Tuesday 31 July 2012

Тоалет на деня: 31.07.2012

Ценете и се радвайте на малките моменти в живота.Например аз днес се радвам,защото:

1.България победи Полша на Олимпиадата в Лондон!Ура!
2.Прекарах хубав и ползотворен следобед.
3.Имам страхотно семейство и приятел,за които съм много благодарна.
4.Намеренията ми са да прекарам също толкова прекрасна вечер....а и да не забравяме,че е лято!
А и нека сложа 5-та точка,защото съм малко суеверна...лимонадата,която смятам да изпия след малко също мисля,че ще ми се отрази добре предвид температурата навън,която е около 35 градуса.(последната точка наистина може да се нарече най-малкото днешно удоволствие)

И така на темата...днес избрах тоалета на Сидни от the daybook, защото харесвам съчетанието между дантелената блуза и жълтата пола,също така мисля,че този тип поли трудно се съчетават правилно,а тя определено е успяла.












































Нашите Etsy открития

Един от любимите ми сайтове е Etsy.com,харесва ми това,че хора от цял свят изработват продукти,които са от красиви, по красиви и от оригинални,по-оригинални.
Има аксесоари,дрехи,картини,всякакви декорации и идеи за дома.Лошото е,че поръчките до България се оскъпяват доста,заради доставката,но ако живеете някъде другаде из Европа,Великобритания или Америка,доставката не е толкова скъпа.
И най-важното за мен е,че дава шанс на всички,които изработват или произвеждат нещо да го продават по интернет,нещо като безплатен онлайн магазин.Най-хубавото е,че почти всички неща са ръчна изработка.
Днес се порових малко повече из него и искам да ви покажа моите любими находки.








































DIY:Гривни от шише

Винаги съм се изненадвала и тайничко възхищавала на въображението на някои хора.Например на мен няма да ми дойде на ум да си направя гривни от пластмасови шишета,но се радвам,че някоя съобразителна дама ги е направила,така и ние можем да се възползваме от нейното творение.
Тази снимка я получихме по пощата от Емилия Георгиева,която пише:

"Веднага щом намерих тази снимка и се сетих за вашия блог,надявам се да е едно добро допълнение,което другите жени като мен,които обожават "направи си сам" творенията да оценят"


Скъпа Емилия,ние със сигурност го оценихме и ще го изпробваме още утре.А ето и самата снимка.













                       





























1.Отрежете част от пластмасовото шише,толкова широка,колкото искате да бъде гривната.
2.Намажете лепило(ние мислим,че секундното ще е най-добре) от двете страни на кръга.
3.Намерете подходящият плат,с който искате да покриете гривната и започнете да го навивате плътно около нея.
   4.Воала!Имате си нова гривна!

Успех с начинанието от нас и Емилия :)

Monday 30 July 2012

Раздвижен френски маникюр

Един от най-свежите и готини сайтове за прически,маникюри,грим и тн е сигурно този на Лорен Конрад и се казва The Beauty Department. От там са и много от идеите,които сме ви показвали през последните месеци,а днес при поредното ми посещение,открих този забавен и раздвижен френски маникюр.
Някои от вас ще го харесат,други не,но както се казва "Различни хора,различни вкусове".А на мен каквото ми хареса,го споделям с вас.Подходящ е за всякакви поводи,така че ако решите да го изпробвате,моля пратете ни снимки като коментар тук или като съобщение в нашата фейсбук страница.


Тоалет на деня: 30.07.2012

Розовото никога не е било от любимите ми цветове,за жалост дори нито един от нюансите му не е.Нямам даже спомен като дете майка да ме е обличала с розови дрехи,но за сметка на това съм голяма почитателка на лилавото!
Чудите се защо съм тръгнала да ви разказвам за моите цветови предпочитания,ами защото днес избрах един доста нетипичен за моя вкус цвят на панталон,но пък мисля,че съчетанието е страхотно.
Всяка жена трябва да има подобна бяла тениска в гардероба си-върви с всичко и е страшно удобна.Предложението на Андрея от Blonde bedhead определено трябва да се вземе под внимание, като избирате какво да облечете за кафе,разходка,кино или среща с приятели.





































