Thursday 30 August 2012

12 облекла за работните дами

Всяка жена се изправя пред дилемата какво да облече за работа всеки ден,независимо дали работи в офис или не,тя трябва да изглежда представителна и женствена.
Понякога е трудно да измисляш нови и свежи комбинации всеки ден,затова ние решихме да ви покажем 12 различни комбинации,някои от тях са подходящи за офиса,други са по-спортно елегантни,но всяка една е различна и определено можете да вземете назаем някоя и друга идея.




Източник: Tumblr.com

Monday 27 August 2012

Вечният деним


Вечният деним – неизменна част от всеки гардероб.Това става благодарение на Леви Щраус ,който по време на златната треска в САЩ, започва да произвежда панталони от тази памучна тъкан,оцветена в индигово,която в началото е носена само от работници. 
Днес,той присъства във всеки гардероб под една или друга форма.

Дори в началото на кариерата си самата Анна Уинтур пуска корица на американсният Vogue,на която моделът е със комбинация от къси панталонки от деним ,умело съчетани със котюр дреха,което е доста дързък избор за дебютния й брой за списанието през 1988г. 

Ето и няколко тенденции при денимът за предстоящия сезон есен/зима 2012 -2013. С идването на есента вече навлизаме в по-тъмните нюанси на вишнево,кафяво,маслено зелено, лилаво и бежовото. И въпреки по-скучните тонове,за настроение присъстват принтове, брокат, много бродерии,джинси с ресни и характерни родео детайл. Отново са на почит панталоните от деним с прилепнали по краката крачоли тип „цигара”, но този път в различни дължини – над кокалчето,до средата на прасеца или под коляното.Такива модели съчетани с обувки на висок ток стоят много женствено и елегантно,и сякаш добавят малко повече увереност на всяка жена! 

Тоалет на деня: 27.08.2012

На последната права към края на лятото сме за съжаление.Вече усещам как септември иска да се намеси безмилостно и прекрати нашето хубаво лято!Но не може да е лято винаги,нали?
За облеклото днес избрахме още един летен тоалет,все пак още е Август и горещините съвсем не са си отишли.Анабел е заложила на неонов цвят,който е подчертала с бяло и черно.
Внимавайте как съчетавате неоновите цветове,виждам много момичета по улиците,които са прекалили с тях.



































Sunday 26 August 2012

DIY:Къща за детето

Днес решихме да сме от полза и на майките,които се чудят понякога как да занимават децата си и въпреки че имат много играчки,малките сладури, винаги търсят нещо ново.
Беглите ми спомени от когато съм била 7-8 годишна ми нашепват,че ако тогава имах такава "къща" сигурно нямаше да излизам от нея цял ден!














































Колкото е по-голям кашонът,толкова по-добре!

Източник: StumbleUpon.com

Saturday 25 August 2012

Лесна прическа за през деня и вечерта

Слънцето все още не ни е оставило този сезон,затова и експериментите в областта на вдигнатите и прибрани коси продължават.В новата ни находка са съчетани две много женствени тенденции в прическите за 2012-кокът и плитките.
И по всичко личи,че те ще бъдат актуални и през 2013,затова изпробвайте тази лесна за правене прическа и споделете вашето мнение в коментарите или на фейсбук страницата ни.





























































































Източник: Tumblr.com

Friday 24 August 2012

Как да носим риза през лятото?


Здравейте,дами,продължаваме традицията с гост блог постовете и днес за нас такъв пост се съгласи да направи Бояна от Snow White in Wonderland.

Лятото е сезон, който позволява да развихрим въображението си за почти всяка дреха от гардероба, а именно ризата дава най-много възможности и несъмнено е актуална.
 
Над къси панталонки, поли или рокля, дамската риза може да се носи разкопчана, пристегната с коланче или небрежно завързана на кръста или над талията. А защо не откраднете риза от мъжкия гардероб и опитате да експериментирате с нея по същия начин? Тя би дала по-небрежен вид и по-голяма свобода.
 
