Tuesday 31 January 2012

6 елемента от облеклата през 2012

Събрахме малка колекция от 6 елемента,които са във всички модни списания и ще продължавате да ги виждате постоянно през 2012 година.Каквото и да си купите с мотив на цветя няма да сбъркате.От летните рокли до балетни пантофки,коцовете,тениски,потници и тн.Съветваме ви все пак да ограничите цветните мотиви до само една част от облеклото. 


















 Коланите са навсякъде този сезон,слагат се върху ризи,блузи,жилетки,пончо,дори върху някои палта,особен тънките като този.Можете дори да носите два малки колана един върху друг върху дълга жилетка. 




Въпреки че не остана много от зимата ви представяме зимното пончо.Лесно и нестандартно за носене,то винаги е било интересна част от женския гардероб.Но тази зима определено бе номер едно сред тенденциите.











Тъй наречените "skinny jeans" още продължават да младеят модните тенденции и тази година,но този път в различни цветове.Ако се стремите да следвате "модното" то с един чифт в например червено ще бъдете като за корица на списание.












Големите обеци май никога не са излизали от мода.Но дори и да са били,сега определено не са.Колкото по-големи,толкова по-добре.














Перлените гердани може да ви се струват като от друга епоха,но в момента страниците на списанията крещят "перли,перли"!Но ако не сте им почитатели,винаги можете да ги замените с верижки с интересни висулки.













Това са нашите предложения засега,очаквайте допълнение по статията скоро :)

Как да превърнем старата пола в тоалет за плаж?

Понякога в гардеробите си намираме дрехи,които си казваме,че никога повече няма да носим.Но защо да не намерим начин да ги преобразуваме в такива,които бихме искали да облечем?
Това е пример как да преправим една стара пола в тоалет,с който може да идем на плаж.
Ето и механизма:
Имате нужда от игла,конец,ножици и презрамки,които ще използвате за горнището.


След като отрежете полата до желаната дължина,вземете оставащия плат и измерете къде ще се намират презрамките.Зашийте ги и следвайте инструкцийте за оформяне на предната част.


Иии сте готови за плаж!Само остава да чакаме да дойде лятото.



Благодарение на това усмихнато австралийско момиче :)

Тоалет на деня: 31.01.2012

Днес ви представяме тоатета на Кристин от Ню Йорк,която е личен стилист и моден консултант.
Избрахме точно него,защото е подходящ за студеното време,което ни е сковало от дни и май няма намерение да си отива.



"Днес (20 Януари)видях първият сняг за сезона в Сиатъл,докато бях на гости на семейството си.Радвах се като малко дете,върна ме пак в детството,Тоалетът ми днес е идеален за снежен ден,в който да не сте прекалено покрити с дрехи,но въпреки всичко да ви е комфортно и топло.Комбинирала съм предимно бежово-кефевия си тоалет с жълт колан,за да има някакъв по-цветен елемент,който да предизвиква търсеният контраст"








Очила: RayBan
Гердан: Forever 21 (верига в САЩ)
Палто и блуза: ZARA
Обувки: Vince Camuto 
Елек: Cynthia Vincent
Дънки: James Jeans
Колан: J.Crew




Прическа за 5 минути

Днес ви предлагаме една много бърза и лесна прическа.Нужни са ви само 5 минути за направата и,но сме сигурни,че ще събирате погледите след себе си цял ден.


След тези бързи 6 стъпки по желание можете да прибавите аксесоар към фибите отзад.В случая е избрана една панделка в бледо розово,това придава още женственост и младежко излъчване на прическата.Но вие можете да използвате какъвто аксесоар харесвате и имате под ръка.


Това е от нас засега!До следващото включване ;)


Направи си сам:обеци

Попаднахме на много снимки в интернет на нашумелите напоследък обеци синджири.
И решихме да ви покажем как се правят,всъщност е много лесно,просто имате нужда от няколко стари верижки.Ако нямате под ръка винаги можете да намерите в магазините за аксесоари.

Това е всичко,от което имате нужда:




























пъхнете верижките през металния кръг














направете възел и имате обеци















Бързо,лесно и различно :)

Monday 30 January 2012

Тоалет на деня: 30.01.2012




Днес за тоалет на деня избрахме този на Кейко Лин,която е с японски произход,но в момента живее в Обединеното Кралство.



"Обичам да се чувствам удобно в дрехите,които нося,да мога да се движа свободно и по-споциално в дните,когато съм много заета и бързам да свърша работата си за деня.Но колкото и удобно да искам да се чувствам,никога не изневерявам на стила си!"
 "Тоалет на деня" има за цел да ви даде идеи,които да ползвате при съчетаване на вашите дрехи,не целим да рекламираме определени фирми или компании.Надяваме се да ви е харесало днескашното ни предложение.