Прическа и маникюр на месец Юли

Юли е към края си,по мое мнение най-летния месец,в който има море,плаж,почивка,всички лятно и свежо!
Както знаете от предишни постове на края на всеки месец избираме една прическа,която и трите(аз и моите две прекрасни съоснователки на блога и страницата във фб) харесваме и сме носили най-много през изминалия месец.Жегите и слънчето ни принудиха да държим косите си повече време във въздуха,отколкото на раменете,затова и трите единодушно избрахме прическата на месец юли:

Разбира се, ние използваме вариациите и-аз например обичам да я вдигам по-високо,а отпред да пускам бретона си настрани,но винаги запазвам леко навитите краища,които придават един по-романтичен вид.



















А този вариант е любим на моята колежка-тя задължително слага плитка в опашката,дали ще е странична или някъде отгоре,е без значение,стига винаги да я има.

















Единодушно също избрахме и маникюра,той е преливащ между жълто и оранжевеещо-червено :) Идеален за лятото,много слънчев и създаващ настроение!





















Оставете коментар с вашата любима снимка на прическа и маникюр за месец Юли,много обичаме да виждаме и вашите предложения! :)

DIY:Дай нов живот на черните си обувки

С този проект отдавна искам да се захвана и да ви покажа как аз ще променя мой чифт черни обувки,но докато намеря време за него, се натъкнах на това доста точно "показно" и дори мисля да го последвам стъпка по стъпка и да освежа един чифт.В момента по страниците на различни списания и в страниците на фешън блогърите преобладават именно такива обувки.
Но вместо да си ги купувате,може много лесно да си ги направите :)




















































Източник: Tumblr.com

12 начина да поставим колана си различно

Никога не ми е идвало на ум да поставя колана си по друг начин,освен стандартния,но днес се натъкнах на този самоучител за различни начини за "закопчаване" на колан.
Бях виждала по различни списания някои от тези техники,но не всичките,за тези от вас,които искат да ги изпробват ви предлагам тази снимка,която намерих в StumbleUpon.Ако някои реши да ги изпробва нека ни прати снимка,която ще публикуваме в страницата ни във фейсбук.


Sunday 29 July 2012

Тоалет на деня: 29.07.2012

Топло време,студена диня и лаптоп на коленете-това представлява моя неделен следобед.Ааа и Олимпиадата!Добре,че има какво да разнообрази иначе до болка скучните тв уикенди (а защо не и делници).
Докато минавах през блоговете,които следя редовно, се натъкнах на един пост на Кейти от Skunkboy ,който бях минала с лека ръка,без да се загледам в сладката лятна рокля.Напоследък съм голяма почитателка на този тип retro/vintage рокли.Не знам за вас,но ги намирам 100 пъти по-хубави и женствени от роклите залепени по тялото.
А ето и въпросното предложение за днес.





























Настана време за нов Giveaway!

Нашият скромен и задружен екип реши да направим нов giveaway за вас,нашите читатели специално на блога.Досега всички конкурси и награди са били свързани предимно със страницата ни във фейсбук и затова решихме,че е време да наградим и и тези,които следват блога ни.
Единственото условие за участие е да сте follower или казано на български да следите и да сте почитател на блога ни.За тази цел трябва да намерите в дясното секцията Followers и да натиснете Join this site и ако нямате регистрация в google да си направите :)

На 5 Август ще изберем три от вас,като
първата ще получи този страхотен лак на Essie плюс ръчно изработени обеци
втората ще получи ръчно изработени обеци и гривна 
третата два чифта ръчно изработени обеци 























Надяваме се,че ще участвате,защото наградите няма да ви разочароват!
NB:Тези,които вече са followers автоматично участват в giveaway-a!
Успех!


Полата-запазена марка на женствеността


Една от любимите  ми дрехи е полата!
Тя е много универсална, може да се съчетава с блузи, топове, бюстиета, аксесоари и всеки път да изглежда различно.В момента актуални са полите във всякакви дължини, но  днес точно съм се спряла на мини полите. 
При тях присъстват много закачливи и интересни модели- от прави по тялото до бухнали като на балерини, с най различни детайли- волани, панделки, пайети, дори и с пера. Изработени са от платове в ярки цветове и интересни принтове, има всякакви и за всеки вкус!






































Намаленията са в разгара си, ако побързате може да се сдобиете с много интересни полички на изгодни цени, ето няколко свежи предложения от  Bershka .


























Всички полички от снимката в момента са на цена : 9.95 лв.
Добро допълнение за всеки гардероб!
Още от предложенията на Bershka може да видите тук.