Ако се стремите към по-делова визия комбинирайте широка риза носена над пола с висока талия, а ако искате да носите любимата си рокля всекидневно и по-небрежно можете да я комбинирате с разкопчана риза с интересен, подходящ принт. Опитайте да закопчеете ризата до горе над къси панталонки и получавате смела, модерна визия, която можете да допълните със съответните аксесоари. За по-изчистен тоалет е добре да съчетаете шарена риза с обикновен, едноцветен топ или обратната комбинация.

Да не забравяме и дънковата риза, която много нашумя с последните модни тенденции. Тя предлага същите безкрайни възможности и седи ефектно дори с най-обикновени дрехи.
 
Оставете въображението си да работи и допълнете една от предложените идеи с аксесоари и ще получите модерна визия според всеки повод."

Автор: Бояна Иванова

Thursday 23 August 2012

Модерно ли е да си щастлив?


Преди години, когато срещнехме някой познат на улицата и той ни попиташе от любезност „Как си?” , отговаряхме с половин уста „Горе- долу”. За да не ти завиждат или да не предизвикаш лошия късмет  си беше направо модерно да се оплакваш. Ако за последните месеци ти се е случило едно единствено неприятно нещо, точно за него да разкажеш, с елемент на драма в гласа. Така в нас остава чувството, че сме защитени, че едва ли не сме застраховани от лошите събития.  Днес е обратното. Каквото и да ти се случва си длъжен да си щастлив, да си усмихнат и ведър.

Позитивно мислене, духовни учения, езотерика….Това ли е новата мода? А как да се интересувам от душата си, ако нямам работа и средства, ако се налага да работя на две места, за да оцелявам, ако страдам и отвътре съм почти мъртъв.
Тези два противоположни подхода към живота имат обаче нещо общо– отричат или направо вървят срещу истинското ни усещане. Стимулират лицемерието. Всеки от нас има поне един познат, който много се гордее с това, че е винаги усмихнат и изобщо не си дава сметка, че понякога е просто озъбен. Мислим си, че заблуждаваме околните, а всъщност най- много вредим на себе си. Не си даваме сметка, че това разминаване между вътрешното ни усещане и това което показваме отвън „изяжда”, като истинско чудовище огромна част от нашата енергия. Енергия, която можем да вложим в куп полезни и градивни неща. В усилие за промяна на неприятната ситуация, в креативност или творчество. Да си постоянната жертва или пък непрекъснат оптимист си е равно на изкривяване на реалността. Има ли значение в коя посока ще я изкривим? Все е половинчата.

Thursday 16 August 2012

DIY:Закачалка с Кейт Мос

Не се стърпях при вида на този DIY колаж,да не го постна тук.Даже ми се прииска да го изпробвам още сега,макар че сигурно бих сменила лицето на Кейт Мос с това на някой друг модел,но тук имате пълна свобода на избор.
Дори може всяка закачалка да е с различно лице,ще е още по-интересно,просто трябва да принтирате снимките и да ги залепите върху здрав картон и воала имате си готини закачалки :)





























































































Източник: Tumblr.com

Wednesday 15 August 2012

Време за почивка или време за ремонт


Седя си на дивана насред стаята, а около мен кашони и пълен безпорядък. Защо ми трябваше това? Не можеше ли да почакам до догодина…Странен е този момент. Решаваш да освежиш, да подредиш, но изобщо не се досещаш, колко много ще разхвърляш преди това. И започваш– старателно сгъваш дрехите, изваждаш книгите от библиотеката, завиваш мебелите…В един момент попадаш на стари снимки или онези малки сувенири донесени от някое пътуване. Някоя картичка или рисунка с надпис „За мама”. Нещо отдавна забравено те докосва и емоциите нахлуват без да си ги поканил. Оказва се , че това не е просто ремонт на апартамент, а вътрешно пренареждане.

