тя е дълга или къса.Винаги съм твърдяла,че всичко,което си направиш сам може да се получи много по-добре от това,което купуваш в магазина.Да,трябва повече време,малко усилие и може би ще ти излезе малко по-скъпо,но знаеш,че си го направил сам и че е напълно по твой вкус.
Днес ще Ви покажем как да измайсторите много лесна шноличка за коса.Ето колко бързо и лесно става,само изберете подходящия цвят и копче за средата! :)

































































Източник: Stumbleupon

Wednesday 7 November 2012

Приказни рокли от Рами Кади


Рокли, които сякаш са излезли от приказките,това описание пасва идеално на  колекцията висша мода на ливанския дизайнер Рами Кади(Rami Kadi) за есен – зима 2012-2013.
Дантела,сатен,тюл, органза и коприна са само част от луксозните материи,използвани за пресъздаването на моделите. Цветовата гама е богата, от студените тонове като синьо,зелено и лилаво, до по-топлите- оранжево и червено. Интересни и стилни колани, прихващат талията.

























Силуетите на роклите са елегантни, присъстват както дългите и многопластови модели, така и късите, прибрани по тялото.
Насладете се на уникалната колекция, от която струи кралско великолепие.

Tuesday 6 November 2012

Тоалет на деня: 06.11.2012

Позабравената ни рубрика "Тоалет на деня" трябва отново да бъде събудена!Това "пробуждане" продиктуваха няколкото и-мейла,които получихме с въпроси защо вече не правим всекидневните постове за облекло на деня.
Взехме се в ръце вече и е време да станете отново свидетели на такъв наш пост.Извинявахме се за отсъствието на рубриката и обещаваме да сме по-редовни занапред!

За днес избрахме тоалета на Бранислава от Сърбия,която е журналист по професия,но винаги е имала влечение към модата.Оставете коментарите си тук или във фейсбук страницата ни дали нейното предложение ви е харесало :)






































Sunday 4 November 2012

От поредицата прически за всякакви случаи

Обещахме Ви повече лесни прически и това е втората от поредицата ни "Прически за всякакви случаи".Лесна и бърза,можете да идете с нея на работа,училище,на кино,кафе или всякакво друго излизане и събитие.





























































































Източник: Join the mood