Автор: Миглена Ангелова











Saturday 28 July 2012

Роклята с главно "Р"



От малки момиченца всички си мечтаем за момента в който ще се появи принца от приказките и ще ни отведе до олтара облечени от глава до пети като истински принцеси.И този ден да се превърне в един от най-хубавите и запомнящи се в целия ни живот.
 С годините представата ни и за принца, и за този ден се изменя малко или много,но въпреки това си остава актуална тема за всяка една от нас.

И сякаш точно лятото е сред най-желаните сезони за сключване на брак, с примамливите идеи за сватба на морския бряг, близо до шума на вълните или в красива зелена градина, вечер точно под звездите.
 Зад един такъв вълшебен сватбен ден стоят много дни и месеци подготовка, за да бъде всичко перфектно.
Но винаги първото нещо, за което се сеща една бъдеща булка е именно за нея, роклята с главно „Р“, след това е всичко останало.......

Избирането на сватбената рокля е нещо много вълнуващо и специално и как няма да е, като тя заема специално място в сърцето на всяка жена.
В момента тази тема е много актуална за моя близка приятелка, за това реших да споделя с Вас няколко интересни дизайнерски решения за сватбени рокли,на които се натъкнахме в търсене на нейната единствена и не повторима рокля.
Сватбените рокли вече не са това което бяха, но и булките също.Има всякакви модели и разцветки, традиционни и екстравагантни, с богата украса от перли, камъни, бродерии или просто изчистени, но все така красиви и стилни, разнообразието е голямо има за всеки вкус.Дизайнерите не спират да ни изненадват с нови колекции, в който моделите са сякаш излезли от приказките.



Първата ми находка са елегантни ролки с А силует, декорации от бродерия и камъни като нежен акцент на Anna Campbellколекция сватбени рокли 2012.
Тези рокли биха предали много нежност и романтика на всяка булка.








Един ден на плажа

В момента мечтая на морето,за вълните и за писъците на прилитащите гларуси(е,може би за тях не мечтая чак).Ваканцията ми се намира на две седмици растояние и вече нямам търпение да стегна куфара и да замина.Мислено целия ми багаж е готов-банските,късите панталони,роклите и полите.Винаги нося повече отколкото ми е нужно и отколкото ще мога да нося там,но никой не знае кога ще му оптрябва малко повече багаж.

А докато дойде време за солената вода и вълните,предполагам повечето от вас обичат да прекарват уикендите на плаж в градовете.
Именно,защото лятото е посветено на слънцето и водата,подбрах този сет за един типичен ден на плажа.Дано е полезен в определяне на облеклото ви!



























P.S Единственото,което липсва е една мента със спрайт :)

Friday 27 July 2012

3 начина да включим денима в летните облекла

Нещото,което никога няма да излезе от мода е денима.Почти няма ден,в който да не носим любимите си дънки или яке,но като че ли лятото остават на по-заден план?
Дали е така или не,можем да поспорим,а за тези,които се чудят как да го включат в летните си облекла,ето 3 начина :)























Как да почистваме и съхраняваме бижутата си

Да се радваме на бижутата по-дълго време


Днес започвам с едно нескромно признание, от което – признавам си, изпитвам и малко срам. Нескромно, защото имам няколко кутии с бижута, и срам, защото в тези няколко кутии съм събрала бижута от различни материали, с различен произход (който вече не помня), на различна стойност, за различни поводи – дървени гривнички, ламаринени пръстенчета, златни обички, пластмасови гердани, гривни от миди, от кокос, от ананас и т.н., и т.н. Истината е, че аз от години не мога да се радвам на тези накити, защото не знам кое къде е; защото, когато извадя нещо, то или е почерняло от времето, или се е скъсало. Просто е – не съм знаела как да се грижа и как да съхранявам това мое „съкровище“. 
      Откакто започнах да изработвам бижута, започнах и да се интересувам от това как трябва да се съхраняват и какви грижи да полагам за различните материали – стъклени мъниста, различни метали, естествени камъни, полускъпоценни камъни, пластмаса, дърво и др. Нещо повече – започнах да ценя тези материали и да изпитвам истиснско удоволствие от това да притежавам и нося добре изглеждащи, уникални бижута. Уникални, не защото са скъпи, а защото самата аз съм се грижила за тях!
          Бижута от стъклени и пластмасови мъниста и елементи се почистват най-лесно с памучна кърпа, потопена в топла сапунена вода и след това хубаво изстискана. Препоръчително е повтаряне на процедурата, този  път с чиста вода. Преди да приберете така забърсаното бижу, подсушете го добре с мека кърпа. Предлагам вариантазабърсване, а не потапяне във вода, защото има изделия, направени от нишки, които се изтъняват, разтягат и късат по-лесно при обилно мокрене. Процедурата е пипкава и понякога досадна, но бижутата няма да изглеждат захабени и ще останат лъскави за по-дълго време.