 Колко отдавна имах прическа ала „Флаш денс”, забравила съм как изглеждах на сватбата си, а на тази снимка децата ми са без зъби…Прибрала съм в шкафа сълзите, болките, радостите си.
И сега какво? Какво да правя с цялата тази история?  Съпругът ми пренарежда собствения си вътрешен свят. Момчетата ни са вече мъже (отидоха на първото си море сами). Приятелите ми са на работа или на почивка, а аз стоя насред истинската бъркотия и се питам къде ли са новите места на старите преживявания. Какъв ще бъде новият ред на нещата? Ще има ли място за всичко? Ще ми хареса ли да живея по новому?

Tuesday 14 August 2012

Плитка и кок

Последните две седмици доста често си правех една прическа с кок и плитка и дори бях решила да я снимам и да ви обясня как я правя,защото е много удобна и ефектна,но представете си моята изненада,когато я открих и в един от любимите ми блогове-The Beauty Department.Става и на по-дълга коса,нищо,че на снимките е показано със сравнително по-къса.

Ето я и нея в няколко прости стъпки :)


Monday 13 August 2012

DIY:Потник за тренировки

Спортът е здраве,затова решихме днес да ви покажем как сами да си направите удобен потник за тренировки от старата тениска на приятеля или съпруга Ви.
Нямате нужда от много неща,просто тениска и ножица,останалото е следване на показаните стъпки и малко въображение,ако искате да промените нещо.Успех!









































































Източник: More design please

Къде са ни медалите?

Летните Олимпийски игри в Лондон приключиха.Равносметката-като няма какво да броиш,няма  и равносметка.
От страна,която е печелила по тридесет медала ,станахме страна с два,но щом Бойко Борисов е доволен,значи е "добро" представянето ни?
Ами,не...тъжната истина е,че сме на светлинни години от добро представяне и е глупаво да ни замазват очите с незаслужени суперлативи.

Къде е времето,когато България имаше 41 медала в Москва '80 или 35 в Сеул '88,дори в Сидни 2000 и Атина '04 имахме по 12-13,което за нашата малка родина си е успех.
От водеща сила в спорта,сега сме точно там,където сме и с всичко друго-никъде.Не се движим напред,дори не стоим на едно място...а си затъваме стабилно.
Затворихме спортните училища,базите за плуване,стадионите и залите се рушат,след промените новата власт оповестява,че "Спортът е витрината на комунизма" и слага точка на градения труд с години.Спортът си е спорт,щом е определям като комунистическа черта,защо страни,които са нямали общо с това политическо движение са сред първите по медали?И защо младите ни надежди са придърпани от страни като Казахстан и Азербайджан?


Sunday 12 August 2012

Тоалет на деня: 12.08.2012

Нямам много настроение днес-не знам дали е от облачното време навън или от това,че олимпиадата свърши и то по не задоволителен начин за страната ни.Но малко преди да тръгна да търся подарък за новороденото детенце на моя приятелка реших,че от няколко дни не съм пускала пост за "Тоалет на деня" и сега мисля,че е време.Днес избрах облеклото на нюйоркчанката Кристин.



































Saturday 11 August 2012

10 необикновени пръстена

Днес като за една леко дъждовна събота ми остана време да се поизлежавам сутринта в леглото,а докато закуся и проверя какво се случва с Олимпиадата, се натъкнах на едни страхотни 10 пръстена,някои бих носила,на други просто ми хареса оригиналността им.Разгледайте и вие и споделете какво мислите за тях.

1.Пръстен- сандвич






















Състои се от хляб,бекон,марула,домат и отново хляб.Забавно,а?

Marchesa Resort 2013

Една от любимите ми дизайнерски къщи е тази на Marchesa-страхотни сватбени и официални рокли,които се носят от едни от най-известните и красиви жени в Холивуд.Подходящи както за коктейлни партита,така и за церемонията по връчването на Оскарите например.
Представям Ви любимите ми техни рокли от колекцията им Marchesa Resort 2013.



