Информация за дрехите:

Пуловер с жираф Frock You Vintage
Дънки Paige
Обувки Sendra
Чанта: Endless
Часовник: Coach
Риза: JCrew
Манто без ръкави: Bird







Шалът като аксесоар за главата

Шалът-топли ни през зимата и е едно много хубаво допълнение към облеклото през лятото,но дори и да не го ползвате по предназначение,винаги можете да намерите друг начин да го вмъкнете към тоалета си.
Ето как можем да го използваме като моден аксесоар и така да си направим нова и свежа прическа.




Това са някои основни инструкции за сгъването:





А тук ви предлагаме още начини за прибавяне на шала към облеклото ви.



Модерно-артистичният бохемски стил


От дългите поли до аксесоарите от пера,от широките туники до безбройните гривни по ръцете,тъй нареченият "бохемски" стил все повече се разпространява и малки части от него присъстват дори в ежедневието ни без дори да ги забелязваме.
Модерната употреба на стила "бохемски" се отнася за хора,които водят нетрадиционен,артистичен начин на живот.Оригиналните "бохеми" са били пътешественици или бегълци от централна Европа.


Журналистът Боб Станли твърди,че "хипи/бохо стилът от краят на '60те никога няма да излезе от мода,просто има нужда от нов ъгъл,за да ги направи отново вдъхновяващ".През 21 век,този стил се свързва най-много с моделът Кейт Мос,като през 2004-2005 година главно актрисата Сиена Милър бе вдъхновението на младите дами.
В Америка подобни стилове са назовавани с имено "boho-chic","ashcan chic" или "luxe grunge" като най-изявените им почитателки са близначките Мери Кейт и Ашли Олсън,Зоуи Дешанел, както и Никол Ричи,която дори има своя собствена модна линия.

модел от колекцията на Никол Ричи "Winter Kate"
  Заради буйното си поведение никой не взимаше насериозно Никол Ричи,но тя вече може да се похвали с доста улегнал живот,омъжена за Джоел Мадън (Good Charlotte) и две много красиви дечица.Тя вече се изявява и като дизайнерна,модната и линия "Winter Kate" има огромен успех в Сащ.Можете да посетите сайта  тук  



Първоначално стилът на Мери Кейт Олсън е бил наричан "бездомнически",заради широките поли и блузите с няколко размера по-големи от нормалното,докато не влиза определението "boho-chic".Сега тя и сестра и Ашли също имат модна линия посветена на този стил.Можете да посетите сайта тук 





"Бохемският" стил вече навлиза и в сватбените тържества като мотиви се забелязват в булчинските рокли,интериора и дори в костюмите на мъжете.
Независимо дали го харесвате или не,все повече елементи от него се забеляват навсякъде,в аксесоарите,в дрехите,в обувките,в интериора....дори и по тържества.
А добре познатите обеци с пера също са взаимствани от "boho-chic".
Затова тези от вас,които чувстват,че това е техния стил  могат да ни изпращат снимки на 
и-мейла: vsichko_za_jenata@abv.bg или да ги постнат направо на нашата страница във фейсбук Всичко за жената

Ето и няколко предложения за прически и облекло:







Sunday 29 January 2012

Панделка от коса

Всички знаем,че Лейди Гага направи тази прическа толкова модерна,има я в много разновидности.Младежка,закачлива и интересна,определено ще съберете очите на приятелите си с нея.
Ние ви предлагаме снимков материал с обянения и един клип,от който най-добре ще разберете как се прави :) 


Обичате панделките?И ние ги обичаме...разгледайте снимките,за да разберете как да си ги правите сами!



А ето и една друга алтернатива :)


Ако снимките не са били достатъчно ясни ви предлагаме едно много добро видео,което ще ви доведе стъпка по стъпка до крайния резултат.Enjoy!


Двуцветен маникюр

Много пъти са ни задавали въпросите за двуцветния маникюр,как да се направи прецизно,как да не развалим напълно лакираните нокти?Предполагаме,че доста от вас използват този метод вече,но за тези,които още не знаят ето как се прави:

не обръщайте внимание,че не са особено внимателно лакирани ноктите
1.Лакирайте ноктите в единия от двата цвята,които искате и изчакайте да изсъхнат много добре около час.



2.Залепете тиксо така,че да остане открита само частта,която ще лакирате с другия цвят.
3.Лакирайте избраното място с втория цвят

4.Махнете много леко тиксото,но ако не сте оставили да изсъхне добре лака отдолу ще се отлепи.

и Воалаа :) 


Благодарение на Роуз :)