Saturday 21 July 2012

Тайните мисли на брачните двойки




        Мъжете са от Марс, жените от Венера. А за осъществяването на тази междупланетна комуникация се изисква немалка доза усилия, за да просъществуват бъдещите любовни отношения и то за дълго време. Без общуване е много трудно да разберем за какво си мисли човека срещу нас, как се чувства и какви емоции изпитва. Ето един забавен сценарий на това какво се случва, когато избягваме да обсъждаме връзката си със своя партньор или се затваряме в себе си.

Примерна ситуация: Вечеря у дома, в края на деня.
Тя: Нещо е много мълчалив. Сигурно не му харесва яденето. Дали не прекалих с джоджена?
Той: Одеве мернах две хлебарки да изпълзяват изпод хладилника. Дано не ги е видяла, дано не ги е видяла, дано...
***

В леглото, преди да заспят.
Тя: Не ме прегръща.Някак е отчужден и студен. Вероятно вече не ме желае. Дали все още съм привлекателна за него?
Той: Лелее, как ми се наду корема от страхотната манджа на жената. Ако пръдна тихичко, дали ще й замирише?
***

Friday 20 July 2012

Тоалет на деня: 20.07.2012

Дните минават един след друг,а аз още не мога да се нарадвам на лятото.Измина около месец откакто съм в България отново,а все едно изобщо не съм си тръгвала.Не знам дали другите хора,които учат и работят в чужбина се чувстват по същия начин,но при мен е точно така.Странна тема подхванах,по-скоро тема за друг пост.Днес реших да посъживя една наша рубрика,която знам,че харесвате....и как няма да харесвате,коя жена не се интересува с какво са облечени други крисиви жени?Днес избрах тоалета на Кенди от Kendi Everyday.Ето го и него.


























Размисли за бижутата на плажа

След като посрещнах July morning на терасата на софийската си гарсониера, започвам все повече да се замислям за ваканцията и за времето, което ще прекарам край морето. Това време все още е далеч, но и аз, като всяка суетна жена, мислено вече съм приготвила багажа си – джапанки, бански, плажна туника, чанта, очила, шапка, лосиони и ... бижута. Да, бижута! 

     Когато заменим дънките с бикините, често рискуваме да изгубим стила си и просто да се слеем с другите на плажа. Една жена винаги трябва да бъде стилна и да се отличава, да се запомня, дори когато е почти гола. Най-лесният начини да не изневерим на стила си, докато се наслаждаваме на морските дни, е като се доверим на подходящите бижута. 










Monday 16 July 2012

DIY:Гръб от панделки

Панделката е един от най-женствените аксесоари,а да не споменаваме,че и е "на мода" сега.Въпреки че аз не робивам на модата и нося каквото ми харесва,мисля,че панделката ще остане един от вечните и прекрасни допълнения към облеклото на всяка дама.

Днес,криейки се от жегата попаднах на един много готин DIY,който реших веднага да споделя с вас.Не знам оригиналният сайт,защото го намерих в tumblr.com ,но изглежда много сладко и определено нещо,което се замислям дали да не пробвам(единствената причина,която ме спира е,че не знам дали съм достатъчно сръчна)!





















































Нека,ако някой реши да го пробва да ни изпрати снимки на страницата във фейсбук. :)

Saturday 14 July 2012

Giveaway:победителите!

Здравейте,мили дами!
Днес изтеглихме победителките на нашия giveaway!Както бяхме казали,използвахме сайта www.random.org,за да изберем победителките на случаен принцип.По ред на коментарите ви бяхте въведени като номер в сайта и от там той изтегли три различни номерчета,под които бяха вашите имена.Няма да обясняваме повече,а направо към победителките.