Friday 10 August 2012

Как да комбинираме сива тениска?

Има дрехи,които трябва да присъстват в гардероба на всяка жена-черен панталон,бяла тениска,малка черна рокля,подходящ за фигурата ни модел удобни дънки и тн...прескачаме останалите дрехи и стигаме до сивата тениска.

Много подходяща за комбиниране с дрехи и аксесоари в различни стилове.Както може да е спортна,така може да се използва в една по-елегантна комбинация с високи обувки и очертаваща силуета тънка жилетка.Ето някои добри предложения.

Tumblr.com

Thursday 9 August 2012

DIY:Пръстен сърце

Винаги съм се възхищавала на всички сайтове и блогове,които специално отделят време да "измайсторяват" разни неща или казано по друг начин -креативността им много ме радва.Признавам си,че не съм особено добра в тези неща,но като видя някоя хубава идея и винаги ми се приисква да я изпробвам.
Така стана и с последната,която видях в един много добър сайт на тази тема I spy diy,създателката му дори има цяла книга за това с името "I spy diy style".


Tuesday 7 August 2012

Трицветен триъгълен маникюр

Вдъхновени от вчерашния пост за детелина върху маникюр,днес Ви предоставяме още едно интересно предложение.Този път е свързано с различни цветове и геометрична фигура.За тези от вас,които обичат да експериментират.Намерихме го в сайта на една холандска блогърка-lanа red.


























Monday 6 August 2012

Тоалет на деня: 06.08.2012

Има дни,в които абсолютно нищо не ти се прави-нямаш желание да излизаш,да четеш,да правиш каквото и да е,освен мързелуване,лежане и спане,а и от време на време да постоиш пред компютъра.Общо взето днес ми е такъв ден.Не знам дали е от жегата или от това,че чакам вече с нетърпение и моя ред за море,но когато дойде такъв ден,по-добре поне да напиша някои и друг пост тук.
Днес избрах едно малко по-различно облекло,но роклята много ми хареса и исках да я споделя.Хелена от brooklyn blonde е заложила на телесния цвят в съчетанието си между обувките, ефирната рокля и нестандартната чанта.



































Как да направим четирилистна детелина върху маникюра си

Знаем,че много посещавате постовете с идеи за маникюри-и как няма,всяка жена иска ноктите и да изглеждат перфектно.А ако и можем сами вкъщи да се постараем за тях,ще е най-добре,спестяваме пари и се забавляваме,докато измисляме нови модели.
На тази интересна идея се натъкнахме в StumbleUpon и решихме да я споделим с вас.








































Ако решите да я изпробвате,изпратете ни снимка на фейсбук страницата ни,или оставете линк тук в коментарите.Успех!

Една нетипична лятна дестинация - Сибир

В началото на това лято се отправих на пътешествие до една нетипична дестинация, а именно Новосибирск, Сибир ,Русия.

Както повечето хора,така и аз,не бях си мечтала и помисляла даже,че ще ми се наложи да пътувам до столицата на Сибир, звучи доста разхлаждащо в разгара на лятото...
Докато си стягах багажа,доста се чудих какви дрехи и обувки да си взема, все пак отивах в Сибир,който е известен със студения си климат.Бяха ме предупредили, че там лятото не винаги е много топло и може да очаквам резки  промени в  температурите.Така че гледах да взема и летни и по-есенни дрехи и обувки, но понеже съм си оптимист, пъхнах в багажа и два бански костюма,ей така за всеки случай.
Когато пристигнах останах приятно изненадана.
Oт България тръгнах в един доста прохладен и мрачен майски ден, а в Новосибирск ме посрещна хубава и топла слънчева утрин .И така започна престоят ми в Сибир.

Разположен в азиатската част на Русия, на двата бряга на река Об.Новосибирск е най-големият мегаполис на Сибир. Населението му е около 2 милиона жители.За тези от вас,които искат да научат повече за самия град,могат да посетят страницата в Уикипедия.

Sunday 5 August 2012

DIY:Нов облик на старите сандали

Омръзнало Ви е да носите някой чифт сандали?Е,и на мен много пъти ми писва,но пък и като идва края на лятото не ни се харчат допълнително пари за нови.
Ако и при вас се е случвало подобно нещо,можете да изпробвате този метод за обновяване вида на един чифт сандали с токчета.







































Източник: Tumblr.com

Победителките в Giveaway-a!

Здравейте,мили дами,време е да обявим победителките в нашия Giveaway!
Но преди да ви кажа кой какво печели,искам да обясня как изтеглихме именно вашите имена.Точно в момента на гости ми е една скъпа моя приятелка,която доведе и малката и три годишна племенничка и както се досещате поверихме в малките и ръчички да посочи победителките,а тя се спря на тези имена:

1. Ралица Петрова-тя печели лака на Essie,плюс ръчно изработени обеци
2.Борислава Проданова-тя спечели ръчно изработени обеци и гривна
3.Classy~ -тя спечели два чифта обеци

Честито на всички!Обещаваме Ви,че съвсем скоро ще има нов giveaway,защото искаме да знаете,че вие,които четете блога ни и следите фб страницата сте много важни за нас!Дай боже да имаме възможността по-нататък да ви даваме и по-големи награди!Работим по въпроса!

Нека дамите,които спечелиха да се свържат с нас по и-мейл: vsichko_za_jenata@abv.bg ,за да се разберем как ще си получат наградите!




хохохохо

Saturday 4 August 2012

Vera Wang Fall 2012 Bridal

Страхотната Вера Уанг представи колекцията си сватбени рокли за есен 2012.Присъщите за нея кройки и модели сега са комбинирани с не толкова присъщия и цвят-червено и неговите нюанси.Сами решете дали червеното е подходящ цвят за сватба,на мен лично малко ми напомнят Дама Купа (Queen of Hearts) от "Алиса в страната на чудесата".
Но никой не може да отрече,че моделите и са завладяващи и всяка жена би искала да се омъжи в рокля от Вера Уанг.



































В духа на Олимпиадата

Светът е Олимпиада вече цяла седмица,а ни остава и още една такава,изпълнена с вълнения и спортни постижения.
Най-голямото спортно състезание на планетата има своите герои в лицето на Майкъл Фелпс,Раян Лохте,Юсеин Болт,Роджър Федерер и още много други.А в нашите сърца тайно се прокрадва желанието и ние да видим наш олимпийски медалист.Славните времена за България,когато сме имали по 12 златни медалисти на игри,отдавна са отминали.Сега просто искаме медал...какъвто и да е.Колко жалко,че от страна лидер в таблицата с медалите,сега сме напълно незабележими.
Но хубавото по време на Олимпиада е,че надъхва хората да спортуват,заражда се олимпийския дух.Затова ние подготвихме две спортни предложения,които още повече да стимулират желанието Ви за спорт!


Тоалет на деня: 04.08.2012

Много хубави неща можеш да откриеш от препоръки- хубаво кафе,филм, книга и какво ли още не..Винаги можеш да се сдобиеш с нещо интересно и ново.За мен хубавата препоръка може да е само от близък приятел,някой,който те познава толкова добре,че да знае какво ще ти хареса и какво не.
На мен например наскоро ми препоръчаха книгата "50 нюанса на сивото",но не съм сигурна,че ще ми е по вкуса,именно защото ми я препоръка приятелка на приятелка(такива предавания много рядко биха вършили работа).Ако някой от вас я е прочел и има впечатления ще се  радвам да ги сподели.
Колкото до моята препоръка за вас,тя е тоалета на Бранислава.Много семпло и свежо съчетание на деним с топ и да не забравяме- свежата комбинация от цветове.



