1.Жана Петрова спечели малката чанта от H&M 
2.Мария Георгиева спечели ръчно изработени обеци
3.Ивана Рахманлиева спечели също чифт ръчно изработни обеци

Нека победителките да се свържат с нас чрез и-мейла ни vsichko_za_jenata@abv.bg или като ни напишат съобщение във фейсбук страницата.

Честито на победителките,а на останалите дами,благодарим за участието!Скоро отново ще има giveaway и шанса тогава може да е на ваша страна! :)

Thursday 12 July 2012

DIY: Гривни

Албумът "Do it yourself" в страницата ни във фейсбук и рубриката ни тук се превърнаха в едни от най-следените,затова решихме да продължим да постваме различни идеи в блога и на страничката ни.За днес избрахме тези много красиви гривни.Не се правят трудно,а напротив,за всеки,който обича да се занимава с това, ще му се стори много приятно.Червеният цвят е избран произволно,затова се чувствайте свободни да използвате какъвто цвят решите.



























Източник: Tumblr.com

Monday 9 July 2012

DIY:Красиви сандали

Знаем,че DIY секцията в блога в една от любимите ви,затова обещаваме да я обновяваме колкото се може по-често.Днес попаднахме на една много хубава идея за направата на летни сандали,изключително лесно,а на всичкото отгоре можете сами да решите как точно да ги разкрасите.
Ето и самото предложение.

























































































Източник: Tumblr

Sunday 8 July 2012

Giveaway!

Извиняваме се за забавянето на конкурса,поради независещи от нас причини не можем да публикуваме снимките,но пък затова решихме да направим нещо много по-лесно за вас!
Нужно е само да оставите коментар отдолу с името си и да отговорите на въпроса "Как попаднах на страницата "Всичко за жената" във фейсбук?
Победителите ще са три щастливи дами или господа(ако решат да участват),а наградите са:

1. Ето тази страхотна малка чанта от H&M!
Втората и третата награда са по един чифт ръчно изработени обеци от наш много любим магазин.


















Победителите ще бъдат изтеглени на случаен принцип от сайта random.org
Позволява се по един коментар на човек,но ако искате да удвоите  шанса си за победа можете да споделите във фейсбук линк-а към конкурса от блога ни и да ни оставите в коментарите линка към вашата публикация.

Това е всичко!Очакваме ви!Можете да поствате коментари до 14 Юли (събота)!

Saturday 7 July 2012

Пет предложения за летни облекла

Предлагаме Ви 5 различни летни тоалета,които можете да носите от понеделник до петък.Свежи рокли,къси панталони и потници,съчетани с бижута в различни цветове.Разгледайте съчетанията и съберете идеи за вашите комбинации.
Усмихната събота на всички!


Тоалет на деня: 07.07.2012

Лятото е в разгара си-жеги,почивка,слънце,светлина,вода!Всичко,за което мечтаят хората през зимата.Днес ви предлагаме този свеж тоалет от актуалните за сезона цветове.
























Wednesday 4 July 2012

What to wear...на шопинг с Маги


По мои наблюдения точно преди сезонът на намаленията е трудно да се открие нещо, което да си заслужава парите... Повечето неща са или надценени с оглед предстоящото намаление, или просто са останали от пролетта. За разлика от магазините, в Интернет може да се намери почти всичко – прекрасни обувки, стилни рокли, уникални чанти и каквото още ви хрумне. Единственият проблем са сроковете на доставка... а понякога и доста високите цени. Разбира се, бихте могли да изчакате за някоя интересна находка 1-2 месеца, докато се сдобиете с нея, но идеята ми в случая е различна. Тази седмица реших да ви предложа нещо средно между онлайн пазаруване от международни сайтове и сходни артикули по българските магазини. Като краен резултат – полза за българските магазини по отношение на цени и наличност.
Избрала съм така актуалния този сезон цвят на мента, в съчетание със свежо зелено и неутрален цвят за чантата и обувките. Направила съм тази комбинацията за друг сайт, предлагащ огромно разнообразие от дрехи и аксесоари, като повечето от тях се доставят и за България (но както споменах горе – високи цени и срокове на доставка).
Почти същата рокля можете да намерите в Bershka. От Mango съм избрала обувките и чантата, а шапката – от Stradivarius. За бижутата – Indian Point е добра идея. Обикновено имат много интересни и уникални попадения, а и цените никак не са високи.