Friday 3 August 2012

Блондинки VS Брюнетки




            Това са двете страни на една и съща монета. Две напълно различни лица, олицетворяващи женската красота и екзотика. Изтока и Запада. Севера и Юга. Ин и ян. Вечната борба... Да бъдеш или да не бъдеш...Брюнетка или блондинка?
            Стига метафори и сложни авторови умозаключения. Въпросът, който си е задавала може би всяка жена, е какво най-добре би подхождало на нейната уникална индивидуалност? Блондинка или брюнетка?

            А какво харесват мъжете? Неподправената екзотика и сексапил на брюнетките или пък ангелското и мистериозно излъчване на блондинките? Истината е, че те самите са раздвоени и никога не са знаели верния отговор на този въпрос. Мъжете просто обожават жените. Те дори няма да забележат цвета на косата й, ако тя се разхожда самоуверено по улицата в прилепнала рокля, подчертаваща всяка пикантна извивка на тялото й. Дори и заклетите фенове на блондинките могат да бъдат ненадейно омагьосани от котешкия поглед на някоя палава брюнетка или обратното – предпочитащите брюнетки да проточат изненадващо врат след някой паднал ангел, чиито коси се спускат като златист водопад върху елегантните й рамене.
            Това, което всяка уважаваща себе си дама трябва да запомни е, че чарът и сексапилът не са просто перхидрол или тъмна боя за коса, нито пък грим, прическа и дрехи, достойни за модния подиум. Чарът на всяка жена е позитивната енергия, която самата тя излъчва. Нейната аура, завладяваща усмивка и вътрешна красота. Всичко останало – от дрехите и цвета на косата до грима и стила, просто ни дават някаква необяснима самоувереност, от която се нуждаем, за да се чувстваме привлекателни. Уникални. Модерни. Различни. Неподражаеми, ексцентрични или пък напълно естествени. Всичко това е въпрос на личен избор.

Thursday 2 August 2012

Трите летни предложения на Елица

Имаме голямото удоволствие да Ви представим Елица Душкова от Ribbon in pink,която и преди сте виждали в наш пост за тоалет на деня.Днес специално за нас,тя се съгласи да направи един гост блогър пост и да сподели три от любимите си летни комбинации.
Ето я и нея.








































 Първото предложение е за по-хладните и ветровити летни дни, но все пак се опитах да запазя духа на лятото, като съчетах много и свежи цветове. Тъмните дълги панталони са от ZARA, зеленият топ на цветя е на марката Steps, обувките са от Boohoo  , а чантата - Diana &Co.



DIY: Как да направим от тениска шал

На няколко различни жени,докато бях в чужбина миналия месец, видях такъв подобен шал и ми изглеждаше ръчно изработен.Не съм била явно далеч от истината,защото когато намерих това DIY показно реших,че трябва да го споделя с Вас.
Не изглежда трудно за правене,дори ми се струва интересно за тези от вас,които обичат да се занимават с тези неща.Успех!







































Източник: Tumblr.com

10 съвета за 18-годишните

Наскоро прочетох подобна статия и ми се искаше да предам моите мисли по нея.Не че отдавна съм била на 18,има няма 5-6 години,но от дистанцията на времето винаги изглежда колкото близо,толкова и далеч.
Вчера докато се прибирахме с приятеля ми към вкъщи минахме покрай едно кафе/заведение,намиращо се на голям булевард.Не се изненадах много от ситуацията в него-бе пълно с 17-18 годишни младежи,всичките доста почерпени,друсащи гюбеци и гонещи се по улицата под звуците на една чалга песен,която звучеше толкова неописуемо абсурдно,че дори няма да коментирам текста и. Но най-лошото не беше това,а начинът,по който тези млади хора ни изгледаха,докато минавахме покрай заведението-надменно и злобно.
Кога 17-18 годишните станаха такива?
И аз бях на тези години и аз се забавлявах и танцувах,но бях изпълнена с очаквания,с мечти,с идеи и гледах света със светнали очи.Защо от поколение на поколение младежта върви надолу и надолу?Това ли са хората,които "трябва да оправят положението"?
Ако продължа с размислите по темата може би ще напиша неща,които няма да се харесат на много хора,а не това е темата на поста ми.
Иска ми се,който прочете този пост да се замисли върху това какъв е в момента и дали е доволен от себе си,а може би и ще се помисли върху написаното по-долу.Не знам дали,когато бях на 18 щяха да ме впечатлят тези съвети,но определено са малки истини.


1.Докато не се изгубиш,няма как да се намериш.
Няма точно обяснение на изречението.Много пъти в живота си човек се чувства изгубен,без посока,но именно в тези моменти се осмислят най-важните за нас неща и можем да намерим себе си,да вземеш правилните решения и всичко да си дойде отново на мястото.

2.Приемете промяната-без значение какво е положението Ви в момента,то винаги може да се промени.За всяко нещо си има причина,може да не е видно отначало,но с времето ще разберете.В един филм някой каза "....понякога промяната е всичко".И наистина е така,тя идва точно,когато се нуждаеш от нея.

Wednesday 1 August 2012

Тоалет на деня: 01.08.2012

Кога стана Август?Все едно вчера беше Великден,после дойде Май,а сега започна да се вижда края на лятото.Но да не избързваме,все още предстои много море,слънце и емоции!
А какъв по-добър начин да посрещнем новия месец от един цветен тоалет от Кимбърли?



































Питие "Летен бриз"

Това лято реших да изпробвам една рецепта на питие,което бях намерила преди година в сайта на Марта Стюърт.Понеже ми омръзна да си пия джина само с тоник,реших да го разнообразя и се зарових в рецепти.Тази се оказа доста приятна и свежа,така че ако сте почитатели на джин,може да я изпробвате и да споделите вашето мнение в коментарите.

Питие "Летен бриз"

Съставки:
1/3 чаша сок от ананас
1/4 чаша сок от розов грейпфрут
50гр. джин(тук количеството определяте вие,аз обичам да слагам между 25 и 50гр.)
няколко ментови листа
кубчета лед и сода

Начин на приготвяне:

В голяма чаша сложете сока от ананас,розов грейпфрут,джина,листата от мента,кубчетата лед и долейте със сода.
Много лесно и освежаващо!


Паркетен маникюр

Да,звучи странно заглавието,но само след миг ще разберете защо нарекох така днешния пост,посветен на маникюра.
Споменавала съм и преди как много честичко посещавам сайта The Beauty Department  и всички идеи от там са доста бързи и не отнемат много време.Различното при този техен пост е,че този път трябва да си отделите около двадесетина минути,за да постигнете същия ефект.
Да,няма да ви лъжа,доооста ще се позабавите с този маникюр,но път стои много хубаво и забавно.
Моят съвет е да го изпробвате само на по един пръст от ръка,а останалите да лакирате в един цвят(както е показано и на снимките).Успех и се забавлявайте! :)


Какви дрехи да носим според фигурата си


Модата е за всички,килограмите и ръстът са без значение! При избора на дрехи,златното правило е, да ги подберем според фигурата си.По-важно е дрехите да и подхождат и да се чувстваме комфортно в тях,а не да носим дрехи по последен писък на модата,но неподходящи за тялото ни.
Ето няколко модни съвета за тези от Вас,които искат да скрият недостатъците и да покажат плюсовете на своите тела.
Първото нещо което трябва да направим е да определим какъв тип е нашата фигура. На кратко, те се делят на четири основни типа: правоъгълен, круша, ябълка и пясъчен часовник. Това се отнася за всички жени,без значение са килограмите.

















Дами със фигура тип правоъгълник са тези от Вас,които  имат съразмерни рамене и бедра,но талията не е добре изразена.  Подходящи са дрехите с  ниската талия.Например рокли в стил 60-те,с ниска талия,ще стой перфектно на такава фигура.Не се препоръчват силно вталени модели дрехи,които биха подчертали недостатъка на тази фигура.